ΤΕΛ. ΝΕΑ
14 Μαΐου 2016

"Φόρος διανυκτερεύσεως" σε… ξενοδοχεία!

"Φόρος διανυκτερεύσεως" σε… ξενοδοχεία! 
(και οι επιπτώσεις της Ισονομίας κατά Κατρούγκαλον)

Γράφει ο Δρ. Διονύσιος Βενιεράτος* 
Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών 


Ο κ. Κατρούγκαλος είναι υπερήφανος (!) για το Ασφαλιστικό του (…), γιατί εκτός όλων των άλλων «πλεονεκτημάτων» εξασφαλίζει την Ισονομία, μιας και όλοι θα πρέπει να καταβάλουν εισφορές 20% επί των ακαθαρίστων εισοδημάτων τους + 7% «υπέρ περιθάλψεως» (σίγουρα άλλωστε όλοι θα την έχουν ανάγκη, μετά από όλα αυτά!)

Επιπλέον, … δεν διαψεύστηκε από τον κ. Τσίπρα (αντίθετα επιβεβαιώθηκε και …με στοίχημα!) ότι στο «πακέτο» των εμμέσων φόρων που επίκειται περιλαμβάνεται και ο «φόρος διανυκτέρευσης» σε… ξενοδοχεία (!)

Εδώ πρέπει να επέμβει και πάλι ο "δίκαιος" κ. Κατρούγκαλος:
«Για λόγους ισονομίας» πρέπει να επιβηθεί και «φόρος διημερεύσεως» στα ξενοδοχεία. Μετά από αυτό όμως και πάλι «για λόγους ισονομίας» πρέπει να επιβληθούν φόροι «διανυκτερεύσεως και διημερεύσεως» και σε όσους διαμένουν στο σπίτι τους. 

Έτσι όμως «για λόγους ισονομίας» πρέπει να θεσπιστεί φόρος και για όσους ευρίσκονται ΚΑΙ εκτός σπιτιού, δηλαδή για βόλτα, για ψώνια, ή απλώς στη δουλειά τους. 

Και επειδή όταν ζεις γενικώς, είτε θα είναι μέρα, είτε νύχτα, είτε θα είσαι σπίτι, ή εκτός κλπ. προκύπτει ένα ζήτημα που διαφοροποιεί «φορολογικά» αυτούς που ζουν (δηλαδή όσους έχουν γεννηθεί και ακόμη δεν έχουν πεθάνει) με αυτούς που βρίσκονται εκτός του … «πεδίου ορισμού» της Ζωής: 

Θα πρότεινα λοιπόν «για λόγους ισονομίας» να καθιερωθεί ένας «φόρος γεννήσεως» και ένας «φόρος θανάτου». 

Για το διάστημα πριν τη γέννηση και μετά τον θάνατο, η «Ισονομία» μπλέκεται λιγάκι λόγω απείρου χρονικού διαστήματος. Για την …ειδική αυτή περίπτωση, προτείνω ο αντίστοιχος φόρος να καλύπτει διάστημα 500 ετών (πριν και μετά), σταδιακά μειούμενος. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου, να «απαλλασσόμεθα» του φόρου. 

Άλλωστε, σε 500 χρόνια «ποιος ζει και ποιος πεθαίνει»!
Η Ισονομία όμως του κ. Κατρούγκαλου και οι πάσης φύσεως «έξυπνοι φόροι» της κυβέρνησης θα παραμείνουν Μνημεία της Ανθρώπινης Διανόησης και Ηθικής εις τους αιώνας των αιώνων… 
…Αμήν!

*ο Δρ. Διονύσιος Βενιεράτος είναι μέλος της "Δημιουργία Ξανά!"