Trending

Το colpo grosso του Ομίλου Πάνου Γερμανού

Η Πολωνική Play του Ομίλου Γερμανού, δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της Πολωνίας ετοιμάζεται για την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο της Βαρσοβίας και αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη Δημόσια Προσφορά στο χώρο των τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη τα τελευταία πέντε χρόνια.

Η αρχική δημόσια προσφορά της Play Communications θα είναι η μεγαλύτερη, από την πώληση του 23% της Telefónica Deutschland το 2012, που είχε εκτιμηθεί στα 6,4 δισ. ευρώ. 

Η αποτίμηση της εταιρίας Play του ομίλου Γερμανός αναμένεται να ξεπεράσει τα 3,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τους αναλυτές. 

Ο πολύ μικρότερος φινλανδικός φορέας DNA προχώρησε σε δημόσια εγγραφή τον Δεκέμβριο του 2016 και έκτοτε η τιμή της μετοχή της έχει σημειώσει άνοδο 40%, ενθαρρύνοντας τη διοίκηση της Play να προχωρήσει στη Δημόσια Εγγραφή.

Η Play ιδρύθηκε πριν από μια δεκαετία και έχει αυξήσει το μερίδιο αγοράς της, από λιγότερο από 5% το 2008 σε 27% το 2017, καθιστώντας τη τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της Πολωνίας. 

Ανταγωνίζεται την Orange, την T-Mobile της Deutsche Telekom και την Polkomtel's Plus και έχει χτίσει μια βάση περισσότερων από 14 εκατομμυρίων πελατών.

Η εταιρεία αναμένεται να αντλήσει κεφάλαια έως και 700 εκατ. ευρώ, με τα οποία σχεδιάζει να μειώσει το χρέος της και να εξοφλήσει ομόλογα υψηλής απόδοσης που έχει εκδώσει. 

Επίσης, αναμένεται να δώσει μέρισμα 650 εκατ. ζλότι (153,933 εκατ. ευρώ) το 2017 και να υιοθετήσει μια πολιτική για την πληρωμή περίπου του 65% με 75% των ελεύθερων ταμειακών ροών σε μερίσματα το 2018.

Η JPMorgan, η BofA Merrill Lynch και η UBS συντονίζουν την Δημόσια Εγρραφή. bankingnews.gr
Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη