Trending

Φοιτητές χρησιμοποιούν το δωρεάν ρεύμα της φοιτητικής εστίας προκειμένου να "εξορύξουν" κρυπτονομίσματα

Ευρηματικοί φοιτητές σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν το δωρεάν ρεύμα της φοιτητικής εστίας τους προκειμένου να "εξορύξουν" πολύτιμα κρυπτονομίσματα, όπως το Bitcoin - Δείτε πόσο κοστίζει ένα "εργαλείο" εξόρυξης και αν σας συμφέρει. 

Είτε είστε φοιτητής/φοιτήτρια κάποιου Κολλεγίου στην Αμερική και σας "βαραίνει" ένα υπέρογκο χρέος από φοιτητικά δάνεια, είτε βρίσκεστε σε ένα Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα και οι λογαριασμοί "τρέχουν", υπάρχει ένας "έξυπνος" τρόπος να βγάλετε ένα έξτρα χαρτζηλίκι. 

Όπως αναφέρει στο MarketWatch ο 18χρονος νεοεισαχθέντας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι των ΗΠΑ, Τζόι Ντίλιχα, ο νεαρός εκμεταλλεύεται το δωρεάν ρεύμα που του παρέχει η φοιτητική εστία, προκειμένου να αξιοποιήσει με τη μέγιστη απόδοση τη διαδικασία mining, δηλαδή της "εξόρυξης" ενός κρυπτονομίσματος, κάτι σαν τον "πρωτογενή τομέα" της ανερχόμενης αυτής αγοράς, η οποία σύμφωνα με αναλυτές διαθέτει τρομερές προοπτικές. 

Ο Τζόι ισχυρίζεται πως το mining του αποφέρει 30 δολάρια την εβδομάδα χωρίς κανέναν κόπο ουσιαστικά, αφόυ το μόνο που έχει να κάνει είναι να συνδέσει στην πρίζα το ειδικό μηχάνημα που χρησιμοποιείται για τη συγκεκριμένη διαδικασία (ουσιαστικά ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής τροποποιημένος για να ανταπεξέρχεται σε συνθήκες απαιτητικής τροφοδοσίας ρεύματος).  Όπως αναφέρει ο ίδιος, το μηχάνημα του (mining rig) κόστισε 250 δολάρια στο E-Bay, και ήδη έχει αποσβέσει τα 180 από αυτά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. 

Φυσικά υπάρχουν πολύ ακριβότερα αλλά και φθηνότερα μηχάνηματα, και αναλόγως την επένδυση που θα κάνεις σε ένα ισχυρό mining rig θα έχεις και την αντίστοιχη απόδοση. Ορισμένα rigs στο Ίντερνετ κοστίζουν ακόμη και 5.000 ευρώ! 

"Πιστεύω περισσότεορι άνθρωποι θα έπρεπε να το κάνουν αυτό. Είναι πολύ διασκεδαστικό, και ταυτόχρονα ένας τρομερά φθηνός τρόπος να εισηχθεί κανείς στην αγορά του mining και των κρυπτονομισμάτων". 

Βέβαια, όπως εκμυστηρεύεται ο ίδιος, καλό θα ήταν να μην σας "τσακώσει" κανείς να εξορύσσετε κρυπτονομίσματα με το δωρεάν ρεύμα του Πανεπιστημίου (καθώς η διαδικασία αυτή δαπανά μεγάλη ποσότητα ρεύματος). Όπως αναφέρει ο ίδιος χαρακτηριστικά: "όταν έρχονται να τσεκάρουν το δωμάτιο μου, φροντίζω να κρύψω το μηχάνημα". 

Πράγματι η διαδικασία του Mining δαπανά τόσο πολύ ρεύμα, ώστε στις περισσότερες περιοχές του κόσμου καθίσταται ασύμφορο για το μέσο άνθρωπο να αποκτήσει κρυπτονομίσματα με αυτόν τον τρόπο, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι απλώς να τα αγοράζουν απ' ευθείας μέσω ενός ηλεκτρονικού ανταλλακτηρίου. 

Ωστόσο το δωρεάν ρεύμα ενός Πανεπιστημίου σε συνδυασμό με τις υψηλές ταχύτητες Ίντερνετ, δημιουργεί πρακτικά έναν "παράδεισο" για τους επίδοξους miners. Φυσικά υπάρχουν και άλλα μέρη όπου μπορεί κανείς να εκμεταλλευτεί το δωρεάν ρεύμα για αυτήν την διαδικασία, εφόσον βέβαια ο ίδιος το δικαιούται... 

Τι ακριβώς όμως ειναι το mining; Τα κρυπτονομίσματα συναλλάσσονται καθημερινά και συνεχώς μέσω του διαδικτύου, αλλά αν κάποιος δεν κρατήσει ένα αρχείο αυτών των συναλλαγών, τότε κανείς δεν θα μπορούσε να ξέρει ποιος πλήρωσε τι, ούτε και σε ποιόν. Εδώ έρχεται το mining στο προσκήνιο. Το mining είναι ενα ανοιχτό σύστημα κοινής αποδοχής, το οποίο χρησιμοποιείται για να επιβεβαιωθούν οι συναλλαγές και να καταγραφούν σε ένα δημόσιο κατάλογο που λέγεται blockchain. 

Το mining είναι σαν μια γιγάντια λοταρία, όπου υπολογιστές σε όλο το κόσμο συναγωνίζονται αναμεταξύ τους, λύνοντας πολύπλοκους υπολογισμούς, και ανταμοίβονται με κρυπτονομίσματα. Αν μερικοί υπολογιστές μπορούν να κάνουν τους υπολογισμούς πιό γρήγορα τότε μπορούν να δοκιμάσουν περισσότερες φορές την τύχη τους στο ίδιο χρονικό διάστημα. 

Με αυτήν την μέθοδο, κανείς δεν μπορεί να ελέγξει τι περιλαμβάνεται στο blockchain, ούτε να αντικαταστήσει ή αλλάξει το περιεχόμενο του. Όσοι ασχολούνται με την διαδικασία του mining, αποκαλούνται miners. 

Πώς γίνεται το mining; Οι miners χρησιμοποιούν ειδικό λογισμικό για να λύσουν μαθηματικά προβλήματα και λαμβάνουν συγκεκριμένες ποσότητες κρυπτονομισμάτων σε αντάλλαγμα. Αυτή είναι μία έξυπνη μέθοδος έκδοσης ενός νομίσματος, και επίσης δίνει κίνητρο για να ασχοληθεί κανείς με την διαδικασία της εξόρυξης. 

Λόγω της αμοιβής, περισσότεροι miners ασχολούνται, και επειδή χρειάζονται για να γίνονται οι επιβεβαιώσεις στις συναλλαγές, το δίκτυο γίνεται πιο ασφαλής όσο περισσότεροι miners υπάρχουν. Το δίκτυο αυτόματα αλλάζει το επίπεδο δυσκολίας των μαθηματικών προβλημάτων, αναλόγως πόσο γρήγορα αυτά λύνονται με την πάροδο του χρόνου. 

Τι χρειάζεται για να γίνει κάποιος miner; Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ξέρει κανείς είναι ότι η ισχύς εξόρυξης (mining power) καθορίζεται από την κάρτα γραφικών σας (GPU). 

Η εξόρυξη μεσω επεξεργαστών (CPU) έχει ήδη γίνει ατελέσφορη στην περίπτωση των bitcoin. Αν και υπάρχουν μερικά κρυπτονομίσματα που μπορεί κανείς να εξορύξει με επεξεργαστές, όπως το zcash, monero, bytecoin κ.α., οι κάρτες γραφικών προσφέρουν πολύ περισσότερη ισχύ, λύνοντας τους αλγόριθμους πολύ πιό γρήγορα. 

Το κύριο λοιπόν συστατικό είναι η κάρτα γραφικών. Ένα κερδοφόρο σύστημα εξόρυξης κρυπτονομισμάτων (mining rig) χρειάζεται υψηλής ποιότητας hardware σε συνδυασμό με φθηνό ηλεκτρικό ρεύμα. 

Τι είναι ένα mining rig; Ένα mining rig είναι ένα υπολογιστικό σύστημα που χρησιμοποιείται για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων. Το σύστημα μπορεί να είναι ένα εξειδικευμένο σύστημα σχεδιασμένο για την διαδικασία της εξόρυξης, αλλά επίσης μπορεί να είναι ένας υπολογιστής για παιχνίδια που χρησιμοποιείται για εξόρυξη μόνο μερικές ώρες την ημέρα. 

Άμα θέλετε να φτιάξετε το δικό σας mining rig, τότε πρέπει να δώσετε προσοχή στα ακόλουθα 3 συστατικά: Κάρτα γραφικών: Αυτό είναι το βασικότερο κομμάτι και η ραχοκοκκαλιά του συστήματος. Τροφοδοτικό: Το σύστημα σας θα χρειαστεί πολύ ρεύμα για την σωστή του λειτουργία. Αν χρησιμοποιείτε πάνω από 2 κάρτες γραφικών τότε θα χρειαστείτε τουλάχιστον 750W. Μητρική κάρτα: Προσπαθήστε να βρείτε μητρική κάρτα με τουλάχιστον 2 ή παραπάνω θύρες PCI-E για κάρτες γραφικών. Οι επεξεργαστές χρειάζονται για να τρέχουνε το λειτουργικό σύστημα, και είναι ουσιαστικά άχρηστοι για να κάνουν mining. 

Ένας φτηνός επεξεργαστής κάνει μιά χαρά την δουλειά που χρειάζεται να κάνει. Το Mining δεν χρησιμοποιεί μνήμη RAM, οπότε και δεν χρειάζεται να έχει πολύ μνήμη το σύστημα σας. Ο σκληρός δίσκος, παρομοίως, χρειάζεται μόνο για το λειτουργικό, οπότε δεν χρειάζεται μεγάλους σε χωρητικότητα σκληρους δίσκους. Για το κουτί ισχύει το όσο λιγότερο είναι ή καθόλου να μην έχετε, το καλύτερο, ώστε να είναι ευκολότερο να αερίζεται και να μην υπερθερμαίνεται το σύστημα. Τα περισσότερα mining rigs δεν έχουν καθόλου κουτί, αναφέρει το "Πρώτο Θέμα". Foititikanea.gr Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη