Trending

Οι τράπεζες αγωνίζονται να προσελκύσουν πελάτες

Τη μερικώς θετική εικόνα της επιστροφής καταθέσεων στις τράπεζες που αντικατοπτρίζεται στη μείωση της εξάρτησης τους από τον ειδικό μηχανισμό στήριξης ( ELA ) κατά 1,2 δις ευρώ προσπαθούν να ενισχύσουν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας.

Οι τράπεζες εκτιμούν ως κομβικής σημασίας τη μεγαλύτερη χαλάρωση των περιορισμών για το «νέο χρήμα», προκειμένου να ενθαρρυνθεί η επιστροφή καταθέσεων από το εξωτερικό. Θέλοντας να «δελεάσουν» όσους έχουν χρήματα στο εξωτερικό και έτσι προτείνουν να επιτραπεί η ανάληψη μετρητών στο 60% από 30% που ισχύει σήμερα, από ποσά που πιστώνονται σε λογαριασμούς δικαιούχων στις ελληνικές τράπεζες από τράπεζες του εξωτερικού.

Οι τράπεζες λοιπόν επιστρατεύουν προγράμματα επιβραβεύσεων και ελκυστικότερα επιτόκια έως και μισή περίπου μονάδα σε σχέση με το μέσο επιτόκιο μιας προθεσμιακής κατάθεσης. Οι κινήσεις πριμοδότησης αποσκοπούν κυρίως στο να δώσουν τη δυνατότητα στο τραπεζικό δίκτυο να προσεγγίσει τους πελάτες, επικοινωνώντας το μήνυμα της ασφάλειας των καταθέσεων και της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος. Ηδη οι πρώτες ενδείξεις από την εξέλιξη των καταθέσεων δείχνουν δειλή, αλλά σταθερή ανάκτηση της εμπιστοσύνης με αύξηση στα υπόλοιπα των καταθέσεων, που υπάρχουν στο τραπεζικό σύστημα. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη