Trending

ΕΛΤΑ: νέα σύμβαση εργασίας - μειώσεις μισθών

Η Διοίκηση των ΕΛΤΑ Α.Ε. και οι εργαζόμενοι των Ελληνικών Ταχυδρομείων υπέγραψαν νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Με στρατηγικό στόχο τη βιωσιμότητα της Εταιρίας και την περαιτέρω ανάπτυξη των Ελληνικών Ταχυδρομείων, οι εργαζόμενοι συνομολόγησαν μείωση των αμοιβών τους η οποία σε διάστημα 18 μηνών προσεγγίζει τα 20 εκατομμύρια ευρώ, αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα της χρονικής συγκυρίας και το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιούνται τα ΕΛΤΑ.

Ο Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΤΑ Α.Ε. κ. Κωστής Μελαχροινός χαιρετίζει το υψηλό αίσθημα ευθύνης των εργαζομένων και την αποφασιστική τους συμβολή στη μεγάλη προσπάθεια ανάπτυξης και προσαρμογής των ΕΛΤΑ στις αναγκαιότητες που δημιουργούν οι συνθήκες της απελευθερωμένης πλέον ταχυδρομικής αγοράς.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής, το Διοικητικό Συμβούλιο των ΕΛΤΑ ενέκρινε τον ανασχεδιασμό της οργανωτικής δομής της Εταιρίας και το νέο Πρόγραμμα Άμεσης Δράσης (Crash Program) 2013-2014. Το Πρόγραμμα βασίζεται σε δύο άξονες:
- διασφάλιση της σταθερότητας με τον εξορθολογισμό των δαπανών
- ενίσχυση της επιχειρησιακής ικανότητας των ΕΛΤΑ για την αύξηση του κύκλου εργασιών που θα αποτελέσει αφετηρία νέας εκκίνησης της Εταιρίας.

Τα βασικά σημεία του Προγράμματος είναι:
- διερεύνηση και διεκδίκηση νέων αγορών
- αλλαγή και διαφοροποίηση του μίγματος πωλήσεων
- αναδιοργάνωση των ΕΛΤΑ σε όλους τους τομείς
- μετασχηματισμός της Εταιρίας
- συνεχής βελτίωση

Η νέα ΕΣΣΕ 2013 – 2014 και το Πρόγραμμα Άμεσης Δράσης - Crash Program, σε συνδυασμό με τον ριζικό ανασχεδιασμό της οργανωτικής δομής της Εταιρίας, μειώνουν το λειτουργικό της κόστος κατά 46 εκατομμύρια ευρώ και διασφαλίζουν βιωσιμότητα και δυναμική ανάπτυξης στα ΕΛΤΑ με παράλληλη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, επιβεβαιώνοντας τον ηγετικό τους ρόλο στην απελευθερωμένη πλέον ταχυδρομική αγορά.
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη