ΝΕΑ

10 Ιουλίου 2020

Ο "νευρο-ογκολόγος"


Γράφει ο Δρ. Διονύσιος Βενιεράτος
Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών
Μέλος της "Δημιουργία, Ξανά!" - Περιφερειακός Σύμβουλος στην Περιφέρεια Αττικής στο Βόρειο Τομέα

Ο Νίκος Κοντοστάθης … κοντοστάθηκε και σκέφτηκε:
- Μια χαρά του έφαγα τα εκατομμύρια αυτού του κυρίου (Δημήτρης Κοντομηνάς). Και μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση και πριν με κλείσουν μέσα θα περάσουν πολλά χρόνια ακόμα. Στο διάστημα αυτό προλαβαίνω να φάω μερικά ακόμα λεφτά από άλλα κορόιδα, ώστε να έχω «το κατιτίς μου» μετά τη φυλακή...
- Γιατί έτσι είναι, όπως ακριβώς το είχε πει και ο Νίκος Τσιφόρος στα αξέχαστα «Παιδιά της πιάτσας»: «Οι άνθρωποι χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: Στους έξυπνους και στα κορόιδα». Εγώ ανήκω στους έξυπνους χωρίς καμιά αμφιβολία. Αυτά που έχω καταφέρει εγώ, κανείς άλλος δεν μπορεί.
- Ένας άλλος συγγραφέας, λατινοαμερικάνος αυτή τη φορά (1) είχε πει και αυτός κάτι σημαντικό: «Όταν θέλεις πάρα πολύ κάτι, ολόκληρο το σύμπαν συνωμοτεί ώστε να το καταφέρεις». Και επειδή φυσικά αυτό δεν ισχύει παρά μόνο στη φαντασία όσων θέλουν κάτι πάρα πολύ και επειδή το Σύμπαν απλώς δεν ενδιαφέρεται (!), εγώ θα παίξω και το ρόλο … του σύμπαντος.
- Ένας τρίτος συγγραφέας, Νορβηγός αν δεν απατώμαι (2) είχε πει και για τα «ζωτικά ψεύδη». Οι άνθρωποι που βρίσκονται σε δύσκολη θέση ή και σε απελπισία τα έχουν ανάγκη. Οι θρησκείες μάλιστα είναι γεμάτες από τέτοια.
- Θα βρω λοιπόν κάποιους που βρίσκονται σε απελπισία και ήδη καταφεύγουν στη θρησκεία και θα τους πουλήσω ζωτικά ψεύδη. Έτσι και εγώ θα κερδίσω και αυτοί θα τα χάψουν αφού τα έχουν τόσο πολύ μεγάλη ανάγκη.
- Ποιες λοιπόν είναι οι πλέον σοβαρές και συνήθως ανίατες ασθένειες που μπορεί να προσβάλλουν παιδιά, για τα οποία οι γονείς τους θα έκαναν τα πάντα για να τα σώσουν;
Μετά από λίγες μέρες, ο Νίκος έψαξε και βρήκε την απάντηση:
Κακοήθη νεοπλάσματα του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος.
- «Νευρο-ογκολόγος» λοιπόν. Να η εξειδίκευση που θα πουλήσω. Εδώ στην Ελλάδα ελάχιστοι θα την έχουν, μπορεί και κανένας.
Κάπως έτσι λοιπόν ο «αξιότιμος» αυτός κύριος έκανε για χρόνια τη δουλίτσα του και συσσώρευε τα κέρδη του σε βάρος συνανθρώπων που βίωναν ήδη την έσχατη δυστυχία.
Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι ξεγελούσε ακόμη και γιατρούς.
Πάντως, γιατροί υπήρξαν αυτοί που τον υποπτεύθηκαν και συνετέλεσαν στην τελική αποκαλυψή του.
Τα πολυάριθμα θύματά του φαίνεται ότι δεν είχαν ψάξει το ζήτημα με ιδιαίτερη επιμέλεια, μολονότι κάποιοι είχαν ήδη υποστεί αυτό που φοβόντουσαν και εξαιτίας του ανεξέλεγκτου φόβου είχαν εμπιστευτεί (και πληρώσει αδρά) τον «διάσημο νευρο-ογκολόγο καθηγητή – ερευνητή» με τις σπουδαίες «ανακαλύψεις», τις οποίες όμως ο συγκεκριμένος τις είχε … κρυφές από την επιστημονική κοινότητα… (!)
Θα μου πείτε τώρα:
- Και καλά! Δεν ήξερε ότι θα τον πιάσουν κάποτε;
- Φυσικά και το ήξερε, αφού είναι έξυπνος. «Σας περίμενα» είπε άλλωστε σ’ αυτούς που τον συνέλαβαν. Ήξερε όμως και κάτι άλλο:
Ότι η ελληνική δικαιοσύνη αργεί πολύ να βγάλει αποφάσεις και μάλιστα σε τελικό βαθμό.
Ότι το «σωφρονιστικό σύστημα» (εδώ γελάνε, ή… κλαίνε… ανάλογα με το πώς το βλέπει κανείς) είναι τέτοιο ώστε μετά από 3-4 χρόνια το πολύ θα είναι και πάλι ελεύθερος.
Έως τότε και μέσα στη φυλακή ας μην εκπλαγείτε αν μάθετε ότι συνέγραψε τα απομνημονεύματά του. Τα οποία μπορεί και να εκδοθούν και μάλιστα να σημειώσουν μεγάλη επιτυχία!
Το «νοήμον κοινό» της χώρας, βλέπετε…
… … …
Υ.Γ. Το γιατί κάποια άτομα αναμφισβήτητης ευφυίας επιλέγουν να πλουτίσουν διά του εγκλήματος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη ζωή τους και τη ζωή των μελών της οικογένειάς τους, αποτελεί ένα ενδιαφέρον ερώτημα ψυχιατρικής φύσεως, το οποίο προφανώς εκφεύγει του παρόντος. 
... ... ... ...
(1) Πάουλο Κοέλιο
(2) Ερρίκος Ίψεν

Ο "νευρο-ογκολόγος"
  • Comments
  • Facebook Comments
Item Reviewed: Ο "νευρο-ογκολόγος" Rating: 5 Reviewed By: Admin
Top