Trending

Επίθεση Γ.Αλαφούζου κατά Ι.Σαββίδη με φόντο το MEGA

Η πώληση του 19,63% των μετοχών που κατείχε η “Πήγασος Εκδοτική” (συμφερόντων Φ. Μπόμπολα) στην Τηλέτυπος (Mega Channel)  προς τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Καθημερινής της Κυριακής ιδιοκτησίας της οικογένειας Αλαφούζου.

Η εφημερίδα θέτει ερωτήματα όπως: Πώς γίνεται μια υπερχρεωμένη επιχείρηση, με μεγάλες οφειλές, να πουλάει σε ένα βράδυ, περιουσιακό της στοιχείο σε τρίτους; Γιατί οι τράπεζες δεν είχαν δεσμεύσει τις εν λόγω μετοχές; Γιατί δεν αντέδρασαν μετά τη συναλλαγή για να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους; κατά πόσον ακολουθήθηκε η συνήθης τραπεζική πρακτική; Υπήρξαν εξωθεσμικές παρεμβάσεις κυβερνητικών παραγόντων; Αυτά είναι ορισμένα από τα ερωτήματα που θέτει η “Καθημερινή της Κυριακής” για την “ανορθόδοξη”, όπως τη χαρακτηρίζει συναλλαγή.

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, όπως επισημαίνουν αναλυτές του τραπεζικού κλάδου, δεδομένου του γεγονότος ότι η συνήθης πρακτική επιβάλλει στις τράπεζες να ζητούν πρόσθετες εξασφαλίσεις όταν η αξία των αρχικών υποχωρεί και δεν καλύπτει το όριο που συμφωνήθηκε στο πλαίσιο της δανειακής σύμβασης. Δεν είναι λίγοι εκείνοι, μάλιστα, που υποστηρίζουν ότι ο παραπάνω χειρισμός εγείρει νομικά ζητήματα. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη