Trending

Ευκαιρίες για 300 εκατ. νέους από τη Microsoft

Η Microsoft Corp. ανακοίνωσε στις 20 Σεπτεμβρίου μια νέα διεθνή πρωτοβουλία, το Microsoft YouthSpark (http://www.microsoft.com/youthspark), που έχει ως στόχο να δημιουργήσει σε ορίζοντα τριετίας ευκαιρίες για 300 εκατομμύρια νέους σε περισσότερες από 100 χώρες. Με την πρωτοβουλία αυτή, η οποία συμπεριλαμβάνει καινούριες ή ανανεωμένες δράσεις κοινωνικής ευθύνης της εταιρίας, και όχι μόνο, η Microsoft φιλοδοξεί να βοηθήσει τους νέους να αναπτύξουν και να αξιοποιήσουν στο μέγιστο τις δυνατότητές τους, προσφέροντάς τους μεγαλύτερες ευκαιρίες σε επίπεδο εκπαίδευσης, απασχόλησης και επιχειρηματικότητας.

Μέσω του Microsoft YouthSpark, η εταιρία θα διαθέσει το μεγαλύτερο μέρος των κονδυλίων της σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς σε όλο τον κόσμο που θέτουν στον πυρήνα των δράσεών τους τούς νέους.

Επιπλέον, το Microsoft YouthSpark θα περιλαμβάνει το Office 365 για την εκπαίδευση, προσφέροντας δωρεάν εργαλεία τεχνολογίας για όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για την ενίσχυση της μάθησης και της συνεργασίας, καθώς και Skype για τη σχολική αίθουσα, μια δωρεάν διεθνή κοινότητα για τους εκπαιδευτικούς μέσα από την οποία μπορούν να συνδέουν μεταξύ τους μαθητές από όλο τον κόσμο.

Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, η Microsoft ξεκινάει επίσης μια σειρά από νέα προγράμματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης:
  • Το “Give for Youth” (www.giveforyouth.org) αποτελεί ένα διεθνές marketplace, που εστιάζει στην εύρεση χρηματοδότησης για μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που αναπτύσσουν προγράμματα για την υποστήριξη των νέων σε όλο τον κόσμο
  • Το “Microsoft YouthSpark Hub” (http://www.microsoft.com/youthsparkhub) είναι ένας διαδικτυακός χώρος μέσα στον οποίο το κοινό μπορεί να αναζητήσει και να αποκτήσει πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες, τα προγράμματα και τις πηγές που αφορούν στους νέους και παρέχονται από τη Microsoft και τους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς με τους οποίους συνεργάζεται η εταιρία
  • Το “Microsoft Innovate for Good” (https://www.innovate4good.org/) αποτελεί μια διεθνή διαδικτυακή κοινότητα που επιτρέπει στους νέους να συνεργάζονται, να εμπνέονται και να αλληλο-υποστηρίζονται, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία προκειμένου να βοηθήσουν τις κοινότητές τους.
Με αφορμή την έναρξη της νέας αυτής πρωτοβουλίας, ο Steve Ballmer, CEO της Microsoft Corp. δήλωσε «Μέσω του Microsoft YouthSpark δεσμευόμαστε να βοηθήσουμε 300 εκατομμύρια νέους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο προκειμένου να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους, εστιάζοντας τις δράσεις μας σε επίπεδο Κοινωνικής Ευθύνης, αλλά και άλλους πόρους της εταιρίας, στο να προσφέρουμε στους νέους ανθρώπους ευκαιρίες στην εκπαίδευση, την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα. Πιστεύουμε ότι μέσω των συνεργασιών μας, μπορούμε να βοηθήσουμε τους νέους να αλλάξουν τον κόσμο τους και έχουμε δεσμευτεί να αξιοποιήσουμε την τεχνολογίας μας, τις ικανότητές μας, το χρόνο μας και τους πόρους μας προς αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση».

Οι φιλανθρωπικού χαρακτήρα δράσεις της εταιρίας για τους νέους θα πραγματοποιηθούν σε στενή συνεργασία με μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς σε όλο τον κόσμο. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται διεθνείς οργανώσεις, όπως το ίδρυμα GlobalGiving, η TakingITGlobal, το Telecentre.org Foundation και το Διεθνές Ίδρυμα Νεότητας (International Youth Foundation), καθώς και τοπικοί μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί όπως η Silatech στη Μέση Ανατολή, η The Trust for Americas στη Λατινική Αμερική, η AIESEC International στην Ευρώπη και το ίδρυμα ASEAN στην Ασία. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Microsoft ανακοίνωσε την υποστήριξη πέντε εθνικών μη κερδοσκοπικών οργανισμών: Boys & Girls Clubs of America, City Year, Junior Achievement USA, Network for Teaching Entrepreneurship και Year Up Inc.

«Η επόμενης γενιάς κοινωνική ευθύνη θα επικεντρωθεί στην επόμενη γενιά ανθρώπων» δήλωσε ο Brad Smith, Εxecutive Vice President, Microsoft. «Το ποσοστό ανεργίας διεθνώς για εργαζόμενους κάτω των 25 ετών ανέρχεται στο 12,7%, το οποίο είναι διπλάσιο από το συνολικό ποσοστό ανεργίας παγκοσμίως. Αυτό είναι ενδεικτικό του διαρκώς αυξανόμενου χάσματος σε επίπεδο ευκαιριών μεταξύ των νέων που έχουν τα μέσα, τις δεξιότητες και τις ευκαιρίες να είναι επιτυχείς και αυτών που δεν έχουν. Πρέπει να εργαστούμε μαζί προκειμένου να κλείσουμε αυτό το χάσμα ευκαιριών για τους νέους και να βοηθήσουμε ώστε να εξασφαλιστεί το μέλλον αυτής της γενιάς και το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας».

Σύμφωνα με την έκθεση Opportunity for Action του International Youth Foundation που δημοσιεύτηκε τον Μάρτιο του 2012, σχεδόν 75 εκατομμύρια νέοι σε όλο τον κόσμο ήταν άνεργοι το 2011. Καθώς ο παγκόσμιος πληθυσμός των νέων συνεχίζει να αυξάνεται – σημειώνεται ότι ο πληθυσμός των νέων μεταξύ 6 και 24 ετών ξεπερνά τα 2,2 δισεκατομμύρια – το χάσμα σε επίπεδο ευκαιριών αυξάνεται.
Tο Microsoft YouthSpark υπερβαίνει τη φιλανθρωπία και ενώνει μια σειρά από παγκόσμια προγράμματα, τα οποία ενισχύουν τη νεολαία, δίνοντας πρόσβαση στην τεχνολογία και σε μια καλύτερη εκπαίδευση, εμπνέοντας τους νέους ανθρώπους και βοηθώντας τους να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες τους. Εκτός από τα προαναφερθέντα Office 365 για την εκπαίδευση και Skype για τη σχολική αίθουσα, η πρωτοβουλία αυτή επίσης περιλαμβάνει:
  • Partners in Learning: Ένα επαγγελματικό πρόγραμμα ανάπτυξης για κυβερνητικούς αξιωματούχους, διευθυντές σχολείων και εκπαιδευτικούς που θα τους βοηθήσει στις νέες τους προσεγγίσεις στη διδασκαλία και την εκμάθηση, χρησιμοποιώντας τεχνολογία που θα βοηθήσει τους μαθητές να αναπτύξουν σύγχρονες δεξιότητες.
  • Microsoft IT Academy: Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που ετοιμάζει επαγγελματίες, στη διάθεση όλων των διαπιστευμένων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, μέσω του οποίου οι φοιτητές αποκτούν πρόσβαση σε σύγχρονη τεχνολογία.
  • DreamSpark: Δωρεάν πρόσβαση στα εργαλεία σχεδιασμού και ανάπτυξης της Microsoft για μαθητές και εκπαιδευτικούς, που συμβάλει στην ανάπτυξη ειδικών τεχνικών δεξιοτήτων κατά τη διάρκεια των χρόνων σχολικής και πανεπιστημιακής φοίτηση, μια σημαντική για την εξέλιξη ενός σπουδαστή περίοδο.
  • Imagine Cup: Ο κορυφαίος διαγωνισμός τεχνολογίας στον κόσμο για τους νέους που προσκαλεί τους φοιτητές να εφαρμόσουν τις γνώσεις και το πάθος τους για να αναπτύξουν τεχνικές λύσεις με κοινωνικό αντίκτυπο, για να αναπτύξουν παιχνίδια και για να αποδείξουν πως η καινοτομία μπορεί να ωφελήσει τους άλλους, τις τοπικές κοινότητες, καθώς και τον κόσμο.
  • Students to Business: Ένα πρόγραμμα που συνδέει φοιτητές με θέσεις εργασίας ή πρακτικής στον κλάδο της τεχνολογίας.
  • BizSpark: Ένα πρόγραμμα δωρεάς λογισμικού για startup, το οποίο παρέχει στους νέους επιχειρηματίες πρόσβαση σε εργαλεία ανάπτυξης λογισμικού της Microsoft, και επαφές με τους βασικούς φορείς του κλάδου, μεταξύ αυτών και επενδυτές, βοηθώντας τους με αυτόν τον τρόπο να ξεκινήσουν μια νέα επιχείρηση.
Πλήρης λίστα με τα προγράμματα YouthSpark της Microsoft είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα YouthSpark Hub.
 
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη