Trending

Ποιός πούλησε μετοχές αξίας 8 δισεκατομμυρίων και προκάλεσε κραχ


Ένας μεγάλος fund manager ήταν αρκετός για να «ματοκυλίσει» τις ευρωπαϊκές αγορές, επιχειρώντας ρευστοποιήσεις άνω των 8 δισ. σε ευρωπαϊκές τραπεζικές μετοχές.

Πίσω από το τελευταίο τσουνάμι πωλήσεων στις μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών που ξεκίνησε μετά την έναρξη των εχθροπραξιών στην Ουκρανία, βρίσκεται η Capital, σύμφωνα με πληροφορίες των F. T.

Πρόκειται για έναν, από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οργανισμούς, με ενεργητικό 2,7 τρισ. δολάρια ο οποίος έως πρόσφατα ήταν αγοραστής στις μετοχές των τραπεζών της γηραιάς ηπείρου. Με επικεφαλής τον Nick Grace, έχτισε μεγάλη θέση σε μετοχές των Barclays, Deutsche Bank, Commerzbank, Société Générale, UniCredit, Santander, BNP Paribas και UBS.

Οι φόβοι όμως για τον πληθωρισμό και τις συνέπειες του πολέμου στη Ουκρανία οδήγησαν τον Grace και την Capital να ξεφορτωθούν μετοχές αξίας 8,1 δισ. από την αρχή του χρόνου, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Ο Νεοζηλανδός εργάζεται 32 χρόνια στην Capital, και είναι συνδιαχειριστής του EuroPacific Growth Fund των 160 δισ. δολαρίων και αποφάσισε να πάρει ζημιές και να περιορίσει τις θέσεις του. Banks Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Ας συνδεθούμε στο LinkedIn για να διαβάζετε πρώτοι τα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη