Trending

Το μπλε που εμπνέει

Γράφει η Em.El.

Την Παρασκευή 26 Μαίου ξκίνησε η έκθεση της καλλιτέχνιδας Λίτσας Κασούμη ''Μπλε παλέτα'' στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Η έκθεση έχει βάση το χρώμα μπλε. Σε συνδυασμό με άλλα χρώματα οδηγεί τον άνθρωπο σε έμπνευση.

  Το μπλε συνοδεύει την εικαστικό πολύ καιρό τώρα. Για εκείνη ήταν σημαντικό χρώμα σε όλους τους τόνους αλλά και στην ψυχρή ή θερμή απόχρωσή του. Υπάρχει και στην ψυχή της.

  Γεννήθηκε στο Χολαργό και κατάγεται από τη Χίο. Σπούδασε αρχιτεκτονικό σχέδιο και έκανε μεταπτυχιακό στην Αμερική. Είναι παντρεμένη με το Λεαωνίδα Κασούμη και έχει δύο κόρες και  εγγόνια.

 Είχε θέσει υποψηφιότητα για την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. Εκθέτει το έργο της των 20 τελευταίων ετών. Δημιουργεί πάνω σε ξύλο, γυαλί, καμβά, κεραμικό και ύφασμα. Τα υλικά της είναι επίσης πολλά : κάρβουνο, τέμπερα, λάδια, ακρυλικά και ψυχρό σμάλτο.

  Ο Δήμος Πειραιά είναι υπεύθυνος για την έκθεση αυτή που ανήκει στην ομάδα εκδηλώσεων για τις Ημέρες Θάλασσας. Η εικαστικός εκθέτει και ένα συλλεκτικό λεύκωμα αλλά και συλλογή κειμένων-ποημάτων που ονομάζεται ''Παράθυρο στη θάλασσα''. Τα χρήματα από την πώληση του λευκώματος θα διατεθούν στην ''Κιβωτό του Κόσμου''.

 Η Λίτσα Κασούμη έχει κάνει άλλες 11 εκθέσεις. Τα 56 εκθέματά της είναι μικτής τεχνικής. Έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις στις οποίες συμμετείχαν πολλοί καλλιτέχνες και στη χώρα μας και στο εξωτερικό. Τα έργα της έχουν διατεθεί σε ιδιώτες αλλά και σε δημόσιους χώρους. Ακόμη έχει δραστηριοποιηθεί στην τοπική αυτοδιοίκηση ως εθελόντρια στος τομείς της Παιδείας, του Πολιτισμού και του Περιβάλλοντος.

 Για το χρώμα μπλε μας λέει ότι υπάρχει πάντα όταν εμπνέεται. Το συσχετίζει με μνήμες, πράγματα, ανθρώπους, επιθυμίες και έρωτα. Την οδηγεί σε συναισθήματα. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη