Trending

Nutriart (Αλλατίνη, Κατσέλης): επιβεβαίωση ενδιαφέροντος εξαγοράς

Η NUTRIART A.B.E.E. επιβεβαιώνει σήμερα ότι η εταιρεία «ΜΕΛΙΣΣΑ-ΚΙΚΙΖΑΣ ΑΒΕΕΤ» έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά των εγκαταστάσεων του αλευρόμυλου Αλλατίνη.

Η διοίκηση της εταιρείας σε συνεννόηση με τις πιστώτριες τράπεζες εξετάζει την πρόταση αυτή μαζί με άλλες προτάσεις και προτεινόμενες λύσεις που θα δύνανται  να εξασφαλίσουν στο μέτρο του δυνατού την επιβίωση και προοπτική της στο μέλλον.

Διευκρινίζεται πάντως ότι μέχρι σήμερα ουδεμία οριστική απόφαση ή (προ)συμφωνία υφίσταται σε σχέση με τα αναφερόμενα στο παραπάνω δημοσίευμα. Η Εταιρεία θα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό στο μέλλον εφόσον προκύψει σχετική υποχρέωση ενημέρωσης κατά τις κείμενες διατάξεις.

Παράλληλα η Nutriart ενημερώνει για τις ακόλουθες ενέργειες σχετικά με την άρση επιτήρησης των μετοχών της:

"Δυνάμει της από 02.08.2011 Συμφωνίας Χρηματοοικονομικής Αναδιάρθρωσης που καταρτίστηκε μεταξύ των τραπεζών και του βασικού μετόχου της Tinola Holdings S.A. όπως προσφάτως τροποποιήθηκε με την από 23.01.2013 Δεύτερη Πρόσθετη Πράξη συμφωνήθηκε η παροχή επιπλέον χρηματοδότησης προς την Εταιρεία ύψους 18 εκ, εκ των οποίων τα 13 εκ αντιστοιχούν στο βασικό μέτοχο Tinola Ηoldings και τα 5 εκ στις πιστώτριες τράπεζες και η οποία έχει υλοποιηθεί. Επιπρόσθετα, η ως άνω Δεύτερη Πρόσθετη Πράξη στη Συμφωνία Χρηματοοικονομικής Αναδιάρθρωσης προβλέπει την περαιτέρω κεφαλαιοποίηση των απαιτήσεων των δανειστριών της Εταιρείας σε σχέση με τα αρχικώς συμφωνηθέντα.

Η υλοποίηση της Συμφωνίας Χρηματοοικονομικής Αναδιάρθρωσης περιλαμβάνει σειρά ενεργειών (υπογραφή νέων συμβάσεων ομολογιακών δανείων, μετατρέψιμων και κοινών, σύνταξη και έγκριση ενημερωτικού δελτίου, κλπ), οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Τα ποσά της χρηματοδότησης θα επιτρέψουν στην Εταιρεία να ενισχύσει την οικονομική της θέση, ενώ με την ολοκλήρωση των ενεργειών της αναδιάρθρωσης θα καταστεί δυνατή η έξοδος των μετοχών της Εταιρείας από την Κατηγορία Επιτήρησης στην οποία τώρα υπάγονται."
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη