Trending

Κύπρος: Μεγάλη ζήτηση για το 7ετές ομόλογο

Σε επενδυτές από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιταλία διοχετεύτηκε ένα μεγάλο μέρος της έκδοσης του επταετούς ομολόγου ενώ σημαντικό ποσοστό απέκτησαν και επενδυτές από την Κύπρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου οικονομικών, παρατηρήθηκε υψηλή διεθνής ζήτηση κατά τη χθεσινή έκδοση με τους επενδυτές από το Ηνωμένο Βασίλειο να αποτελούν το 35% της τελικής κατανομής.

Οι επενδυτές από την Κύπρο κάλυψαν το 19,5% της έκδοσης, από την Ιταλία το 15,5% και από άλλες χώρες της ΕΕ το 13,5%. Ποσοστό 9,7% της τελικής κατανομής ήταν επενδυτές από τη Γερμανία, Ελβετία και Αυστρία και 5,5% από υπεράκτιες των ΗΠΑ.

Οι τράπεζες και ιδιωτικές τράπεζες και οι διαχειριστές κεφαλαίων απέκτησαν το μεγαλύτερο μέρος της τελικής κατανομής, με ποσοστιαία συμμετοχή 35% και 33% αντίστοιχα.

Η Κυπριακή Δημοκρατία εξέδωσε χθες νέο 7-ετές ομόλογο αναφοράς με τη μέθοδο της κοινοπραξίας ύψους €850 εκ., σταθερού επιτοκίου, με ημερομηνία λήξης στις 27 Ιουνίου 2024.

Το ονομαστικό επιτόκιο και η απόδοση έχουν καθοριστεί στο 2,75% και 2,80% αντίστοιχα και η τιμή πώλησης στο 99,686%. Οι τράπεζες Citi, Goldman Sachs International και HSBC ενήργησαν από κοινού ως ανάδοχοι της εν λόγω έκδοσης. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη