ΤΕΛ. ΝΕΑ
22 Ιουνίου 2017

Εξέταση διαφόρων ουίσκι

Γράφει η Em.El.

Σύμφωνα με την έρευνα Γερμανών μπορούμε να διαποστώσουμε αν ένα ουίσκι είναι ανόθευτο, τη χώρα προέλευσής του, την ηλικία του και αν είναι ελαφρύ ή δυνατό. 

Οι παλιότερες τακτικές ανάλυσης γίνονταν με φασματοσκοπία για την ανάλυση της χημικής σύστασης του ουίσκι. 

Τώρα όμως με την τακτική που είναι πιο γρήγορη και οικονομικότερη χρησιμοποιείται ένας αισθητήρας-συνθετική ''γλώσσα'' που έχει ως βάση 22 ξεχωριστές φθορίζουσες βαφές που αναμιγνύονται με το ουίσκι. 

Βλέποντας το χρώμα της κάθε μιας βαφής προσδιορίζονται τα χαρακτηριστικά του. 

Η μέθοδος δε μπορεί να βοηθήσει να βρούμε ελάχιστες ποσότητες ουσιών. Μπορεί όμως να συγκρίνει δύο ουίσκι με την ίδια ετικέτα. 

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Χαιδελβέργης πειραμaτίστηκαν επιτυχώς  σε 33 ξεχωριστά ουίσκι (σκωτσέζικα, ιρλανδέζικα, ααμερικανικά κ. α.). 

Ο αισθητήρας τα διαχώρισε όλα ανάλογα με το χημικό χαρακτήρα τους. Επίσης διαχώρισε τα malt από τα blended. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->