Trending

Η Ελλάδα είναι πλέον μέλος της Ασιατικής Τράπεζας Επενδύσεων (AIIB)

Μέλος της Ασιατικής Τράπεζας Επενδύσεων και Υποδομών, ΑΙΙΒ, ενός σημαντικού διεθνούς οργανισμού οικονομικής ανάπτυξης, είναι από σήμερα η Ελλάδα.

Πρόκειται για επενδυτική τράπεζα που αριθμεί 77 μέλη από όλον τον κόσμο, με πιο πρόσφατο μέλος της την Ελλάδα.

Υπάρχουν μια σειρά από τομείς που πρόκειται να διαθέσει κεφάλαια και η συμμετοχή της Ελλάδας στην ΑΙΙΒ της δίνει ακόμα ένα χρηματοδοτικό όπλο για πιθανές επενδύσεις που θα έρθουν από την Κίνα και όχι μόνο.

Η Ασιατική Τράπεζας Επενδύσεων και Υποδομών (AIIB) ενέκρινε σήμερα  7 νέους υποψηφίους για να ενταχθούν στις τάξεις της, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.

Οι εγκεκριμένοι αιτούντες περιλαμβάνουν τρεις περιφερειακές χώρες, το Μπαχρέιν, την Κύπρο, τη Σαμόα και τέσσερα μη περιφερειακά ενδεχόμενα μέλη – τη Βολιβία, τη Χιλή, την Ελλάδα και τη 
Ρουμανία.

“Όλο και περισσότερες χώρες δηλώνουν ότι θέλουν να γίνουν μέλη του AIIB επειδή βλέπουν πως ο διεθνισμός μπορεί να προωθήσει την ανάπτυξη στην Ασία, με σημαντικά οφέλη για την παγκόσμια οικονομία” είπε ο πρόεδρος του AIIB, Jin Liqun, σύμφωνα με το Anadolu.

“Καλωσορίζουμε τα νέα μας υποψήφια μέλη και τους ευχαριστούμε που συμμετέχουν στις προσπάθειές μας να ανταποκριθούμε στις ανάγκες υποδομής στην περιοχή” είπε ο ίδιος. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη