ΝΕΑ

8 Μαρτίου 2020

H «ημέρα της γυναίκας» και η διεθνής (διαχρονικά) υποκριτική στάση απέναντι σ’ αυτές

Γράφει ο Δρ. Διονύσιος Βενιεράτος

Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών

Μέλος της "Δημιουργία, Ξανά!" - Περιφερειακός Σύμβουλος στην Περιφέρεια Αττικής στο Βόρειο Τομέα


Όταν βρισκόμουν (προ αμνημονεύτων ετών) στο Παρίσι για μεταπτυχιακά (γύρω στο 1975) μου είχε κάνει εντύπωση κάτι που είχα διαβάσει στο διάσημο έκτοτε (και τραγικό πρόσφατα) Charlie Hebdo:
“Pourquoi fêter le jour de la femme ... fête de la pantoufle”
(Γιατί να εορτάζεται η ημέρα της γυναίκας; Είναι η γυναίκα διαφορετική από τους άλλους ανθρώπους; Θα πρέπει λοιπόν να έχουμε γιορτή της γυναίκας όπως π.χ. «γιορτή του σκύλου» ή «γιορτή της ... παντόφλας» ? )
Δεν ξέρω πόσες γυναίκες φεμινίστριες θα είχαν αυτή την άποψη ή την ακριβώς αντίθετη, ενώ κάθε πλευρά θα είχε υπέρ αυτής ισχυρά επιχειρήματα.
Το «πρόβλημα» - δίλημμα ωστόσο «λύθηκε» με την καθιέρωση (πολύ αργότερα, το 1999) της «γιορτής του άντρα» στις 19 Νοεμβρίου (άγνωστη στους περισσότερους, αλλά ...υπάρχει)
Δεν λέω ότι τα προβλήματα των γυναικών στις δυτικές κοινωνίες έχουν επιλυθεί εντελώς, αλλά είναι προφανές ότι η σημερινή εποχή δεν έχει καμία σχέση με το 1910, οπότε και καθιερώθηκε για πρώτη φορά η «παγκόσμια ημέρα της γυναίκας».
 Δυστυχώς, σε αρκετές χώρες του ... «υπαρκτού μουσουλμανισμού» (!) οι άντρες συνεχίζουν να μεταχειρίζονται τις γυναίκες σαν κατοικίδια και όχι ως ανθρώπους.
Αυτή η ντροπιαστική για την ανθρώπινη ιδιότητα κατάσταση προσλαμβάνει διαστάσεις επικαιρότητας, μιας και πλήθος προσφύγων από τις χώρες αυτές συρρέουν προς εμάς φέρνοντας μαζί παρόμοια στοιχεία του «πολιτισμού» τους...
Έτσι ο σημερινός εορτασμός είναι μια ευκαιρία να θυμηθούμε ότι το πρόβλημα βρίσκεται ακόμα πολύ μακριά από τη λύση του.»
Εδώ, στις δυτικές «πολιτισμένες» (τρομάρα μας!) κοινωνίες, αντιμετωπίζουμε με συμπάθεια τους μετανάστες αυτούς σεβόμενοι τα «δικαιώματά» τους.
Στην πράξη όμως σεβόμαστε μόνο τα «δικαιώματα» των αντρών μεταναστών στο να υποτιμούν στο έπακρο τη γυναικεία προσωπικότητα και να αγνοούν παντελώς τα ανθρώπινα δικαιώματα των γυναικών και θυγατέρων τους.
Έτσι, η δική μας στάση ταυτίζεται με πλήρη καταπάτηση αυτών των δικαιωμάτων, λες και οι μουσουλμάνες γυναίκες δεν είναι άνθρωποι.
Και το χειρότερο: Θεωρούμε τη στάση μας αυτή ως «πολιτικώς ορθή».
Και φυσικά... συνεχίζουμε να εορτάζουμε την «ημέρα της γυναίκας»... Τί υποκρισία ... !
Το ζήτημα θα είχε μια πολύ απλή λύση (με πολλές ευνοϊκές προεκτάσεις) αν λέγαμε στους άντρες μουσουλμάνους που έρχονται στη χώρα μας και ζητούν να παραμείνουν ως μόνιμοι κάτοικοι:
«Αν θέλετε να μείνετε εδώ, θα σέβεστε τους δικούς μας κανόνες, τη δική μας νοοτροπία, τις δικές μας συνήθειες και τους δικούς μας αξιακούς κώδικες.
Έτσι λοιπόν οι γυναίκες που έρχονται μαζί σας θα έχουν τα ίδια κοινωνικά δικαιώματα με τις δικές μας γυναίκες και με σας τους ίδιους.
Για παράδειγμα: Θα ντύνονται όπως αυτές επιλέγουν και όπως επιλέγουν οι δικές μας γυναίκες και όπως επιλέγετε εσείς οι ίδιοι για τον εαυτό σας. Και φυσικά…  «διακριτικά του φύλου» τύπου ‘μαντίλας’ ρητώς θα απαγορεύονται !
«Εμείς στη Δύση έτσι το ’χουμε!» (που θα έλεγε ο αείμνηστος Χάρρυ Κλύνν)
Αν δεν θέλετε, μπορείτε απλούστατα να φύγετε !!»
Με μια τέτοια στάση, να βλέπαμε πόσοι απ’ αυτούς θα επέλεγαν την Ευρώπη ως μεταναστευτικό προορισμό.… … …
Υ.Γ. Το άρθρο αποτελεί αντιγραφή από περσινή ανάρτηση στο FB.
Επέλεξα να την αναδημοσιεύσω, γιατί το ζήτημα είναι και πάλι (δυστυχώς) ιδιαίτερα επίκαιρο.
Το μόνο καινούργιο που έμαθα πρόσφατα και το παραθέτω εδώ είναι η καταγγελία (μια από τις πολλές) της εθελόντριας για βοήθεια των μουσουλμάνων μεταναστών Γερμανίδας Rebecca Sommer:
«Τα κορίτσια αγοράζονται και μεταπωλούνται. Ζουν ως σκλάβες του σεξ και εργάζονται χωρίς αμοιβή, επιτηρούνται αδιάκοπα και έχουν απολέσει την ελευθερία τους. Μέσα στη Γερμανία!

 Σε μία γνωστή μου περίπτωση πωλήθηκε ένα κορίτσι έναντι του ποσού των 8.000 Ευρώ...»


H «ημέρα της γυναίκας» και η διεθνής (διαχρονικά) υποκριτική στάση απέναντι σ’ αυτές
  • Title : H «ημέρα της γυναίκας» και η διεθνής (διαχρονικά) υποκριτική στάση απέναντι σ’ αυτές
  • Posted by :
  • Date : 3/08/2020 09:59:00 μ.μ.
  • Labels :
  • Comments
  • Facebook Comments
Item Reviewed: H «ημέρα της γυναίκας» και η διεθνής (διαχρονικά) υποκριτική στάση απέναντι σ’ αυτές Rating: 5 Reviewed By: Admin
Top