Trending

Airbnb: νέες υπηρεσίες για lux ταξιδιώτες

Η Airbnb Inc. σχεδιάζει να δρομολογήσει μια νέα υπηρεσία ενοικίασης για μεγάλες κατοικίες, αρχοντικά και ρετιρέ που θα επιθεωρούνται από ελεγκτές.

Η εταιρεία θα αρχίσει να δοκιμάζει τη νέα υπηρεσία σε ορισμένες αγορές περίπου στο τέλος του έτους, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg. 

Εάν οι δοκιμές είναι επιτυχείς, η εταιρεία που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο θα αναπτύξει την υπηρεσία,  ανέφεραν οι ίδιες πηγές με την εταιρεία ωστόσο να αρνείται να σχολιάσει.

Στο πλάνο είναι η προσέλκυση ισχυρών ταξιδιωτών αφού η Airbnb έχει κατακερματιστεί από τις προσφορές που κάνουν οι ξενοδοχειακές αλυσίδες. 

Η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει να δοκιμάζει μια πλατφόρμα που ονομάζεται Airbnb Select, που απαιτεί από τους ιδιοκτήτες να διατηρούν σταθερά στάνταρτς για τα καταλύματα τους. 

Ακριβώς όπως σε οποιοδήποτε ξενοδοχείο περιμένετε ένα συνεπές πακέτο ποιότητας όπως σύνολο πετσετών, κουβερτών, το Airbnb Select έχει σχεδιαστεί για να κάνει το ίδιο. Οι κατοικίες αυτές θα ελέγχονται 

Η εταιρεία θα αρχίσει τη δοκιμή του νέου προϊόντος σε ορισμένες αγορές στο τέλος του έτους, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του Bloomberg. 

Αν οι δοκιμές αποδειχθούν επιτυχημένες, η εταιρεία θα προχωρήσει περαιτέρω.

Αυτός ο νέος τύπος δραστηριότητας είναι πιο ελιτίστικος και προσωρινά η εταιρεία τον ονομάζει  "Airbnb Lux", αλλά το επίσημο όνομα δεν έχει ακόμη αποφασιστεί.

Η κατηγορία αυτή ενοικίασης πολυτελών κατοικιών αντιπροσωπεύει μια κερδοφόρα πηγή εσόδων για την Airbnb. 

Η εταιρεία παίρνει ένα ποσοστό  για κάθε κράτηση  και η δημιουργία της ακολουθεί την εξαγορά της Luxury Retreats από την Airbnb νωρίτερα το 2017, της καναδικής εταιρείας που πριν την πώλησή της είχε καταχωρισμένες 4.000 βίλες.

Η προώθηση της ενοικίασης υψηλών προδιαγραφών επιτρέπει επίσης στην Airbnb να στοχεύει στο είδος της πελατείας που είναι διατεθειμένη να πληρώσει για τις ακριβότερες τουριστικές υπηρεσίες. 

Τον Νοέμβριο η εταιρεία άρχισε να προσφέρει γευσιγνωσίες τρούφας, κυνήγι μανιταριών και περιηγήσεις με ξεναγό από τοπικούς εμπειρογνώμονες. 

Η Airbnb θέλει να επεκταθεί σε άλλα μέρη της ταξιδιωτικής επιχείρησης και εργάζεται σε ένα εργαλείο κράτησης πτήσεων. thetoc.gr Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη