Trending

Νεκρός εργαζόμενος σε πασίγνωστη αλυσίδα super market

Γράφει η Agnes L.

Σοκ για έναν υπάλληλο 56 ετών που βρέθηκε νεκρός στο super market ΑΒ Βασιλόπουλος.

Ο υπάλληλος βρέθηκε νεκρός μετά από δύο ώρες από έναν συνάδελφό του.

Απίστευτα σοβαρή καταγγελία έγινε για το συμβάν στο Εργατικό Κέντρο γιατί το ατύχημα έγινε εν ώρα εργασίας και μέσα στον εργασιακό χώρο.

Ο υπάλληλος σκοτώθηκε πέφτοντας από ύψος 3,5 μέτρων καθώς ενώ εκτελούσε εργασίες καθαρισμού σε οροφή δωματίων συντήρησης εμπορευμάτων, υποχώρησε η οροφή.


Συνελήφθη από την Αστυνομία ο υπεύθυνος βάρδιας του super market.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει ότι «σχηματίστηκε δικογραφία για εργατικό ατύχημα, το οποίο συνέβη χθες το απόγευμα σε κατάστημα υπεραγοράς τροφίμων στην Πάτρα. Ειδικότερα, 56χρονος ενώ εκτελούσε εργασίες καθαρισμού σε οροφή δωματίων συντήρησης εμπορευμάτων από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία υποχώρησε η οροφή, με αποτέλεσμα να καταπέσει από ύψος 3,5 μέτρων στο έδαφος και να τραυματισθεί θανάσιμα. Επιπλέον, από αστυνομικούς του Α΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών συνελήφθη ο υπεύθυνος βάρδιας της επιχείρησης.»

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου:

«Άλλος ένας εργάτης νεκρός στο βωμό του κέρδους.

Σήμερα (σ.σ χθες) το απόγευμα σε γνωστή αλυσίδα Σούπερ Μάρκετ της πόλης μας, έχασε την ζωή του συνάδελφος γιατί δεν υπήρχαν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας στο χώρο εργασίας του. Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας καταγγέλλει την επιχείρηση, γιατί ενώ ο συνάδελφος ήταν νεκρός μέσα στο χώρο εργασίας του, για δύο περίπου ώρες η επιχείρηση δεν σταμάτησε την λειτουργία της στο όνομα του κέρδους.

Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας καλεί τώρα το υπουργείο εργασίας, να επανδρώσει με μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό την επιθεώρηση εργασίας έτσι ώστε να ενταθούν οι έλεγχοι και να αποφευχθούν όσο το δυνατόν τέτοια θλιβερά περιστατικά στους χώρους δουλειάς.

Ζητούμε να διερευνηθούν τα αίτια και να αποδοθούν οι ευθύνες για το θάνατο του συναδέλφου. Εκφράζουμε την βαθιά μας θλίψη και τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του συναδέλφου που έχασε την ζωή του για το μεροκάματο.»


Η ανακοίνωση της εταιρείας:

Σε ανακοίνωσή της η «ΑΒ Βασιλόπουλος» εκφράζει βαθιά οδύνη για την απώλεια της ζωής εργαζομένου της, την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018, στο κατάστημα της Εθνικής Οδού Πατρών – Αθηνών, στην Πάτρα.

«Η οικογένεια της ΑΒ Βασιλόπουλος δηλώνει συγκλονισμένη και στέκεται δίπλα στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος.

Το κατάστημα θα παραμείνει κλειστό σήμερα από τις 16.00 το απόγευμα, καθώς θα απευθύνουμε το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο μας συνάδελφο.» Ας συνδεθούμε στο LinkedIn για να διαβάζετε πρώτοι τα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη