Trending

Ηλεκτρονικές δημοπρασίες ακινήτων από την Τράπεζα Πειραιώς

Η Τράπεζα Πειραιώς προχώρησε στη δημιουργία μιας πρωτοποριακής διαδικασίας ηλεκτρονικών δημοπρασιών για την πώληση ιδιόκτητων ακινήτων της.

Στο properties4sale.gr, το νέο διαδικτυακό της ιστότοπο, η Τράπεζα θα παρουσιάζει ιδιόκτητα ακίνητα, κατοικίες και επαγγελματικά, και σε συγκεκριμένες ημερομηνίες θα διενεργεί ανοιχτές και διαφανείς online δημοπρασίες παράλληλα με την δυνατότητα άμεσης αγοράς. Ταυτόχρονα υπάρχει δυνατότητα χρηματοδότησης της αγοράς του/των ακινήτων από την Τράπεζα με ευνοϊκούς όρους.

Οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες ακινήτων αποτελούν μια καινοτόμο και ιδιαίτερα επιτυχημένη διεθνώς διαδικασία για την πώληση ακινήτων η οποία έχει αποδειχθεί πως συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση της κινητικότητας στην αγορά ακινήτων, στον εξορθολογισμό και την σταθεροποίηση των τιμών, στην διαφάνεια και την απεμπλοκή από γραφειοκρατικές διαδικασίες. Επίσης, ενθαρρύνει την προσέλκυση επενδυτών από το εσωτερικό και το εξωτερικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις ΗΠΑ, μόνο μέσω online δημοπρασιών, έχουν πωληθεί 200.000 ακίνητα ύψους 34 δις δολαρίων προσελκύοντας αγοραστές από 100 χώρες.

Για την Τράπεζα η διαδικασία αυτή μπορεί να απελευθερώνει ρευστότητα που θα διοχετεύεται στην χρηματοδότηση της οικονομίας ενώ ταυτόχρονα διευκολύνει την αξιοποίηση των ακινήτων που έχει στην ιδιοκτησία της και τα οποία παραμένοντας αναξιοποίητα, σταδιακά απαξιώνονται. Επιπλέον, η δυνατότητα χρηματοδότησης της αγοράς του ακινήτου, υποστηρίζει την επιτυχία της διαδικασίας και ενισχύει την κινητικότητα στην αγορά. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη