Trending

Ευνοϊκότερες ρυθμίσεις στο πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ'οίκον"

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής έχουν υποβληθεί 47.000 αιτήσεις στις τράπεζες για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' οίκον».

Το Υπουργείο ανακοίνωσε μία σειρά ευνοϊκότερων αλλαγών στις προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα. Με τις νέες ρυθμίσεις θα μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα και ακίνητα που κατασκευάστηκαν μετά το 1990, ενώ δεν υπάρχει πια ο περιορισμός για κύρια και εξοχική κατοικία.

Επίσης δημιουργείται μία νέα εισοδηματική κατηγορία για όσους δηλώνουν ατομικό εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ ή οικογενειακό χαμηλότερο από 20.000 ευρώ. Για αυτή την κατηγορία προβλέπεται επιχορήγηση 70% και άτοκο δάνειο 30% του προϋπολογισμού των ενεργειακών παρεμβάσεων.

Επιπρόσθετα αυξάνεται η διάρκεια αποπληρωμής των δανείων στα 5 ή 6 χρόνια, αυξάνεται η προκαταβολή από 30% σε 40% του προϋπολογισμού κάθε αίτησης και προβλέπεται δαπάνη για αμοιβή συμβούλου έργου, έως 250 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) ανά διαμέρισμα και έως 800 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) για πολυκατοικία.

Στις επιλέξιμες δαπάνες περιλαμβάνεται η αλλαγή των κουφωμάτων, η αντικατάσταση καυστήρα, κ.ά.
Νεότερη Παλαιότερη