ΝΕΑ

25 Ιανουαρίου 2018

Συλλαλητήριο με θέμα: «όχι στα ψέματα»! …

Γράφει ο Δρ. Διονύσιος Βενιεράτος 
Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών
www.drvenieratos.gr


«Ο Great Macedonian βασιλιάς Aleksandar Philippov (! …), μαθητής του greatest philosopher Aristotelsky (!! …), υπήρξε πολιτική και στρατιωτική ιδιοφυΐα της αρχαιότητας και ο μέγιστος στρατηλάτης όλων των εποχών. Κατέλαβε πολλές χώρες διαδίδοντας στους λαούς που κατέκτησε την macedonian language (!!! …) και τον υψηλής για την εποχή του αξίας macedonian civilization (!!!! …)… Προς τιμήν του δώσαμε το όνομά του στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της “Republic of Macedonia”…»

Κάτι τέτοια διέδιδαν οι βόρειοι γείτονές μας στον υπόλοιπο κόσμο και οι «άλλοι» (σοβαρής αντιστάσεως μη ούσης…), αντί να τους πάρουν με τις λεμονόκουπες, τους «αναγνώριζαν» με τη «συνταγματική ονομασία» τους.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε έκταση, ένταση και διάρκεια απάτη, παραπληροφόρηση και πλαστογράφηση της ιστορικής πραγματικότητας στην παγκόσμια ιστορία.
Το τί κάναμε εμείς την ίδια εποχή είναι γνωστό και δεν χρειάζεται περαιτέρω υπόμνηση και ανάλυση. Η ουσία είναι ότι κάτι δεν κάναμε καλά όλα αυτά τα χρόνια, που οι «σαλταρισμένοι» πλαστογράφοι αλώνιζαν και «πέτυχαν» να αποκαλούνται και να αναγνωρίζονται με την παραπλανητική ονομασία που είχαν σφετεριστεί.
Ωστόσο, παρά την «επιτυχία» τους αυτή, κάποιοι συνειδητοποίησαν (επιτέλους!) ότι μια τέτοια πρακτική και πολιτική δεν θα τους πάει πολύ μακριά και έρχονται να συνεννοηθούν μαζί μας…
Ποιά θα μπορούσε να είναι λοιπόν η δική μας στάση, δεδομένης της προϊστορίας του προβλήματος;


Εκπροσωπώντας φυσικά μόνο τον εαυτό μου, θα τους έλεγα τα εξής:
«Εντάξει παιδιά…
Υπήρξατε Σλάβοι μετανάστες που ήρθατε από το μακρινό βορρά και βρεθήκατε σε μια περιοχή, την οποία οι Ρωμαίοι κατακτητές είχαν αποκαλέσει για διευκόλυνσή τους «επαρχία της Μακεδονίας» με αποτέλεσμα να επικρατήσει ο όρος για πολλούς αιώνες.
Δικαιολογημένα και σεις δώσατε στον εαυτό σας το όνομα «σλαβομακεδόνες» έχοντας μάλιστα και ιδιαίτερο γλωσσικό ιδίωμα με επίσης αντίστοιχο όνομα.
Στη συνέχεια όμως σας προέκυψε η ένταξη σε ένα ομόσπονδο κράτος (Γιουγκοσλαβία) μαζί με πληθυσμό αλβανικής καταγωγής, οπότε το «σλαβομακεδόνες» δεν εξυπηρετούσε και πολύ, Έτσι κόψατε το πρώτο συνθετικό βαφτίζοντας το σύνολο του πληθυσμού «Μακεδόνες».
Το πράγμα περιεπλάκη ακόμα περισσότερο όταν γίνατε ανεξάρτητο κράτος.
Αγωνιωδώς αναζητούσατε λύση στο πρόβλημα της «εθνικής ταυτότητας» για το κράτος σας, γιατί αισθανόσασταν ανασφάλεια.
Βρήκατε λοιπόν την «εύκολη λύση» να αποκτήσετε ρίζες και την ιστορία «ενδόξου παρελθόντος» που σας έλειπε λεηλατώντας τη δική μας.
… … …

Εμείς οι Έλληνες κατοικούσαμε στην περιοχή αυτή χιλιάδες χρόνια πριν από σας. Ο ίδιος ο όρος «Μακεδονία» είναι ελληνικής προελεύσεως (από το «μάκος» = μήκος = ύψος, γιατί φαίνεται ότι επρόκειτο για μάλλον ψηλούς για την εποχή τους ανθρώπους. Έτσι προέκυψε ο όρος «Μακεδνοί» και στη συνέχεια Μακεδόνες).
Εν πάση περιπτώσει, με δεδομένα όσα προηγήθηκαν είμαστε διατεθειμένοι να δείξουμε κατανόηση στο ΔΙΚΟ ΣΑΣ πρόβλημα εθνικής ταυτότητας και να ΑΝΕΧΘΟΥΜΕ να αποκτήσετε μια σύνθετη ονομασία, που δεν θα θίγει τη δική σας προϊστορία, αλλά δεν θα θίγει ούτε τη δική μας πολύ μεγαλύτερη ιστορία.
Προϋπόθεση για αυτό είναι η ΠΛΗΡΗΣ αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας και της αντικειμενικής πραγματικότητας.
Στην «ευρύτερη περιοχή» της Μακεδονίας ο ελληνικός πληθυσμός ήταν ανέκαθεν πλειοψηφικός, ενώ στη «στενότερη» της ελληνικής Μακεδονίας κατοικούν πλέον σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα Έλληνες.
Ερχόμαστε λοιπόν για το καλό των λαών μας να συμφωνήσουμε μαζί σας σε όνομα κοινής αποδοχής προκειμένου να ενταχθείτε στο ΝΑΤΟ.
Αν θέλετε όμως περαιτέρω σύσφιγξη των σχέσεων και προοπτική ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτό και μόνο δεν αρκεί.
Γιατί η κακόγουστη και κακόπιστη θλιβερή γελοιότητα περί δήθεν καταγωγής σας από τους αρχαίους Μακεδόνες παρατράβηξε και πρέπει να λάβει τέλος.
Θα αναθεωρήσετε λοιπόν εμπράκτως και προς όλες τις κατευθύνσεις την ψευδολόγο προπαγάνδα σας και απαλείψετε όλες τις σχετικές ψευδείς αναφορές και από το τελευταίο σχολικό σας εγχειρίδιο. Θα εντάξετε μάλιστα στον ποινικό σας κώδικα ως αδίκημα τη συνέχιση της ψευδολόγου και γελοίας αυτής προπαγάνδας.
Αν τα κάνετε όλα αυτά μπορούμε (και πρέπει για το καλό όλων μας) να συνυπάρξουμε όμορφα, καλά και εποικοδομητικά για τους λαούς μας.
Αν δεν τα κάνετε, την ΕΕ ούτε με το κιάλι δεν πρόκειται να δείτε.
Άντε, μπράβο! … »


Γιατί, όπως είχε πει ο μέγιστος Έλληνας – Μακεδόνας – Σταγειρίτης φιλόσοφος Αριστοτέλης:
«Οι άνθρωποι είναι προικισμένοι από την φύση να κρίνουν την αλήθεια και συνήθως την αποκαλύπτουν. Και διά τούτο, όσοι ημπορούν ευστόχως ν’ αντιληφθούν την αλήθεια, είναι επίσης ικανοί ν’ αντιληφθούν και τις υπάρχουσες προοπτικές»(Υ.Γ.) Σε ένα συλλαλητήριο που θα είχε ως κεντρικό σύνθημα: «Κόψτε τα ψέματα», ευχαρίστως θα έπαιρνα μέρος.
Άσε που θα είχε γενικότερη αξία και εφαρμογή… (!)Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Συλλαλητήριο με θέμα: «όχι στα ψέματα»! …
  • Comments
  • Facebook Comments
Item Reviewed: Συλλαλητήριο με θέμα: «όχι στα ψέματα»! … Rating: 5 Reviewed By: Admin
Top