Trending

Μύλοι Λούλη: στο 20% η συμμετοχή των Αράβων επενδυτών

Η εταιρεία AL DAHRA AGRICULTURE SPAIN S.L. απέκτησε χθες 1.522.228 μετοχές της εταιρείας Μύλοι Λούλη, ήτοι το 10% του μετοχικού κεφαλαίου.

Σύμφωνα με Σύμβαση που υπεγράφη χθες μεταξύ της ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ Α.Ε. και της AL DAHRA AGRICULTURE SPAIN S.L., η δεύτερη θα καλύψει Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου με ιδιωτική τοποθέτηση ύψους  7,8 εκ. ευρώ, με την οποία θα αποκτήσει επιπλέον ποσοστό, ώστε το σύνολο της συμμετοχής της μετά της αυξήσεως του μετοχικού κεφαλαίου, να ανέλθει στο 20%.

Η ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ Α.Ε. θα ξεκινήσει όλες τις διαδικασίες προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ως άνω αύξηση το συντομότερο  δυνατόν.

Οι βάσεις πάνω στην οποία ολοκληρώθηκε η χθεσινή συμφωνία μπήκαν τον Νοέμβριο του 2012 στο παλάτι του Aμπου Ντάμπι μεταξύ του κου Νίκου Λούλη, προέδρου της Μύλοι Λούλη και του εξοχότατου Khadim Al Darei, αντιπροέδρου της Al Dahra.

AL DAHRA AGRICULTURE

Η AL DAHRA AGRICULTURE SPAIN S.L. είναι κατά 100% θυγατρική της Al Dahra Holding LLC (Al Dahra). Η Al Dahra είναι εταιρεία με έδρα το Aμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ). Έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις σε ΗΑΕ, ΗΠΑ, Ισπανία, Σερβία, Αίγυπτο, Νότιο Αφρική, Ινδία, Μαρόκο, Ναμίμπια και Πακιστάν.

Η Al Dahra δραστηριοποιείται στον αγροτικό τομέα και ειδικεύεται στην παραγωγή αγροτικών προϊόντων και ζωοτροφών. Αποτελεί τον στρατηγικό συνεργάτη της κυβέρνησης του Aμπου Ντάμπι στον τομέα του προγράμματος διασφάλισης τροφίμων για τα ΗΑΕ (Food Security Vision).

Η Al Dahra σήμερα είναι μια κορυφαία εταιρεία στην παραγωγή και διακίνηση υψηλών προδιαγραφών αγροτικών προϊόντων και ζωοτροφών, πιο συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, παράγει προϊόντα όπως σιτάρι, ρύζι, τριφύλλι, σανό, οπωροκηπευτικά, χουρμάδες, ελιές και εσπεριδοειδή. Το 2012 καλλιεργώντας 1.500.000 στρέμματα ιδιόκτητης γης (μέσω συμβολαίων ιδιοκτησίας ή μακροπρόθεσμου lease), παρήγαγε συνολικά πάνω από 2.000.000 τόνους προϊόντων σε 10 διαφορετικές χώρες. Το 2012 άγγιξε τα 500 εκ € τζίρο απασχολώντας 1.300 άτομα σε όλο τον κόσμο.

Στόχος της εταιρείας είναι, μέσω των επενδύσεων σε πρωτογενή και δευτερογενή παραγωγή σε διάφορες χώρες του κόσμου, να μπορέσει να διασφαλίσει τη συνεχή και ομαλή τροφοδοσία τροφίμων τόσο προς τα ΗΑΕ όσο και προς τις υπόλοιπες αραβικές χώρες και την Ασία μέσω διακρατικών προγραμμάτων διατροφικής στήριξης.



Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Η συνεργασία της εταιρείας Μύλοι Λούλη με την εταιρεία Al Dahra ανοίγει νέους ορίζοντες.

Για τη Μύλοι Λούλη συγκεκριμένα:
  1. Συνδέει την εταιρεία απευθείας με την πρωτογενή παραγωγή σιτηρών, διασφαλίζοντας έτσι σε μεγάλο βαθμό την ποιοτική σταθερότητα και την ποσοτική επάρκεια πρώτων υλών.
  2. Συνδέει την εταιρεία στενά με αραβικές χώρες, χώρες που ως γνωστόν έχουν μεγάλη αύξηση πληθυσμού και είναι κατά κύριο λόγο εισαγωγικές σε αλεύρι. Οι χώρες αυτές πλέον μπορούν εύκολα να τροφοδοτηθούν με αλεύρι από την Al Dahra μέσω των 2 σύγχρονων επιλιμένιων μύλων της Μύλοι Λούλη.
  3. Ανοίγει το δρόμο για διείσδυση στις αναπτυσσόμενες αγορές της Αφρικής και της Ασίας. Αγορές από τις οποίες προέρχεται το 85% της ετήσιας παγκόσμιας αύξησης του πληθυσμού. Ο πληθυσμός της Ασίας και Αφρικής μαζί, αυξάνεται κατά περίπου 70,000,000 άτομα ετησίως και αποτελούν αγορές με τεράστια οικονομική ανάπτυξη.
  4. Θέτει ισχυρές οικονομικές βάσεις για περαιτέρω ανάπτυξη.
Η Al Dahra με αυτή τη συνεργασία επιτυγχάνει:
  1. Να αποκτήσει πρόσβαση σε ένα υψηλής τεχνολογίας διαμετακομιστικό και μεταποιητικό κέντρο δημητριακών στην Ευρώπη, μέσω των επιλιμένιων εγκαταστάσεων των Μύλων Λούλη σε Βόλο και Πειραιά με συνολική αποθηκευτική δυνατότητα 90.000 τόνων. Η Al Dahra έτσι θα μπορεί να διακινεί την παραγωγή της από τις Ευρωπαϊκές χώρες (Ισπανία, Σερβία) προς τη Μέση Ανατολή.
  2. Να διασφαλίσει την τροφοδοσία αλεύρων με εγγυημένη, άριστη και σταθερή ποιότητα προς τις αραβικές χώρες, με πολλές από τις οποίες έχει μακροπρόθεσμα συμβόλαια για την προμήθεια τροφίμων.
  3. Να αποκτήσει πρόσβαση σε know-how (τεχνογνωσία) για την κατασκευή μύλων άλεσης δημητριακών, έτσι ώστε να μπορέσει να ολοκληρώσει την κατασκευή πρότυπων μύλων άλεσης σε χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται μπαίνοντας έτσι δυναμικά και στη δευτερογενή παραγωγή.

Η διοίκηση της εταιρείας Μύλοι Λούλη και ο πρόεδρος, Νίκος Λούλης, με αυτή την κίνηση τοποθετούν την εταιρεία Μύλοι Λούλη στο επίκεντρο της ανάπτυξης, έχοντας πρόσβαση σε τέσσερις Ηπείρους (Ασία, Αφρική, Αμερική και Ευρώπη) όπου βρίσκεται το 97% των κατοίκων της γης.

Η εταιρεία Μύλοι Λούλη πλέον, με 2 στρατηγικές συμμαχίες, τόσο με την Αυστριακή Raiffeisen Bank μέσω της Good Mills Group - που είναι ο μεγαλύτερος όμιλος 30 μύλων στον κόσμο - όσο και με την κυβέρνηση του Aμπου Ντάμπι μέσω της Al Dahra Agriculture, έχει πλέον θέσει υγιείς βάσεις για περαιτέρω ανάπτυξη, αποκτώντας πρόσβαση σε αναπτυσσόμενες αγορές και ενδυναμώνοντας περαιτέρω το οικονομικό της υπόβαθρο.
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη