Trending

Όμιλος Μυτιληναίου: Big business 400 εκατομμυρίων ευρώ

Ο Όμιλος Μυτιληναίου προχωρά στην υλοποίηση νέου project ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ.

Αφορά την ανάπτυξη και την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου αλουμίνας στην περιοχή Άσπρα Σπίτια, το οποίο, όταν ολοκληρωθεί, αφενός θα δημιουργήσει 300 νέες θέσεις εργασίας και αφετέρου θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη βιομηχανική επένδυση στη χώρα εδώ και πολλά χρόνια, ενώ η παραγωγή πρόκειται να αυξηθεί στο 1 εκατ. τόνους.
  
Σύμφωνα με πληροφορίες που προέκυψαν στα πλαίσια της Γενικής Συνέλευσης του Ομίλου Μυτιληναίος, παράλληλα με τη νέα αυτή επένδυση, η διοίκηση επεξεργάζεται και το project αναβάθμισης της μονάδας παραγωγής αλουμινίου, που αναμένεται να κοστίσει 100 εκατ. ευρώ, ενώ θα οδηγήσει σε αύξηση της ετήσιας δυναμικότητας από τους 190 χιλιάδες στους 270 χιλιάδες τόνους.

Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, ο οποίος είναι πλέον διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, εξήγησε ότι «προχωρά ο εταιρικός μετασχηματισμός του ομίλου. Είμαστε έτοιμοι για μεγάλο άλμα», τονίζοντας ταυτόχρονα τον ισχυρό χαρακτήρα της εταιρικής διακυβέρνησης.

Ο επιχειρηματίας δεν παρέλειψε να στείλει και το δικό του μήνυμα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Είπα στον Τσίπρα να μην σηκώνει τον πήχη για το χρέος. Δεν είναι τόσο σημαντικό το ύψος του αλλά η αντίληψη για το χρέος», κάνοντας την προσωπική εκτίμηση ότι «δεν πρέπει να περιμένουμε θεαματικά αποτελέσματα στις 15 Ιουνίου (Eurogroup) ή στις 22 Ιουνίου (Σύνοδος Κορυφής), αλλά πρέπει να κλείσουμε την δεύτερη αξιολόγηση».

«Ο Watsa μου είπε ότι η ελληνική οικονομία είναι σαν πιεσμένο ελατήριο και θα σημειωθεί ανάπτυξη 5% τον πρώτο χρόνο και 7% τον δεύτερο», ανέφερε ο κ. Μυτιληναίος που βλέπει στη χώρα πολιτική σταθερότητα καθώς υπάρχει μια κυβέρνηση που παίρνει δύσκολες αποφάσεις και δύσκολα μέτρα αλλά και μια εν δυνάμει κυβέρνηση, η αντιπολίτευση, που είναι φιλελεύθερη και υπέρ της επιχειρηματικότητας. dealnews.gr Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη