Trending

Ανάστατοι οι εργαζόμενοι σε Vodafone και Wind για τη συνεργασία

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί μεταξύ των εργαζόμενων σε Vodafone και Wind μετά τη συνάντηση των Διευθυνόντων Συμβούλων των δύο εταιριών με τον Πρωθυπουργό όπου ανακοινώθηκε η δημιουργία, κοινής, τρίτης εταιρίας για network sharing.

Παρά τις εξαγγελίες για τη δημιουργία εκατοντάδων νέων θέσεων εργασίας τα σωματεία των εργαζομένων θεωρούν ότι στη συγκεκριμένη συμφωνία κρύβονται "παγίδες" για τις εργασιακές σχέσεις, τους μισθούς και τα δικαιώματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους αναφέρει ότι ζητούν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και διευκρινίζουν "ο τρόπος που αυτό το θέμα ήρθε στην επικαιρότητα, με τη συνάντηση των εκπροσώπων των δύο εταιριών μαζί σας, θεωρούμε ότι μάλλον συσκοτίζει την πραγματικότητα παρά βοηθάει στο σχηματισμό συγκεκριμένης και ακριβούς εικόνας. 


Ιδιαίτερα, όχι μόνο είναι εντελώς ασαφή ή και ανυπόστατα τα όσα ακούγονται ή διαρρέονται περί δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, αλλά ισχύει μάλλον το αντίθετο. Δημιουργούνται σοβαρότατοι κίνδυνοι και για τις θέσεις εργασίας, αλλά και για τους όρους εργασίας (συλλογικές συμβάσεις, αμοιβές, ωράρια, συνθήκες κ.λπ.), τα οποία οι εργαζόμενοι και τα επιχειρησιακά Σωματεία μας στις δύο εταιρίες έχουν με πολύ κόπο και αγώνα μέχρι σήμερα κατοχυρώσει.


Κίνδυνοι απέναντι στους οποίους οι δύο εταιρίες δεν έχουν δώσει ουσιαστικές εγγυήσεις. Και, σε κάθε περίπτωση, δεν έχουν δώσει κάποια συγκεκριμένη αιτιολογία για την αναγκαιότητα σύστασης νέας εταιρίας από τεχνική άποψη». Καταλήγοντας τα δύο σωματεία ζητούν συνάντηση ώστε «κι εμείς με τη σειρά μας, ως εργαζόμενοι, να εκθέσουμε πως έχει πραγματικά η κατάσταση με το sharing και να θέσουμε τα ουσιαστικά θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους ενόψει αυτών των εξελίξεων."

<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη