Trending

Επενδυτικό Forum στην Ελλάδα με συμμετοχή 23 διεθνών επενδυτικών οίκων

Η Eurobank διοργανώνει την Τρίτη και Τετάρτη (25 & 26/6) Διεθνές Επενδυτικό Forum στην Αθήνα, με τη συμμετοχή 23 κορυφαίων Διεθνών Επενδυτικών Οίκων που διαχειρίζονται συνολικά κεφάλαια άνω των 3,5 τρισ. δολλαρίων.

Στο διήμερο Investor Forum που διοργάνωνεται για δεύτερη φορά από την Τράπεζα με πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Νικόλαου Καραμούζη, τα μεγαλύτερα διεθνή επενδυτικά Funds προσέρχονται στην Αθήνα με μεγάλο ενδιαφέρον για τις οικονομικές εξελίξεις και τις προοπτικές στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο του Forum οι εκπρόσωποι των ξένων οίκων θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από ανώτατους κυβερνητικούς, πολιτικούς και θεσμικούς παράγοντες της χώρας για τις εξελίξεις στην οικονομία και ειδικότερα για την πορεία του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, τις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις, τις επενδυτικές ευκαιρίες, τις εξελίξεις στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα και τη στρατηγική της χώρας για την έξοδο από την κρίση και την επάνοδο της οικονομίας σε αναπτυξιακή τροχιά.

Την πρώτη ημέρα των εργασιών ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας θα αναπτύξει την πρόοδο και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία, ενώ στο δείπνο της ίδιας ημέρας επίσημος ομιλητής θα είναι ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιώργος Προβόπουλος.

Eπίσημος ομιλητής στο κλείσμο των εργασιών της δεύτερης ημέρας θα είναι ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αναμένονται επίσης οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων, της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ) καθηγητή κ. Γιώργου Σταθάκη και του ΠΑΣΟΚ κ. Φίλιππου Σαχινίδη.

Επίτιμος καλεσμένος ομιλητής θα είναι επίσης ο μόνιμος Αντιπρόσωπος του ΔΝΤ στην Αθήνα κ. Μπόμπ Τράα.

Κατά τη διάρκεια του Forum ομιλίες θα πραγματοποιήσουν επίσης ο Πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας κ. Χρήστος Σκλαβούνης και η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ταμείου κ. Αναστασία Σακελλαρίου, ο πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) κ. Στέλιος Σταυρίδης και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) κ. Ανδρέας Ανδρεάδης και ο οικονομολόγος της Eurobank κ. Πλάτων Μονοκρούσσος.

Τέλος, έχουν προγραμματισθεί παρουσιάσεις στους παραπάνω επενδυτές, σε κλειστές συναντήσεις 14 σημαντικών ελληνικών εισηγμένων και μη στο ΧΑ επιχειρήσεων από τους σπουδαιότερους κλάδους της οικονομίας. Κύριος σκοπός των συναντήσεων αυτών είναι η παρουσίαση των προοπτικών και των επενδυτικών σχεδίων των επιχειρήσεων, ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβασή τους σε διεθνή επενδυτικά και χρηματοδοτικά κεφάλαια για την χρηματοδότηση των επιχειρηματικών σχεδίων και την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη