Trending

Shelman: οι τελευταίες εξελίξεις της αίτησης στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα

Όπως ενημέρωνε το Biznews, τον Μάρτιο η γνωστή εταιρία επεξεργασίας ξύλου Shelman είχε υποβάλλει αίτηση για υπαγωγή της στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η εκδίκαση της αίτησης της εταιρίας αναβλήθηκε και έχει προγραμματισθεί για τις 2 Οκτωβρίου 2013.

Όπως ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση της εταιρίας τον Μάρτιο 2013 "η απόφαση για την υπαγωγή της ΣΕΛΜΑΝ Α.Ε. στη διαδικασία εξυγίανσης των άρθρων 99 επ. του Ν. 3588/2007, όπως ισχύει, ελήφθη μετά από μια σειρά δυσμενών για την επιχείρηση γεγονότων, με πλέον πρόσφατο αυτό της απαγόρευσης από το Υπουργείο Εργασίας των σχεδιαζόμενων ομαδικών απολύσεων στο κλειστό από 8.02.2013 εργοστάσιο της ΣΕΛΜΑΝ στο Βασιλικό Ευβοίας. Λόγω της επαπειλούμενης αδυναμίας εκπλήρωσης εκ μέρους της εταιρείας ληξιπρόθεσμων και μελλοντικών χρηματικών της υποχρεώσεων, κρίθηκε αναγκαία η αξιοποίηση των διατάξεων της διαδικασίας εξυγίανσης, προκειμένου να διατηρηθεί, να αναδιαρθρωθεί και να ανορθωθεί η ΣΕΛΜΑΝ Α.Ε. μέσω συμφωνίας της με τους πιστωτές της για την υιοθέτηση ενός βιώσιμου επιχειρηματικού σχεδίου."
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη