Trending

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση με πάνω από 3.000 κλοπές αυτοκινήτων στην Ελλάδα [video]

Το Τμήμα Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και το ΣΔΟΕ Αττικής, εξάρθρωσε πολυμελή εγκληματική οργάνωση, που διέπραττε κλοπές οχημάτων, τα αποσυναρμολογούσε και διέθετε προς πώληση τα ανταλλακτικά τους.

Όπως προκύπτει από την μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα, η οργάνωση δρούσε τουλάχιστον τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ενώ στην χρονική διάρκεια αυτών των ετών είχαν κλαπεί και αποσυναρμολογηθεί πάνω από 3.000 οχήματα.

Σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν το βράδυ της Τετάρτης (22.05.2013) στην περιοχή των Άνω Λιοσίων, συνολικά δέκα (10) άτομα (3 ημεδαποί και 7 αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν) ηλικίας από 19 έως 42 ετών.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένας 32χρονος ημεδαπός, ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης, ενώ για την υπόθεση, αναζητούνται ακόμα τέσσερις (4) ημεδαποί, μέλη του κυκλώματος.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, οι παραπάνω δράστες είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με ιεραρχική δομή, διαρκή δράση την τελευταία περίπου τετραετία και διακριτούς ρόλους μεταξύ τους, ενώ με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, προέβαιναν στην εγκληματική τους δραστηριότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένη τακτική και την ίδια πάντα μεθοδολογία.

Πιο συγκεκριμένα, το ηγετικό μέλος της οργάνωσης (ο 32χρονος συλληφθείς ημεδαπός), είχε στην ιδιοκτησία του επιχείρηση εμπορίας ανταλλακτικών οχημάτων στην περιοχή Σκαλιστήρι στα Άνω Λιόσια. Τη συγκεκριμένη επιχείρηση χρησιμοποιούσε ως «βιτρίνα» για τις παράνομες δραστηριότητές τους, ενώ στρατολογούσε μέλη, τα οποία κατόπιν παραγγελίας του, επέλεγαν και έκλεβαν συγκεκριμένους τύπους και μοντέλα οχημάτων.

Στη συνέχεια, τα κλεμμένα οχήματα, πάντα υπό την καθοδήγηση του 32χρονου, μεταφέρονταν από τα ίδια άτομα στη μάντρα του στα Άνω Λιόσια, χρησιμοποιώντας άλλα οχήματα ως προπομπούς για να ελέγχουν τη διαδρομή και το δρομολόγιό τους.

Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι ότι όταν προσέγγιζαν σε αυτή, μέσω ενός αδιέξοδου χωματόδρομου, έσβηναν τα φώτα τους και φτάνοντας στο σημείο εισόδου, όπου υπήρχε ασφαλισμένη μεταλλική πόρτα, πραγματοποιούσαν ηχητικό σινιάλο, προκειμένου να τους επιτραπεί η πρόσβαση.

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, κάθε βράδυ εισέρχονταν με τον ίδιο τρόπο και μεθοδολογία στην επιχείρηση, περίπου 2 έως 5 αυτοκίνητα.

Σημειώνεται ότι οι πινακίδες των κλεμμένων οχημάτων είτε παραλαμβάνονταν από τα άτομα που τα μετέφεραν είτε καταστρέφονταν επί τόπου με τη χρήση οξυγόνου από τους εργαζομένους στη μάντρα, πάντα υπό τις οδηγίες του συλληφθέντα ημεδαπού «εγκέφαλου».

Παράλληλα, παραποιούσαν τους αριθμούς πλαισίου και κινητήρων από τα οχήματα, είτε τους «έσβηναν» και πάλι με τη χρήση οξυγόνου.

Στη συνέχεια αφαιρούσαν τμήματα και εξαρτήματά τους, όπως ρόδες, καθίσματα, ηλεκτρονικά συστήματα, κινητήρες, πόρτες και άλλα ανταλλακτικά και τα διέθεταν προς πώληση.

Επισημαίνεται ότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η παράνομη δράση της οργάνωσης εντοπίζεται τουλάχιστον τα τελευταία τέσσερα χρόνια, στη χρονική διάρκεια της οποίας, πάνω από 3.000 οχήματα έχουν κλαπεί, αποσυναρμολογηθεί και πωληθεί ως ανταλλακτικά. Τις τελευταίες μόνο ημέρες, κλάπηκαν και διαλύθηκαν συνολικά δεκατέσσερα (14) Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα.

Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των μελών της οργάνωσης, περιλαμβάνει, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, της πλαστογραφίας πιστοποιητικών, της παράβασης του Νόμου που αφορά στην πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, καθώς και του Νόμου περί αλλοδαπών.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται και εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες εγκληματικές πράξεις.

Δείτε εδώ σχετικό video:
 

<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη