Trending

TV: διακοπή αναλογικού σήματος

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του αρμόδιου Υπουργείου και της Digea στις 20 Ιουλίου 2012 τα δημόσια κανάλια (εκτός ΕΤ1, ΝΕΤ και ΕΤ3) καθώς και τα ιδιωτικά κανάλια θα σταματήσουν το αναλογικό τους σήμα και θα εκπέμπουν ψηφιακά.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει ότι τα κανάλια "θα κλείσουν το αναλογικό τους σήμα από το κέντρο εκπομπής «Υμηττός» και θα εκπέμπουν, πλέον, μόνο ψηφιακά. Οι ΕΤ1, ΝΕΤ και ΕΤ3 θα κλείσουν το αναλογικό τους σήμα και θα εκπέμπουν μόνο ψηφιακά με το πέρας των Ολυμπιακών Αγώνων 2012, στις 17 Αυγούστου 2012. Από το κέντρο εκπομπής «Υμηττός» εκπέμπεται ήδη ψηφιακό σήμα."

Επίσης "Οι περιοχές που επηρεάζονται είναι το λεκανοπέδιο της Αττικής, τα Μεσόγεια, οι Δυτικές Ακτές των Κυκλάδων και οι Νότιες Ακτές της Ευβοίας.
Οι κάτοικοι Αττικής έχουν πρόσβαση στο ψηφιακό σήμα από τα Κέντρα Εκπομπής «Υμηττός» και «Αίγινα» από τον Ιούνιο του 2010, ως εκ τούτου αρκετοί είναι εκείνοι έχουν ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προσαρμογής.
Αξίζει να σημειωθεί πως το Κέντρο Εκπομπής της Πάρνηθας θα συνεχίσει να εκπέμπει το αναλογικό σήμα των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας".

<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη