Trending

Εθνική Τράπεζα: Ο νέος αν. Διευθύνων Σύμβουλος

Τη μία εκ των δύο θέσεων αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου στην Εθνική Τράπεζα αναμένεται να καταλάβει σύμφωνα με πληροφορίες, ένα έμπειρο στέλεχος στις χορηγήσεις ναυτιλιακών δανείων, ο Γεώργιος Αρκάδης.

Ο νυν αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Δημήτρης Δημόπουλος ανακοίνωσε στο Διοικητικό Συμβούλιο, που διενεργήθηκε στις 30 Μαρτίου, την πρόθεσή του να αποχωρήσει από μέλος του, με ορόσημο την τακτική γενική συνέλευση.

Ο κ. Δ. Δημόπουλος αναμένεται να υποβάλει την παραίτησή του στη μεθαυριανή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής, το οποίο θα κληθεί να εκλέξει ως νέο -εκτελεστικό- μέλος τον κ. Γ. Αρκάδη. Εν συνεχεία το νέο Δ.Σ. θα συγκροτηθεί σε σώμα, με τον κ. Αρκάδη να αναλαμβάνει εκτελεστικά καθήκοντα, ως αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, αναφέρει το Euro2day.

Ο Γ. Αρκάδης ήταν τα τελευταία χρόνια Chief Representative της ABN Amro στην Αθήνα. Η ABN εγκαταστάθηκε εκ νέου στην Ελλάδα το 2010, με σκοπό τη χρηματοδότηση ναυτιλιακών επιχειρήσεων. 

Ο κ. Αρκάδης βρέθηκε στην ABN Amro μετά την κρατικοποίηση του ολλανδικού σκέλους των δραστηριοτήτων του ομίλου Fortis Bank. Πριν το ξέσπασμα της κρίσης που προκάλεσε η κατάρρευση της Lehman Brothers, διεύθυνε την εν Ελλάδι παρουσία του ομίλου Fortis, με έμφαση στις ναυτιλιακές χορηγήσεις. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη