Trending

ΑΕΓΕΚ: το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

Σήμερα επήλθαν οι ακόλουθες μεταβολές στη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας ΑΕΓΕΚ:
1.             Εκλογή επτά (7) νέων μελών Διοικητικού Συμβουλίου προς συμπλήρωση της  ενδεκαμελούς σύνθεσής του για το υπόλοιπο της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου, ήτοι μέχρι την 30.06.2015, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο νόμο και το Καταστατικό της εταιρίας. Στο πλαίσιο της σχετικής διάταξης του καταστατικού της εταιρίας (άρθρο 10) εξελέγησαν  επτά (7) νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ήτοι οι κ.κ. Θεόδωρος Μέγγουλης, Γεώργιος Σίμος, Δημήτριος Παπαδημητρίου, Ιωάννης Χριστόφαλος, Νικόλαος Καμπάς, Νικόλαος Κουτσούκαλης και Γεώργιος Χριστόπουλος, κατόπιν παραίτησης των:
 (α)Αθανασίας Μαρούλη, Διευθύνουσας Συμβούλου και Δημητρίου Λύκου, Εκτελεστικών μελών
(β) Ευάγγελου Γαρμπή και Μιχαήλ Κοράλλη, μη εκτελεστικών μελών και
(γ) Δημητρίου Μπούρλου, Βασιλείου Γκουρογιάννη και Ιωάννη Παπανδρέου, Ανεξάρτητων μη εκτελεστικών μελών

2.         Η νέα ενδεκαμελής σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου έχει ως ακολούθως :
Σωτήριος Γαβριήλ                     -    Πρόεδρος  & Δ/νων Σύμβουλος/ Εκτελεστικό Μέλος
Μιχαήλ Σίμας                             -    Αντιπρόεδρος / Εκτελεστικό Μέλος
Ιωάννης Τσιτσιλώνης                -    Αντιπρόεδρος / Εκτελεστικό Μέλος
Θεόδωρος Μέγγουλης             -    Εκτελεστικό Μέλος
Γεώργιος Σκουλάς                     -   Εκτελεστικό Μέλος
Γεώργιος Σίμος                         -    Μη Εκτελεστικό Μέλος
Δημήτριος Παπαδημητρίου       -   Μη Εκτελεστικό Μέλος            
Ιωάννης Χριστόφαλος             -    Μη Εκτελεστικό Μέλος
Νικόλαος-Ιωάννης Καμπάς      -    Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος         
Νικόλαος Κουτσούκαλης         -    Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος         
Γεώργιος Χριστόπουλος           -    Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος

3.         Την εταιρία εκπροσωπεί και δεσμεύει, με την υπογραφή του και την εταιρική σφραγίδα, ο κ. Σωτήριος Γαβριήλ, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος και ο κ. Ιωάννης Τσιτσιλώνης, Αντιπρόεδρος, προς υποστήριξη και αναπλήρωση του Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου,  κατά την άσκηση των διοικητικών καθηκόντων του.

4.  Λόγω των ανωτέρω, αποφασίστηκε οι κ. κ. Γεώργιος Χριστόπουλος, Γεώργιος Σίμος και Ιωάννης Χριστόφαλος να αντικαταστήσουν προσωρινά, ήτοι μέχρι την επόμενη Γενική Συνέλευση, τα απερχόμενα μέλη Ιωάννη Παπανδρέου, Ευάγγελο Γαρμπή και Μιχαήλ Κοράλλη στην Επιτροπή Ελέγχου.

5.     Ο κ. Σωτήριος Π. Γαβριήλ, Πρόεδρος &  Δ/νων Σύμβουλος της εταιρίας, είναι απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και Πολ. Μηχανικός του Ε.Μ.Π. Διηύθυνε  ως εργοταξιάρχης μεγάλα  τεχνικά έργα, αρχικά στον όμιλο των εταιριών ΕΔΟΚ Α.Ε.– ΕΤΕΡ Α.Ε., στην συνέχεια στις εταιρίες ΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε.  και ΓΕΚ Α.Ε. Από το έτος 1989 πέρασε στον Τραπεζικό κλάδο, αναλαμβάνοντας θέσεις Δ/ντού  και Γεν. Δ/ντού σε εταιρίες του ομίλου της ALPHA BANK ( ΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙΣ Α.Ε. – ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ Α.Ε-) και στην συνέχεια στον όμιλο της ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Α.Ε.- ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Α.Ε.), από το έτος 2004 - 2007 διετέλεσε αναπληρωτής Γενικός Δ/ντής της ως άνω Τραπέζης. Από το 2008 ανέλαβε την διεύθυνση του ομίλου ΑΕΓΕΚ από τη θέση του Προέδρου &  Δ/νοντος Συμβούλου, ενώ από το 2010 Πρόεδρος, Μη εκτελεστικό μέλος αυτής.
Ο κ. Θεόδωρος Μέγγουλης, Εκτελεστικό Μέλος, είναι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Ε.Μ.Π. και διευθύνει ως εργοταξιάρχης μεγάλα τεχνικά έργα από το 1976 έως σήμερα. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1949.
Ο κ. Γεώργιος Σίμος, Μη Εκτελεστικό Μέλος, είναι Πολιτικός Μηχανικός,  απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και Πολ. Μηχανικός του Ε.Μ.Π. Μέχρι την αποστράτευσή του το 1999 ως Αντιστράτηγος, διετέλεσε σε επιτελικές θέσεις στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ, στρατιωτικός ακόλουθος στην Ουάσιγκτον και Δ/ντής Μηχανικού του Ελλ.Στρατού.  Από το 1999 και εντεύθεν δραστηριοποιείται  στο ιδιωτικό τομέα, ενδεικτικά διηύθυνε  το ευρωπαικό τμήμα της εισηγμένης εταιρίας στο Χρηματιστήριο του Τορόντο SUSTAINALBLE ENERGY TECHNOLOGIES (STG), ενώ διετέλεσε επικεφαλής της Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ.
Ο κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου, Μη εκτελεστικό Μέλος, είναι ιατρός, απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Στο εξωτερικό άσκησε την Ιατρική,  ενώ με την επιστροφή του στην Ελλάδα δραστηριοποιήθηκε στον κατασκευαστικό τομέα και ειδικότερα στην αξιοποίηση ακινήτων, ιδιωτικών και τουριστικών, με έμφαση στις νέες κατασκευαστικές τεχνολογίες και επενδύσεις. Ειδικότερα ανέλαβε το 2004 Δ/ντής Στρατηγικών Πωλήσεων & Υπεύθυνος Λειτουργίας της κατασκευαστικής εταιρίας Thalassa Properties, από το 2008 διετέλεσε Δ/ντής Ανάπτυξης Εργων & Διαχειριστής Μεγάλων Πελατών της εταιρίας I-Land Developments, ενώ από το 2010 Δ/ντής Εργου, Πωλήσεων και Υπεύθυνος Λειτουργίας της κατασκευαστικής εταιρίας Solutions Architect.
Ο κ. Ιωάννης Χριστόφαλος, Μη Εκτελεστικό Μέλος, είναι οικονομολόγος, απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με ειδίκευση στον τομέα των Οικονομικών και της Διοίκησης Επιχειρήσεων. Δραστηριοποιείται στον ιδιωτικό τομέα ως Φοροτεχνικός Σύμβουλος Επιχειρήσεων.
Ο κ. Νικόλαος Καμπάς, Ανεξάρτητο μη Εκτελεστικό Μέλος, είναι δικηγόρος Αθηνών. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1938.
Ο κ. Νικόλαος Κουτσούκαλης, Aνεξάρτητο μη Εκτελεστικό Μέλος, είναι πολ. Συνταξιούχος, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Νομικής Σχολής Βερολίνου. Εργάστηκε  τόσο στον Δημόσιο Τομέα, από την θέση του Γραμματέα Υπουργού και Δ/ντού στα Υπουργεία Προεδρίας, Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών, όσο και στον Ιδιωτικό τομέα ενδεικτικά στις εταιρίες ΗΡΑΚΛΗΣ (Δ/ντής προμηθειών),  ΕΔΟΚ – ΕΤΕΡ (Δ/ντής διοικητικών υπηρεσιών και έργων εξωτερικού) PETROLA, ELDOOR (θυγατρική της BALKAN EXPORT).   
Ο κ. Γεώργιος Χριστόπουλος, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος, είναι οικονομολόγος, απόφοιτος της ΑΣΟΕΕ. Διετέλεσε καθηγητής Λογιστικής και από το 1985  δραστηριοποιείται στον ιδιωτικό τομέα, ως Οικονομικός και Φοροτεχνικός Σύμβουλος Επιχειρήσεων.

<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη