Trending

"Άστραψε και βρόντηξε" ο Σωκράτης Κόκκαλης

Στη σημερινή Γενική Συνέλευση των μετόχων της Intralot ο Σωκράτης Κόκκαλης ήταν αποκαλυπτικός, επικριτικός σε έντονο ύφος αναφέροντας ότι η Intralot εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από την Ελλάδα με αποχώρηση από το Ελληνικό Χρηματιστήριο και αλλαγή έδρας.

"Είναι κάτι που δεν επιθυμούμε, αλλά ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεται η Intralot στην Ελλάδα θα μας αναγκάσει να το πράξουμε”, σημείωσε, συμπληρώνοντας πως "έχουμε ήδη ξεκινήσει πολύ σοβαρές συζητήσεις για να αποτυπώσουμε τις επιλογές μας, καθώς υπάρχουν πολλά φορολογικά και οικονομικά θέματα που πρέπει να εξεταστούν”.

Αναφορικά με τους λόγους που εξετάζεται αυτή τη προοπτική, ο πρόεδρος της Intralot σημείωσε πως "πάνω από όλα είμαστε μια ελληνική εταιρεία και δεν θα ήθελα ποτέ να ακούσω σχόλια ότι η Intralot φεύγει από την Ελλάδα”. "Όμως”, συμπλήρωσε, "στην Ελλάδα δεν μας δίνουν σημασία, μας έλεγαν εθνικούς προμηθευτές. Βέβαια, τα ΜΜΕ που μας αποκαλούσαν έτσι είναι υπεύθυνα εν πολλοίς για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η χώρα μας”.

Επεσήμανε επίσης πως δεν υπάρχει υποστήριξη της εγχώριας βιομηχανίας, πόσο μάλλον για την Intralot που διαθέτει παρουσία σε 32 χώρες και 12 πολιτείες των ΗΠΑ, πραγματοποιεί τι 95% των πωλήσεών της σε ξένες αγορές συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων εταιρειών διαχείρισης και παροχής τεχνολογίας για τον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών διεθνώς.

Αναφερόμενος στο τερματισμό της συνεργασίας της Intralot με τον ΟΠΑΠ (σ.σ. το καλοκαίρι του 2018), ο κ. Κόκκαλης χρησιμοποίησε μια διαγραμματική απεικόνιση του οφέλους και της ανάπτυξης που είχε ο ΟΠΑΠ από τη συνεργασία του με την Intralot. Εν συνεχεία, τόνισε πως δεν υπάρχει προηγούμενο μια ελληνική εταιρεία, ηγέτης στον κλάδο της διεθνώς, τα προϊόντα και την τεχνολογία της οποίας επιλέγονται από χώρες και λοταρίες σε ΗΠΑ, Κορέα. Αυστραλία, στην Ελλάδα να αγνοείται και να επιλέγονται (σ.σ. από τον ΟΠΑΠ) άλλοι συνεργάτες που έχουν πάρει συμβόλαια κάποια σε Εσθονία και Καταλονία...”.

Παράλληλα, έβαλε ευθέως κατά της σημερινής κατάστασης που επικρατεί στην αγορά των τυχερών παιχνιδιών "για την οποία η κυβέρνηση παρά τις εξαγγελίες της δεν έκανε κάτι” και χαρακτήρισε "αναρχία” την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά του online στοιχηματισμού. "Εμείς παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις σε αυτό τον τομέα και ελπίζουμε να σταματήσει η αναρχία που υπάρχει, με τις προσωρινές άδειες που έχουν δοθεί. Πρέπει να νομιμοποιηθούν, να γνωρίζουμε ποιοι είναι αυτοί που θα λειτουργήσουν νόμιμα”, είπε, ενώ δεν παρέλειψε κα ασκήσει κριτική κατά της απόφασης αλλαγής των επικεφαλής της Επιτροπής Παιγνίων πέρυσι και της στάσης της σημερινής διοίκησης.

Τέλος, αποκάλυψε ότι υπάρχει σημαντική προοπτική ενίσχυσης της παρουσίας της Intralot στις ΗΠΑ αλλά και την Τουρκία, καθώς η κυβέρνηση εκεί εξετάζει σημαντικές αλλαγές στην αγορά των τυχερών παιχνιδιών. Εξέφρασε, δε, την ευχή να βελτιωθούν οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, κάτι που θα είναι προς όφελος των δύο χωρών, κάτι των οικονομιών τους. "Είμαστε πολύ αισιόδοξοι για την Τουρκία, στο μέλλον οι δουλειές μας εκεί θα αυξηθούν”, τόνισε. capital.gr
Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη