Trending

Η συνταγή της Coca Cola παραμένει μυστική;

Γράφει η Marie

Η συνταγή της Coca Cola φυλάσσεται μυστική παρόλες τις αντίθετες διαδόσεις.

Ένας Αμερικανός ιστορικός που ονομάζεται Μαρκ Πέντεργκραστ ισχυρίζεται ότι έχει τη συνταγή και την εκθέτει στο νέο βιβλίο του. Ο ίδιος είχε κάνει μια παρόμοια ανακοίνωση το 1993.

Ένας ανιτκέρ με το όνομα Κλιφ Κλαντζ από τη Τζόρτζια ανέφερε ότι ανακάλυψε την πραγματική συνταγή σε ένα κουτί αλληλογραφίας που είχε αγοράσει ως εμπόρευμα.

Ο Πέντεργκραστ αναφέρει ότι έμαθε τη συνταγή από τους απογόνους του Φρανκ Ρόμπινσον, "πατέρα" της Coca Cola, που συνεργάστηκε με το χημικό Τζον Πέμπερτον που άρχισε την παρασκευή της το 1886. Όμως αυτός δεν είχε κυριαρχικά δικαιώματα στη συνταγή και είναι αυτός που σχεδίασε το σήμα της Coca Cola.

Κατείχε όπως είπε ο ίδιος αντίγραφο της συνταγής με συστατικά υλικά το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, τον χυμό λime, τη βανίλια, τον κόλιανδρο, την καφείνη. Σημειώνεται ότι αρχικά περιείχε και υγρό απόσταγμα κοκαϊνης που αφαιρέθηκε όμως το 1908.

Κάποιος δημοσιογράφος της "Independent" έφτιαξε ένα προϊόν παρόμοιο αλλά όχι ίδιο με την Coca Cola. Η εταιρία υποστηρίζει ότι η κανονική συνταγή βρίσκεται σε θυρίδα στην Ατλάντα.
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη