ΝΕΑ

24 Μαΐου 2019

Ο «πολιτικός κρατούμενος» και οι Ρουβίκωνες

Γράφει ο Δρ. Διονύσιος Βενιεράτος*
Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών
Μέλος της "Δημιουργία, Ξανά!" - Υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής στο Βόρειο Τομέα


(- πάμε μια βόλτα Κουφοντίνα;
- πάμε για ύπνο... Κατερίνα!)

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πώς μπορεί σε μια δημοκρατία να υπάρχουν «πολιτικοί κρατούμενοι».
Στις δικτατορίες φυσικά και υπάρχουν.
Όσοι από μας είχαμε ζήσει τη δικτατορία Παπαδόπουλου («των συνταγματαρχών») ξέραμε πολύ καλά τί θα συνέβαινε αν κάποιος ή κάποιοι έβγαιναν στο δρόμο και φώναζαν: «Κάτω η χούντα!»...
Ακόμα και αν το φώναζαν ...μέσα στο σπίτι τους!
Ακόμα και αν δεν έκαναν απολύτως τίποτα αλλά το καθεστώς εκείνο τους θεωρούσε αριστερούς ή γενικώς «αντιφρονούντες».
Στην καλύτερη περίπτωση θα οδηγούνταν σε κάποια εξορία.
Στη χειρότερη στη φυλακή μετά από παρωδίες «δίκης» και (πολλές φορές) βασανιστήρια.
Αυτοί λοιπόν θα κατατάσσονταν στους πολιτικούς κρατούμενους χωρίς την παραμικρή αμφιβολία.
Στους οποίους θα κατατάσσοντας φυσικά και καμπόσοι από τους αντιπάλους του καθεστώτος Μαδούρο στη Βενεζουέλα. 

Στη Δημοκρατία είναι αυτονόητα αποδεκτή κάθε είδους προφορική ή γραπτή αμφισβήτηση της εκάστοτε κυβέρνησης, όταν γίνεται εντός των πλαισίων του νόμου.
Ακόμα και παρανομίες όπως π.χ. η αυθαίρετη αφισοκόλληση ή «ακτιβιστικές δράσεις» που υπερβαίνουν τα θεμιτά όρια γίνονται επίσης ανεκτές (κακώς κατά τη γνώμη μου, αλλά αυτό δεν είναι το βασικό θέμα μας).

Όταν όμως κάποιος υπό την κάλυψη μιας «ιδεολογίας» διεξάγει «πολιτικό αγώνα» προβαίνοντας σε εκτελέσεις – δολοφονίες συγκεκριμένων προσώπων, αυτός σίγουρα έχει... «διαβεί το Ρουβίκωνα» (!) και συγκαταλέγεται απλά στους δολοφόνους, αφού έχει διαπράξει το βαρύτερο αδίκημα του Ποινικού Κώδικα.
Όταν λοιπόν οι «Ρουβίκωνες» και λοιποί αντι-εξουσιαστές (τρομάρα μας!) αποφασίζουν να θεωρήσουν τον Δημήτρη Κουφοντίνα «πολιτικό κρατούμενο», διαπράττουν μεγίστη ασέβεια απέναντι στα θύματά του, στην έννοια του ανθρωπισμού, στη δημοκρατία, ακόμη και απέναντι στους πραγματικούς πολιτικούς κρατούμενους της χούντας.

Ο Κουφοντίνας έχει την απολύτως κατανοητή ανάγκη, ως άνθρωπος και... δολοφόνος (!) να παίρνει άδειες και μάλιστα να κάνει βόλτες στους τόπους των εγκλημάτων του.
Το ότι είναι αμετανόητος για τις φρικτές πράξεις του, για τις οποίες μάλιστα δηλώνει και ... υπερήφανος κάνοντας πολιτικές «αναλύσεις» και ... «διαλέξεις», δημιουργεί όπως και νά ‘χει ένα πρόβλημα. Εκτός από την ηθική πλευρά του ζητήματος, η περίπτωση να διαπράξει και άλλους φόνους ή/και να καθοδηγήσει «θαυμαστές» του να κάνουν το ίδιο, δεν μπορεί λογικά να αποκλειστεί
Οι Ρουβίκωνες από την άλλη έχουν την εντελώς ακατανόητη για μας τους κοινούς θνητούς ανάγκη να τον υποστηρίζουν με διαδηλώσεις, πανώ, ντουντούκες και ... υλικές καταστροφές.  Είναι τόσο μάλιστα οξυμένο το «αίσθημα δικαίου» που τους διακατέχει, που καταστρέφουν περιουσίες πολιτών εντελώς άσχετων και αθώων.
Το ζήτημα όμως δεν είναι η τρέλα που κουβαλάει ο κάθε βλαμμένος, γιατί διαταραγμένοι σαν κι αυτούς υπάρχουν ούτως ή άλλως σε όλες τις κοινωνίες.
Το ζήτημα είναι πώς η κοινωνία αυτή τους αντιμετωπίζει.

Σαρανταπέντε (τουλάχιστον) επιθέσεις έγιναν σε όλη την Ελλάδα από Ρουβίκωνες και λοιπούς βλαμμένους υπέρ του «αγωνιστή» Κουφοντίνα.
Κάποιος «αφελής» θα αναρωτιόταν: Πόσοι από αυτούς που έκαναν τις επιθέσεις αυτές συνελήφθησαν, πόσοι δικάστηκαν στο αυτόφωρο, πόσοι πήγαν φυλακή;
Ει μη τί άλλο, είμαστε χώρα που διαθέτει ΚΑΙ αστυνομία ΚΑΙ δικαστική εξουσία.
Η απάντηση ... μάλλον θα τον απογοήτευε.
-          Μα κανείς, κανείς δεν τιμωρήθηκε μέχρι τώρα;
-          Όχι μόνο δεν τιμωρήθηκε κανείς, αλλά φαίνεται ότι «ο αγώνας (τους) τώρα δικαιώνεται» !

Η Εισαγγελεύς του Αρείου Πάγου κ. Δημητρίου άσκησε αναίρεση κατά των δικαστικών αποφάσεων που δεν ενέκριναν άδειες στον Δημήτριο Κουφοντίνα, γιατί έκρινε αυτές «νόμω αβάσιμες...» (!!)
Το ενδιαφέρον εδώ δεν είναι η (ενδεχομένως βάσιμη) αντίρρηση της κ. Εισαγγελέως.
Το μείζον ζήτημα είναι η αυξημένη «ευαισθησία» της απέναντι στο στυγνό και αμετανόητο εκτελεστή, που την οδήγησε στην «αυτοδίκαιη» αναίρεση, τη στιγμή που ούτε ο ίδιος ο Κουφοντίνας διά των δικηγόρων του δεν άσκησε ανάλογα ένδικα μέσα
Ακόμα χειρότερο μάλιστα φαίνεται να είναι το γεγονός ότι η αναίρεση δεν ασκήθηκε με την πρώτη απόρριψη της άδειας, αλλά υπό την πίεση της απεργίας πείνας του πολυ-ισοβίτη δολοφόνου και των καταστροφέων υποστηρικτών του.
Ωραίο «κράτος δικαίου» εμφανίζεται έτσι ότι έχουμε...
Πραγματικά... «να το χαιρόμαστε»!

Γιατί όμως συμβαίνουν όλα αυτά;
Η απάντηση μπορεί να δοθεί μόνο αν συνδυάζεται με την απάντηση στο προηγούμενο ερώτημα: «Γιατί δεν τιμωρήθηκε κανείς από τους ημιπαράφρονες καταστροφείς ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας»;
Και η μόνη λογική απάντηση είναι:
-          «Εντολές άνωθεν»
-          Πόσο «άνωθεν»;
-          Από πρόσωπο που μπορεί να επηρεάσει καθοριστικά τόσο την κ. Εισαγγελέα Ξένη Δημητρίου όσο και τις αρμόδιες Υπουργό και Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη (εδώ γελάνε...)  κ.κ. Όλγα Γεροβασίλη και Κατερίνα Παπακώστα.
Και ο νοών, νοείτω.

... ... ... ...

Για κάποιον ανεξήγητο λόγο, όταν σκεφτόμουν αυτά, μου ήρθε η εικόνα του Δ. Κουφοντίνα να βολτάρει ατάραχος και χαμογελαστός στη Βουκουρεστίου μου ήρθε η φράση «πάμε μια βόλτα Κουφοντίνα» και αμέσως μετά ο τίτλος του τραγουδιού «πάμε για ύπνο Κατερίνα»

-          Τυχαίο;
-          Δε νομίζω! Άλλωστε κάνει και ... ομοιοκαταληξία.

... ... ... ... ...
... ... ... ... ...

Υ.Γ.  Μετά την πρώτη συγγραφή του άρθρου και δημοσίευση του κειμένου αυτού είχαμε δύο σημαντικά γεγονότα:

1) Την αποδοχή εκ μέρους του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου της ασκηθείσης αιτήσεως αναιρέσεως, οπότε η υπόθεση θα εκδικασθεί από δικαστικό συμβούλιο με νέα σύνθεση.
Την απόφαση αυτή δεν θα σχολιάσω. Διατυπώνω απλώς την ευχή να μην επηρεάζονται σε καμιά περίπτωση δικαστικές αποφάσεις από εκβιαστικού τύπου καταστροφές τραμπούκων.

2) Τη σύλληψη (επιτέλους!) και την απαγγελία κατηγορίας εναντίον ΕΝΟΣ (1) ηγετικού στελέχους του Ρουβίκωνα μετά την τελευταία τους επίθεση στη βουλή.
Κάτι είναι κι’ αυτό. Βλέπετε, το αυτονόητο αποτελεί στη χώρα μας «είδος εν ανεπαρκεία»
Οπότε: Κάθε αρχή και δύσκολη...Ο «πολιτικός κρατούμενος» και οι Ρουβίκωνες
  • Comments
  • Facebook Comments
Item Reviewed: Ο «πολιτικός κρατούμενος» και οι Ρουβίκωνες Rating: 5 Reviewed By: Admin
Top