ΝΕΑ

17 Μαΐου 2017

Η κοροϊδία των αντιμέτρων

Γράφει ο Δρ. Διονύσιος Βενιεράτος* 
Καθηγητής Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών

Τα «μέτρα» - μία από τα ίδια! – με τις αυξήσεις των φόρων–εισφορών και τις οριζόντιες μειώσεις συντάξεων και αποδοχών «επί δικαίων και αδίκων» μας τα «επέβαλαν» οι δανειστές, αφού είδαν και απόειδαν (για μία ακόμη φορά) ότι η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να κάνει αυτά που θα έπρεπε για να σουλουπώσει και να συμμαζέψει το δυσλειτουργικό και πελατειακό της κράτος. 

Από την άλλη μεριά, τα «αντίμετρα με θετικό πρόσημο» δεν είναι τίποτα άλλο από μια αδέξια προσπάθεια να χρυσωθεί το χάπι και να γλυκαθεί το «πικρόν ποτήριον», που για άλλη μια φορά θα κληθούν να καταπιούν οι «αριστεροί» και «ανεξάρτητοι» της αξιοθρήνητης συγκυβέρνησης. 

Δεν έχουμε στην πραγματικότητα κανένα ουσιαστικό λόγο να νομοθετήσουμε από τώρα τα όποια θετικά για την ανακούφιση των πολιτών μέτρα, γιατί τίποτα δεν μας εμποδίζει να τα νομοθετήσουμε όταν έρθει η ώρα και βρεθούμε πράγματι σε θέση να το κάνουμε. Αν μάλιστα κριθεί ότι μπορούμε ή πρέπει να λάβουμε διαφορετικά «θετικά μέτρα», θα πρέπει πλέον να αλλάξουμε τότε αυτά που θα έχουμε ψηφίσει από τώρα. 

Η «λογική» τους λοιπόν είναι η εξής: 

Επειδή οι «σκληροί» δανειστές μας «επιβάλλουν» μέτρα, εμείς μη έχοντας κάτι καλύτερο να σκεφτούμε, αποφασίζουμε να επιβάλουμε τα «αντίμετρα» στους… εαυτούς μας. 

Πρόκειται για μια γελοιωδέστατη (αυτ)απάτη χωρίς κανένα απολύτως νόημα… πλην αυτού που αντιστοιχεί στην αγωνιώδη προσπάθεια να «περάσουν» από τους  κυβερνητικούς βουλευτές. Οι οποίοι – πλην ακραίων περιπτώσεων ηλιθιότητας – καταλαβαίνουν πολύ καλά το όλο σκηνικό, χρειάζονται ωστόσο κάποια επιχειρήματα για να έχουν να λένε στις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα, ελπίζοντας προφανώς ότι θα βρεθούν κάποιοι ακροατές αρκούντως χαζοί και εύπιστοι που θα πεισθούν… 

Για μία ακόμη φορά λοιπόν κοροϊδεύουμε εαυτούς και αλλήλους αντί να στρωθούμε στη σοβαρή δουλειά για να βοηθήσουμε τη χώρα και τους εαυτούς μας. 

Η αντιπολίτευση τώρα – θεωρητικά πάντα, γιατί ούτε και εκείνη φημίζεται για την ευθυκρισία της – 
θα είχε εύκολο έργο: 

Αφενός μεν θα έπρεπε να ψηφίσει όσα από τα «μέτρα» κρίνει ότι κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, αν φυσικά υπάρχουν (βλ. [1]), αφ’ ετέρου δε να μην ψηφίσει κανένα από τα «θετικά αντίμετρα», γιατί ακριβώς πρόκειται για μία ακόμα απάτη μεγάλης κλίμακας της κυβέρνησης. 

Καταγγέλλοντας αυτό ακριβώς το γεγονός και όχι το κάθε επιμέρους «αντίμετρο», όπως π.χ. τα συσσίτια στα σχολεία. 

Η χώρα έχει πληρώσει πάρα πολύ ακριβά (με δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ και παρατεινόμενη δυστυχία) τα λογικά, ιδεολογικά και σε τελευταία ανάλυση ψυχολογικά αδιέξοδα των «αριστερών» και «ανεξαρτήτων» που μας κυβερνούν για κακή μας τύχη (και ευθύνη βεβαίως όσων τους ψήφισαν) από το 2015. 

Ωστόσο, η ψυχοθεραπεία των κυβερνώντων – βουλευτών, υπουργών, πρωθυπουργού – δεν πρέπει να συνεχιστεί αναλώμασι της ίδιας της κοινωνίας. 

Άλλωστε πολύ λίγο έχει αποδώσει έως τώρα… (!)

Ας παραιτηθούν λοιπόν και ας απευθυνθούν στους καθ’ ύλην αρμοδίους: 

Ψυχίατροι υπάρχουν!

Και επειδή θα μου πείτε ευλόγως ότι δεν θα παραιτηθούν γιατί θα χάσουν τις παχυλές βουλευτικές και υπουργικές τους αποζημιώσεις, έχω να προτείνω ένα «θετικό αντίμετρο» και μάλιστα εφαρμοστέο από τώρα:

Να συνεχίσουν να λαμβάνουν τις αποδοχές τους αυτές μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου 2019, οπότε θεωρητικώς τερματίζεται η θητεία της παρούσας βουλής. 

Θα μας στοιχίσει πολύ, μα πάρα πολύ λιγότερο!      
 
[1] http://www.politicaldoubts.com/politics/item/1170-i-psifisi-ton-neon-metron-kai-i-stasi-tis-neas-dimokratias

*ο Δρ. Διονύσιος Βενιεράτος είναι μέλος της "Δημιουργία Ξανά!" Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Η κοροϊδία των αντιμέτρων
  • Comments
  • Facebook Comments
Item Reviewed: Η κοροϊδία των αντιμέτρων Rating: 5 Reviewed By: Admin
Top