Trending

Η Goldman Sachs αναγνωρίζει το Bitcoin ως χρήμα

Μία νέα έκθεση της Goldman Sachs πραγματεύεται τον τρόπο με το οποίο τα κρυπτονομίσματα θα μπορούσαν να χρησιμεύουν ως εναλλακτική μορφή χρήματος σε προβληματικές οικονομίες.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η έκθεση υποστηρίζει ότι μέχρι τώρα το δολάριο χρησιμοποιείται όπου υπάρχουν προβληματικές οικονομίες. Παρ’ όλα αυτά, το δολάριο ίσως να μην είναι παντού μία βιώσιμη ή και η καλύτερη λύση.

“Σε κάποιες χώρες και μέρη, όπου οι παραδοσιακές υπηρεσίες του χρηματοπιστωτικού συστήματος δεν είναι επαρκείς, το bitcoin (και τα κρυπτονομίσματα γενικότερα) μπορεί να είναι βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις.”

Ωστόσο, τα κρυπτονομίσματα, στη σημερινή τους μορφή, δεν είναι απαραίτητα κατάλληλα για το σκοπό αυτό, καθώς η τιμή τους επηρεάζεται πολύ από την κερδοσκοπία. Επιπλέον, οι συναλλαγματικές τους ισοτιμίες είναι ιδιαίτερα ευμετάβλητες.

Η αξία των κρυπτονομισμάτων
Η έκθεση υποστηρίζει ότι μακροπρόθεσμα, τα κέρδη από κρυπτονομίσματα θα είναι σε μονοψήφια νούμερα. Αναφερόμενη σε εθνικά κρυπτονομίσματα, υποστηρίζεται ότι θα πρέπει να λειτουργούν ως περιουσιακά στοιχεία παρόμοια με το χρυσό. mikrometoxos.gr Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη