Trending

Corporate Communication Conference: στον απόηχο του Συνεδρίου

Για 6η χρονιά διοργανώθηκε την Παρασκευή 22/11/2012 το Corporate Communication Conference από τη Boussias Conferences στο αμφιθέατρο Maroussi Plaza.

Τίτλος του φετινού συνεδρίου ήταν "From Clark Kent to Superman" και στόχος, σύμφωνα με τους διοργανωτές, ήταν "οι Δημόσιες Σχέσεις οι οποίες υπήρξαν πάντα ο «αφανής» ήρωας του Marketing και της Επικοινωνίας και σήμερα έχει έρθει η ώρα να αποδυθούν το ρόλο του «Clark Kent» και να δείξουν τον πραγματικό εαυτό τους. Έχει έρθει η ώρα να φορέσουν τη στολή του «Superman», επιβεβαιώνοντας το γεγονός ότι αποτελούν τη λύση των brands και των εταιρικών οργανισμών στο περιβάλλον της ύφεσης.

Ο αγώνας είναι σήμερα πιο σκληρός από ποτέ. Προϊόντα και επιχειρήσεις παλεύουν για επιβίωση, επιτυχία και προοπτική μέσα στο δυσμενέστερο περιβάλλον που είχαν να αντιμετωπίσουν ποτέ. Στο πλαίσιο αυτό, ένας «υπερ-ήρωας» είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητος.

 Ωστόσο, για να πετύχουν το στόχο αυτό, οι Δημόσιες Σχέσεις πρέπει να απαντήσουν σε μια σειρά ερωτημάτων που αφορούν στη λειτουργία και πρακτική τους σήμερα. Οφείλουν να αποσαφηνίσουν γκρίζες ζώνες, να αναδείξουν δυνατά σημεία, να συνδεθούν με το επίκεντρο του προβληματισμού των brands και των επιχειρήσεων".

Αυτό ήταν και το πρόγραμμα του 6ου Συνεδρίου Εταιρικής Επικοινωνίας με ομιλητές, Έλληνες και ξένους, όπως οι: Jane Wilson, Γιώργος Τσαπρούνης, Claire Denholm, Guy Corbet, Mike Daniels, Κίμων Αντύπας και Panel με τη συμμετοχή και των Έλλη Παναγιωτοπούλου και Χριστίνα Γερονικόλα.

Συγκεκριμένα, στην ομιλία του ο Guy Corbet τόνισε ότι, στις συγκεκριμένες συνθήκες, είναι δύσκολο να πει μια μάρκα την ιστορία της. Τα budgets παραμένουν περιορισμένα και η δημιουργικότητα στις Δημόσιες Σχέσεις γίνεται όλο και πιό σημαντική.

Όπως τόνισε ο Mike Daniels, δίνοντας έμφαση στα εργαλεία μέτρησης της αποτελεσματικότητας των ενεργειών Επικοινωνίας, "there are no secrets any more".
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη