Trending

Alco Hellas: Ίδρυση θυγατρικής στη Γερμανία

Η ΑΛΚΟ Ελλάς ΑΒΕΕ προχώρησε  στην  ίδρυση θυγατρικής ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία “ALCO DEUTSCHLAND  AG.” με έδρα το Grunwald Γερμανίας.

Το ποσοστό συμμετοχής  της ΑΛΚΟ ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ στην νέα εταιρεία ανέρχεται σε 100% του κεφαλαίου της το οποίο ανέρχεται συνολικά σε 22.000.000 ευρώ και θα καλυφθεί αποκλειστικά με την εισφορά σε είδος των 12.385.000 ονομαστικών μετοχών της Γερμανικής  εταιρείας Gutmann AG (ποσοστό 51%) που κατέχει η  ΑΛΚΟ ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ .

Η αξία κτήσεως των ανωτέρω μετόχων της Gutmann AG  που εισφέρθηκαν από την ΑΛΚΟ ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ στην νέα εταιρεία  ανέρχεται  σε 12.275.107 ευρώ ποσό μικρότερο του 50% της καθαρής θέσης της εταιρείας που ανερχόταν σε 25.699.898 ευρώ την 30.06.2012.

Ο σκοπός της εταιρείας “ALCO DEUTSCHLAND  AG.” είναι η παραγωγή, πώληση και διανομή κάθε είδους προϊόντων, ιδίως η κατεργασία και η επεξεργασία μετάλλου, ξύλου και πλαστικού καθώς και η απόκτηση και η συμμετοχή σε ήδη υφιστάμενες ή νεοϊδρυθείσες επιχειρήσεις στο εσωτερικό και το εξωτερικό και η διαχείριση των εν λόγω συμμετοχών.

Η ανωτέρω ενέργεια  δεν έχει επίδραση στα οικονομικά μεγέθη (κύκλος εργασιών –ίδια κεφάλαια-κερδοφορία) της εισηγμένης εταιρείας και του ομίλου και δεν συντρέχει περίπτωση έμμεσης εισαγωγής σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 3.1.7 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Ο λόγος ίδρυσης της ανωτέρω θυγατρικής εταιρείας είναι η ευκολότερη πρόσβαση των εταιρειών του Ομίλου σε χρηματοδοτικούς οργανισμούς του εξωτερικού.
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη