Trending

Attica Bank: 1 δισεκατομμύριο ευρώ σε "κόκκινα" δάνεια περνάνε στην AEDC

Η Attica Bank δίνει την διαχείριση των "κόκκινων" δανείων ενός δισεκατομμυρίου ευρώ στην Aldridge EDC Specialty Finance (AEDC).

Σύμφωνα με την Attica bank η AEDC υπέβαλε προσφορά για τη διαχείριση μη εξυπηρετούμενων δανείων, ύψους άνω του 1 δισ. ευρώ, αλλά και για την κάλυψη κεφαλαιακής «τρύπας», ύψους 70 εκατ. ευρώ.

Η προσφορά της βρετανικής εταιρείας αναμένεται να εξεταστεί και να εγκριθεί στην προσεχή γενική συνέλευση των μετόχων της Attica Bank, στις 15 Μαΐου.

Η επιχειρηματική στρατηγική της AEDC συνίσταται στην ανάληψη διαχειριστικών projects του χρηματοοικονομικού κλάδου, καθώς και λοιπών τραπεζικών-χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων (performing loans, NPLs) στην Ευρώπη.

Βασική της στόχευση αποτελεί η επένδυση σε:
• πλατφόρμες και στοιχεία ενεργητικού εξυπηρετούμενων και μη εξυπηρετούμενων δανείων, καλυμμένων ή ακάλυπτων
• χρηματοοικονομικές πλατφόρμες (με χαμηλό κόστος και υψηλή fin-tech τεχνολογία) που προσφέρουν πληρωμές και τραπεζικές λύσεις για εξειδικευμένους καταναλωτές
• εποπτευόμενα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα (περιλαμβανομένων των τραπεζών).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τράπεζας, πλέον «η Attica Bank θα μπορεί, πλήρως κεφαλαιοποιημένη, χωρίς να φέρει το βάρος του αντίστοιχου χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων της και με ιδιαίτερα αυξημένο δείκτη φερεγγυότητας, να αναπτύξει περαιτέρω και απρόσκοπτα όλες τις δραστηριότητές της».

Ποια είναι η AEDC

H AEDC εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο και διευθύνεται από εγνωσμένου κύρους στελέχη στη διαχείριση μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Ευρώπη, με πολυετή πείρα σε επενδύσεις και σύνθετες συναλλαγές στον Ευρωπαϊκό χώρο. Η επιχειρηματική στρατηγική της EDC Specialty Finance Partners (“AEDC”) είναι η ανάληψη διαχειριστικών projects του χρηματοοικονομικού κλάδου καθώς και λοιπών τραπεζικών / χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων (performing loans, NPLs) στην Ευρώπη.

Η βασική της στόχευση είναι η επένδυση σε: (i) πλατφόρμες και στοιχεία ενεργητικού εξυπηρετούμενων και μη εξυπηρετούμενων δανείων, καλυμμένων ή ακάλυπτων, (ii) χρηματοοικονομικές πλατφόρμες (με χαμηλό κόστος και υψηλή fin-tech τεχνολογία) που προσφέρουν πληρωμές και τραπεζικές λύσεις για εξειδικευμένους καταναλωτές και (iii) εποπτευόμενα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα (περιλαμβανομένων των τραπεζών).

Η AEDC κατέχει σήμερα περίπου 48,81% (6.618.263 μετοχές) του συνόλου των μετοχών της ελβετικής εταιρείας, DDM Holding AG. Η DDM Holding AG (Nasdaq First North Stockholm: DDM) (Κεφαλαιοποίηση (09/05/2017) SEK 501.70 εκατομμύρια) είναι ένας διεθνής εισηγμένος Επενδυτής και Διαχειριστής σε στοιχεία ενεργητικού (NPLs). Από το 2007 ο όμιλος της DDM έχει χτίσει μια πετυχημένη πλατφόρμα στην Ευρώπη, η οποία διαχειρίζεται σήμερα χαρτοφυλάκιο 2,3 εκατομμυρίων πελατών και απαιτήσεων ονομαστικής αξίας 2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη