Trending

SATO: εγκρίθηκε το σχέδιο εξυγίανσης - προβλέπεται συμμετοχή στρατηγικού επενδυτή

Σε τροχιά οριστικής εξυγίανσης, μετά και από την δικαστική απόφαση που ενέκρινε το σχέδιο εξυγίανσης που είχε υποβάλει, εισέρχεται η SATO.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, οι υποχρεώσεις της εταιρείας μειώνονται δραματικά από τα 68 εκατομμύρια σε 20 εκατομμύρια Ε από τα οποία μόλις τα 10 εκατομμύρια Ε αφορούν τραπεζικό δανεισμό. Πρόκειται για μια όχι συνηθισμένη στην Ελλάδα διαδικασία εξυγίανσης καθώς η εταιρεία ξεκίνησε τις διαδικασίες με το άρθρο 99 αλλά με ταχείς ρυθμούς υπήρξε συμφωνία με τους πιστωτές και έγινε χρήση του άρθρου 106Β το οποίο αναφέρεται σε προϋπογεγραμμένη συμφωνία.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας που επιτεύχθηκε οι τράπεζες θα κεφαλαιοποιήσουν υποχρεώσεις ύψους 18 εκατομμυρίων Ε. Επίσης στην Εμπορική και ALPHA θα μεταβιβαστούν τα ακίνητα της εταιρείας σε Θεσσαλονίκη και Ελευσίνα.

Επιπλέον η συμφωνία προβλέπεται ότι απομειώνονται υποχρεώσεις σε ανέγγυους πιστωτές κατά το ποσό των 12 εκατομμυρίων Ε.
Τέλος στη συμφωνία περιλαμβάνεται χρηματοδότηση εκ μέρους των τραπεζών ύψους 3,5 εκατομμυρίων Ε, ενώ το κεφάλαιο της εταιρείας θα αυξηθεί κατά 1 εκατομμύριο Ε, με συμμετοχή στρατηγικού επενδυτή.

Η συμφωνία που επιτεύχθηκε επιτρέπει στην SATO, με εξασφαλισμένη πλέον ρευστότητα και έχοντας υλοποιήσει πρόγραμμα εξορθολογισμού δαπανών, να προχωρήσει στο επενδυτικό της σχέδιο που έχει και την σύμφωνη γνώμη των πιστωτών της.

Πιο συγκεκριμένα το σχέδιο περιλαμβάνει την επανατοποθέτηση του brand ΕΝΤΟS στο χώρο του οικιακού επίπλου με την είσοδο του σε νέες κατηγορίες όπως π.χ. παιδικό έπιπλο την ενίσχυση του δικτύου της και κάλυψη τμημάτων της αγοράς που παρουσιάζουν σημαντικά κενά. Παράλληλα η εταιρεία πραγματοποιεί δυναμικό άνοιγμα στην αγορά της χονδρικής με σημαντικές συνεργασίες που πρόκειται να ανακοινωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι το μεγαλύτερο διαχρονικά όνομα στην αγορά επίπλου και συνώνυμο επί σχεδόν μια 50ετία του επίπλου γραφείου θα συνεχίσει να αναπτύσσει και να ενισχύσει το τμήμα αυτό της αγοράς έχοντας δημιουργήσει ένα νέο showroom όσο και την ανάληψη νέων σημαντικών αντιπροσωπειών.
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη