Trending

Σε ξένο όμιλο πέρασε μεγάλη εταιρεία στην Ελλάδα

Ο Όμιλος Granarolo αποκτά το 50,01% των μετοχών της εταιρείας Quality Brands International Α.Ε. (QBI), η οποία εδρεύει στην Ελλάδα και αποτελεί έναν διανομέα γαλακτοκομικών προϊόντων με μακρόχρονη παρουσία και ηγετική θέση στην Ευρωπαϊκή αγορά. Με την κίνηση αυτή ο Όμιλος θα συγκεντρώσει κάτω από μία ενιαία επιχειρηματική στέγη τις δραστηριότητές του στην Ελλάδα, όπου είναι ενεργά παρών για περισσότερα από 10 χρόνια, διακινώντας μέσω της QBI το brand Granarolo και έχοντας κατακτήσει μέσω αυτού την κορυφή στην εγχώρια αγορά των Ιταλικών γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων.

Αξίζει να επισημανθεί ότι η QBI έκλεισε το 2016 με συνολικό κύκλο εργασιών της τάξης των €20,2εκ.

Αναφερόμενος στη συγκεκριμένη επιχειρηματική κίνηση, ο Gianpiero Calzolari, Πρόεδρος του Ομίλου Granarolo, σχολίασε: “Αν και δραστηριοποιούμαστε σε περισσότερες από 62 χώρες σε όλον τον κόσμο, η Ευρώπη παραμένει για την Granarolo μια προνομιακή αγορά. Η Ελλάδα, ειδικότερα, έχει ξεχωριστή σημασία για τον Όμιλό μας, δεδομένου ότι η κατά κεφαλή κατανάλωση τυριού είναι από τις υψηλότερες σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. H QBI είναι ένας διανομέας κομβικής σημασίας για μας, με τον οποίο μας συνδέει μακροχρόνια και αποδοτική συνεργασία. 

Φυσικά, καθοριστικός υπήρξε ανέκαθεν ο ρόλος της οικογένειας Παντελιάδη (μέχρι σήμερα μετόχου πλειοψηφίας της QBI) – ενός συνεργάτη εστιασμένου στα γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα, με βαθιά γνώση της Ελληνικής αγοράς. Μαζί, θέσαμε έναν στόχο: να πετύχουμε έναν κύκλο εργασιών της τάξης των 23 εκατομμυρίων το 2017. Θα αξιοποιήσουμε την QBI για να προωθήσουμε τα καλύτερα «Made in Italy» προϊόντα στην Ελλάδα».

Από την πλευρά του, ο Στέφανος Παντελιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος της OΠΤΙΜΑ Α.Ε. (βασικού μετόχου της QBI), συμπλήρωσε: «Η στρατηγική αυτή κίνηση είναι ενδεικτική της ιδιαίτερης βαρύτητας που αποδίδουμε στις διεθνείς συνεργασίες. Τα οφέλη από τη συμφωνία αυτή συνίστανται αφενός στη σημαντική ενίσχυση της QBI  στην αγορά των τυροκομικών στην Ελλάδα, την περιοχή των Βαλκανίων και στην Κύπρο, αφετέρου στην πρόσβαση που αποκτούν τα προϊόντα της ΗΠΕΙΡΟΣ, μέσω του διεθνούς δικτύου διανομέων της Granarolo, σε περίπου 20 χώρες, στις οποίες σήμερα δεν έχουμε παρουσία. 

Πρέπει, επίσης, να επισημανθεί ότι η συγκεκριμένη επένδυση εκπέμπει ένα μήνυμα εμπιστοσύνης στις μακροπρόθεσμες προοπτικές της ελληνικής αγοράς. Το να πείσουμε έναν τόσο σημαντικό ξένο οίκο να επενδύσει στην Ελλάδα αποτελούσε για μας ιδιαίτερα σημαντικό στόχο και είμαστε ευτυχείς που, μετά από συζητήσεις 14 μηνών, τον πετύχαμε.» Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη