Trending

Τι απαντά το ΔΣ της Coca Cola Hellenic για την κίνηση μεταφοράς διαπραγμάτευσης στο Λονδίνο

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Coca-Cola Hellenic υποστηρίζει την προαιρετική δημόσια πρόταση ανταλλαγής μετοχών της Coca-Cola HBC AG έναντι μετοχών της Coca-Cola Hellenic.

• H προτεινόμενη δημόσια πρόταση ανταλλαγής μετοχών θα διευκολύνει την εισαγωγή του Oμίλου της Coca-Cola Hellenic στην premium κατηγορία του Χρηματιστήριου του Λονδίνου και την πιθανή ένταξή του στον FTSE 100, μέσω της Coca-Cola HBC AG.
• Θα επιτευχθεί εισαγωγή στο NYSE μέσω των ADSs της Coca-Cola HBC AG και η Coca-Cola HBC
AG θα ζητήσει την παράλληλη εισαγωγή στο ΧΑ.
• Το Διοικητικό Συμβούλιο της Coca-Cola Hellenic πιστεύει ότι μέσω της συναλλαγής αυτής:
  • αντικατοπτρίζεται καλύτερα ο διεθνής χαρακτήρας των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και της μετοχικής βάσης της Coca-Cola Hellenic,
  • ενισχύεται η εμπορευσιμότητα για τους κατόχους των μετοχών της Coca-Cola HBC AG, και
  • βελτιώνεται η πρόσβαση του Ομίλου της Coca-Cola Hellenic στις διεθνείς χρηματαγορές κεφαλαίου και χρεογράφων και αυξάνεται η ευελιξία του στην άντληση νέων κεφαλαίων για την υποστήριξη των δραστηριοτήτων και της μελλοντικής του ανάπτυξης.
• Η εν λόγω συναλλαγή δεν θα επηρεάσει το αντικείμενο, τη στρατηγική ή τις δραστηριότητες της
Coca-Cola Hellenic.

• Η The Coca-Cola Company ενημέρωσε την Coca-Cola Hellenic ότι θα παρατείνει τη διάρκεια των
υφιστάμενων συμβάσεων εμφιάλωσης μεταξύ της Coca-Cola Hellenic και της The Coca-Cola
Company μέχρι το 2023.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Coca-Cola HBC AG, ο κ. Δημήτρης Λόης, Διευθύνων Σύμβουλος της Coca-Cola Hellenic, ανέφερε τα εξής:
“Η εν λόγω συναλλαγή είναι απολύτως εύλογη. Πρόκειται να ωφελήσει σημαντικά την εταιρεία και τους μετόχους μας και έχει τη στήριξη του Διοικητικού μας Συμβουλίου. Η εισαγωγή στην premium κατηγορία του Χρηματιστηρίου Αξιών του Λονδίνου και η πιθανή ένταξη στον FTSE 100, αντανακλούν το διεθνή χαρακτήρα των δραστηριοτήτων και της μετοχικής μας βάσης. Θα μας δώσουν πρόσβαση στη μεγαλύτερη βάση διεθνών επενδυτών και στη μεγαλύτερη σε εμπορευσιμότητα αγορά στην Ευρώπη παρέχοντας ευελιξία για τη χρηματοδότηση της μελλοντικής ανάπτυξής μας με ανταγωνιστικούς όρους. Η ελληνική καταγωγή και κληρονομιά μας έκαναν τον όμιλο τόσο επιτυχημένο όσο είναι σήμερα. Θα συνεχίσουμε να είμαστε υπερήφανοι πρεσβευτές της Ελλάδας διεθνώς.”
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη