Trending

Σε ΟΠΑΠ, Intralot τα Κρατικά Λαχεία

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ΟΠΑΠ, η Κοινοπραξία των Εταιρειών η οποία συστάθηκε για την απόκτηση της 12ετούς άδειας για το αποκλειστικό δικαίωμα παραγωγής, λειτουργίας, κυκλοφορίας, προώθησης και διαχείρισης των Κρατικών Λαχείων, ενημερώνει για την επιλογή της ως προσωρινού επιτυχόντα πλειοδότη. Η σημερινή απόφαση του Ταμείου Αξιοποίησης Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) υπόκειται σε επικύρωση από τις αρμόδιες αρχές, συμπεριλαμβανομένου και του ελληνικού κοινοβουλίου.

Η Κοινοπραξία αποτελείται από εταιρείες ελεγχόμενες από την ΟΠΑΠ Α.Ε. (ATH: OPAP), την Lottomatica Group (MIL: LTO), την Scientific Games (Nasdaq: SGMS) και την Intralot (ATH: INLOT).

Η Κοινοπραξία, έπειτα από εσωτερικές διαβουλεύσεις, προσέφερε ως  οικονομικό αντάλλαγμα το ποσό των €190 εκατ., το οποίο έγινε αποδεκτό από το ΤΑΙΠΕΔ.  Η Κοινοπραξία επιπλέον εγγυάται την καταβολή ενός ποσού κατ’ ελάχιστο €580 εκατ.  κατά τη διάρκεια της 12ετούς άδειας.

Η Lottomatica αποφάσισε να εξασκήσει το δικαίωμά της, περιορίζοντας τη συμμετοχή της στην Κοινοπραξία σε μία μετοχή, μεταβιβάζοντας το υπόλοιπο μερίδιό της στην ΟΠΑΠ.
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη