Trending

Αποχωρεί ο Νίκος Φωτόπουλος από Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

Με μια ανοιχτή επιστολή ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος εκφράζει την πρόθεσή του να αποχωρήσει από τη θέση του.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά "η ΓΕΝΟΠ πεθαίνει".

Διαβάστε εδώ αναλυτικά την επιστολή του:
"Συναδέλφισσες –οι,

Αναγκάζομαι να γράψω αυτή την επιστολή γιατί τα παρακάτω λόγια , που είναι ένα μικρό δείγμα μιας σειράς αλλεπάλληλων επιστολών και ανακοινώσεων της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ προς τους συλλόγους – μέλη της Ομοσπονδίας αλλά και όλους μας, αγνοήθηκαν.

α) Απόσπασμα από την με ημερομηνία 28/12/2011 επιστολή της ΓΕΝΟΠ προς τους συλλόγους μέλη να πληρώσουν τη συνδρομή τους:

«Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ δεν προτίθεται να πάρει διοικητικά μέτρα, γιατί τα ζητήματα αυτά δεν λύνονται διοικητικά και με κυρώσεις, αλλά στη βάση της κατανόησης και της συναίσθησης των ευθυνών που έχουμε αναλάβει. Σε αυτή την βάση κατανοώντας τα όποια προβλήματα μπορεί να έχει ο κάθε σύλλογος απευθύνουμε έκκληση να ξεπεράσετε τις όποιες πικρίες ή τα όποια προβλήματα γιατί πάνω απ’ όλα προέχει να λειτουργήσει η ΓΕΝΟΠ.

Πάνω απ’ όλα προέχει να προχωρήσουν οι αγώνες μας για το ασφαλιστικό
Πάνω απ’ όλα προέχει ΕΔΩ και ΤΩΡΑ να κάνουμε αναλογιστική μελέτη πριν η κυβέρνηση κλέψει την ασφαλιστική μας περιουσία.
Πάνω απ’ όλα προέχει να μπλοκάρουμε και νομικά την πώληση των λιγνιτικών σταθμών.
ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ

Η μόνη πηγή εσόδων είστε εσείς.

Αν εσείς με οποιαδήποτε δικαιολογία (όσα δίκια κι αν έχετε) δεν πληρώσετε τις συνδρομές σας τίποτα από όλα αυτά δεν θα γίνει.

ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ.»


β) Απόσπασμα από την με ημερομηνία 12/3/2012 νέα επιστολή της ΓΕΝΟΠ προς τους συλλόγους – μέλη με θέμα:

«ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ – ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ – ΛΟΓΩ ΜΗ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ»



«Αγαπητοί Συνάδελφοι,

σε συνέχεια της από 28/12/2011 επιστολής μας προς εσάς τους συλλόγους – μέλη μας, σχετικά με την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ΓΕΝΟΠ και αφού παρά την αγωνιώδη έκκληση που σας απευθύναμε επί 75 μέρες, οι περισσότεροι σύλλογοι εξακολουθείτε να μην στηρίζετε οικονομικά την Ομοσπονδία κάτι που πέρα από το ότι είναι μέσα στις καταστατικές σας υποχρεώσεις είναι αυτονόητο ότι οφείλετε να το κάνετε, εάν θέλουμε να έχουμε Ομοσπονδία, ή να ανήκουμε στην Ομοσπονδία, αναγκαζόμαστε σήμερα για μια ακόμη φορά να επανέλθουμε…».

γ) Απόσπασμα από την με ημερομηνία 23/7/2012 Τρίτη επιστολή της ΓΕΝΟΠ προς τα προεδρεία των συλλόγων μελών της Ομοσπονδίας για να πληρώσουν τη συνδρομή τους.

«Συνάδελφοι,

για όποιον δεν μπορεί να καταλάβει τη σοβαρότητα της κατάστασης και το λέμε με σεβασμό χωρίς να υποτιμούμε την αντίληψη κανενός μπορεί να κάνει όποιο σχόλιο θέλει.

Η πραγματικότητα όμως είναι ότι η Ομοσπονδία μας σβήνει και αν εσείς οι σύλλογοι – μέλη της εδώ και τώρα δεν την στηρίξετε αύριο θα είναι αργά.

Στο δικό σας χέρι είναι εάν θέλετε να υπάρχει Ομοσπονδία ή όχι.

Εσείς την χτίσατε. Εσείς μπορείτε είτε να την ενισχύσετε είτε να την αφήσετε να σβήσει.»


γ)Αποσπάσματα από την ανοιχτή επιστολή του Προέδρου της ΓΕΝΟΠ με τίτλο «ΤΗ ΓΕΝΟΠ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ» ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2012:


1) «Όμως για να έχει ελπίδες το συνδικάτο ότι θα μπορέσει να καταφέρει κάτι (ότι μπορέσει να κα­ταφέρει μέσα σε αυτή τη λαίλαπα και τον Αρμαγεδδώνα) απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συστράτευση όλων των δυνάμεων, η ενότητα και η προστασία του κύρους του ώστε να το εμπιστεύονται οι εργαζόμενοι. Χωρίς αυτά τίποτα δεν μπορού­με να κάνουμε.

Δυστυχώς όμως απ' ότι φαί­νεται…»


2) «Συνάδελφοι,
Εκείνο που χρειάζεται η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ είναι βοή­θεια.
Εκείνο που χρειάζεται η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ είναι ενό­τητα και συσπείρωση.
Εκείνο που χρειάζεται η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ είναι να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο και όχι απέ­ναντι.»

δ) Αποσπάσματα από την Ανακοίνωση προέδρου της ΓΕΝΟΠ με ημερομηνία 21/2/2013:

1. «…το ένα σωματείο να επιτίθεται στο άλλο ή κάποια άλλα στην ΓΕΝΟΠ, η ΓΕΝΟΠ να ανταπαντά και ούτω καθ΄ εξής (με λίγα λόγια να σκίζουμε τις σάρκες μας) την ώρα που χάνεται ο κόσμος κάτω από τα πόδια μας δεν οδηγεί πουθενά.

       Δεν πάει άλλο.

Όπως επίσης

δεν πάει άλλο να μην σεβόμαστε τις αποφάσεις που δεν μας βρίσκουν σύμφωνους…»



2. «Ειδικά σήμερα όσο ποτέ άλλοτε θα έπρεπε να είμαστε ενωμένοι σαν γροθιά.

Ενωμένοι σαν γροθιά γιατί έρχεται θύελλα, έρχεται καταστροφή.

Η ΔΕΗ χάνεται. Η ΔΕΗ κινδυνεύει άμεσα.

Έχουμε χρέος να αντισταθούμε στα σχέδιά τους.

Για να αντισταθούμε όμως

Χρειάζεται ενότητα.

Χρειάζεται συνοχή.

Χρειάζεται σεβασμός.»



3. «Συναδέλφισες –φοι,

Με αυτή την εικόνα

Με αυτά τα δεδομένα



   με ποιες προϋποθέσεις να δώσεις μάχη;

Χωρίς ενότητα; Χωρίς συνοχή;

Να βριζόμαστε σαν μικρά παιδιά;

Να μην πληρώνουν οι σύλλογοι τη συνδρομή τους;

Να παρακαλάμε για το αυτονόητο;»



4. «Συναδέλφισες –οι,

Όλοι κάνουμε τα λάθη μας αλλά κάποια στιγμή πρέπει να σταματάμε.

Να βλέπουμε τι γίνεται γύρω μας. Τι έρχεται.

Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση γιατί, όχι μάχη δεν θα μπορέσουμε να δώσουμε, ούτε κιχ δεν θα προλάβουμε να βγάλουμε.



Σε ότι με αφορά



Δεν ζητώ χειροκροτητές.
Δεν ζητώ στοιχισμένα ανθρωπάκια.
Δεν ζητώ άβουλους και μουγκούς


Δύο πράγματα ζητώ:

Πρώτο: Όλες οι διαφωνίες να διατυπώνονται στα όργανα. Εκεί να «σκοτωθούμε» εκεί να συγκρουστούμε. Όχι στα κανάλια , Όχι σε δημόσια θέα και

Δεύτερο:   Σεβασμό στις αποφάσεις της πλειοψηφίας.

         Και αυτό δεν το ζητώ εκ του ασφαλούς. Δεν το ζητώ εκ του ασφαλούς γιατί δεν έχω την πλειοψηφία . Η παράταξη που ανήκω έχει 9 στους 31.

Μπορώ να κάνω ότι θέλω;

ΟΧΙ

Κανείς μόνος του δεν μπορεί να κάνει ότι θέλει.

Συνεπώς εάν αυτό δεν το κατανοήσουμε και εάν δεν δούμε όλοι μαζί τι μπορούμε να κάνουμε δεν έχουμε μέλλον.»





Συναδέλφισσες –οι,

Όπως ήδη είπα αναγκάζομαι να γράψω αυτή την επιστολή γιατί η ΓΕΝΟΠ που ίδρυσαν οι παλιότεροι και που εμείς βρήκαμε έτοιμη, η ΓΕΝΟΠ του Άμαλλου του Μανιάτη, του Πιπεργιά, του Γκίκα, του Τσώλη του Παπαδημητρίου, του Πολύδωρα του Τσιβγούλη, του Παναγιωτάκη, του Μάζη , του Σκεπετάρη, του Μπάκουλη του Τσιγγίστρα, του Κουρέτα, του Τσίρκα, του Μουζάκη, του Ανδρουτσόπουλου του Σταμέλου, του Παπαγιαννάκη, του Πάλμου, του Χρηστίδη, του Κατσιαβού του Φρέσκα, του Τσαρούχα, του Αρώνη ,του Ματσαρίδη ,του Καραβασίλη του Έξαρχου του Πιλαλίδη του Λόφτσαλη, του Μάρη ,του Μπουζούλα του Καράπα του Σαμαρά του Μπρούμα του Πέτρου του Κέντρου του Φλώρου του Πνευματικάκη, πεθαίνει.

Πεθαίνει, γιατί εμείς παρά τις αλλεπάλληλες επιστολές αγωνίας και έκκλησης όπως τις πιο πάνω προς τους συλλόγους της αλλά και όλους μας να την σεβαστούμε και να την στηρίξουμε όχι μόνο δεν το κάναμε αλλά με ακόμα μεγαλύτερη ένταση την απαξιώνουμε και την αποδυναμώνουμε.



Ναι! Αυτοί που σκοτώνουν τη ΓΕΝΟΠ είμαστε εμείς. Οι συνδικαλιστές της.

Είμαστε εμείς γιατί δυστυχώς οι περισσότεροι δεν έχουμε ταξική συνείδηση γι΄ αυτό και «βαριόμαστε» να βγάλουμε μια ανακοίνωση γι΄ αυτό και «βαριόμαστε» να πάμε σε ένα εργασιακό χώρο να μιλήσουμε γι αυτό και βαριόμαστε να κινηθούμε.
Μας εκλέγουν οι συνάδελφοι μας και μετά δεν τους απαντάμε ούτε στα τηλέφωνα…

Έχουμε απεργιακή συγκέντρωση και δεν κάνουμε καν τον κόπο να συμμετέχουμε … και δεν ξέρω και αν είμαστε και απεργοί … Ε, πώς να μην πεθάνει η ΓΕΝΟΠ ;

Αυτοί που σκοτώνουν την ΓΕΝΟΠ είμαστε εμείς γιατί μεταξύ μας,
Δεν υπάρχει ίχνος ενότητας

Δεν υπάρχει ίχνος σεβασμού

Δεν υπάρχει ίχνος αλληλεγγύης, συναδελφικότητας,  συντροφικότητας.

Το μόνο που υπάρχει είναι απίστευτο μίσος, κακίες, μικροψυχίες, απολίτικες συμπεριφορές και σχεδιασμοί απαξίωσης και διάλυσης

Αυτοί που σκοτώνουν τη ΓΕΝΟΠ είμαστε εμείς γιατί δεν τη σεβόμαστε. Από ότι φαίνεται τη ΓΕΝΟΠ την θέλουμε μόνο για να παίρνουμε συνδικαλιστική άδεια.
Αυτοί που σκοτώνουν τη ΓΕΝΟΠ είμαστε εμείς γιατί προκειμένου να εκτελέσουμε ο ένας τον άλλο δεν σταματάμε σε τίποτα. Καίμε, γκρεμίζουμε το ίδιο μας το σπίτι.
Αυτοί που σκοτώνουν τη ΓΕΝΟΠ είμαστε εμείς γιατί την απαξιώνουμε και την αποδυναμώνουμε.
Σήμερα

η εικόνα που υπάρχει είναι:

Δυσκαμψία – δυσκινησία και βαριεστιμάρα
Τεράστιο έλλειμμα ταξικής συνείδησης (Σχεδόν κανένας σύλλογος δεν έβγαλε ανακοίνωση για την 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ!!).
Τεράστιο έλλειμμα αισθημάτων αλληλεγγύης προς τους άλλους κλάδους εργαζόμενων. (Είναι ζήτημα εάν το 5% των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ και των σωματείων περάσαμε μια μέρα από την ΕΡΤ. Δεν συζητώ καν – με ελάχιστες εξαιρέσεις – να έχουμε περάσει 2η, 3η, 4η, 5η, οι παραπάνω φορές)
Έλλειμμα αγάπης προς την Επιχείρηση και το συνδικάτο.
Ίχνος ενότητας
Ίχνος συνοχής
Έλλειψη κάθε δυνατότητας δράσης μια και δεν υπάρχει ούτε ένα σεντς στο ταμείο της γιατί δεν πληρώνουν οι περισσότεροι σύλλογοι.




Συνάδελφοι

Δεν γράφω αυτή την επιστολή για να κάνω χρεώσεις.

Γράφω αυτή την επιστολή γιατί ξέρω πολύ καλά ότι αν σβήσει αυτό το συνδικάτο, αυτοί που θα χάσουν θα είναι οι εργαζόμενοι και η ΔΕΗ.

Θα γίνουν ακόμα πιο εύκολος στόχος

Θα γίνουν ακόμα πιο φτωχοί.

Στόχος αυτής της επιστολής όπως ήδη είπα δεν είναι να κάνω χρεώσεις και να πετάξω πέτρες.

Δεν έχει νόημα αυτό.

Σκοπός και στόχος αυτής της επιστολής είναι η κατάθεση της τελευταίας έκκλησης προς όλους μας να σταματήσουμε αυτό που κάνουμε σε βάρος της Ομοσπονδίας.

Περιθώριο για άλλη δεν υπάρχει.



Από τι διαλύεται και καταστρέφεται η ΓΕΝΟΠ ;



Μήπως από την επίθεση του συστήματος ;

ΟΧΙ.

Έχει παίξει και αυτή το ρόλο της.

Έχει επηρεάσει την εικόνα μας και τις σχέσεις μας και ταυτόχρονα μας έχει δημιουργήσει τεράστια οικονομικά προβλήματα γιατί συνειδητά και στην βάση σχεδίου (εκτός των άλλων) με την επίθεση που μας έκαναν μας έκοψαν (από το τέλος του 2010), κάθε πηγή χρηματοδότησης που είχαμε μέσω ΣΣΕ επί δεκαετίες.

Όμως ο κύριος λόγος της διάλυσης της ΓΕΝΟΠ δεν είναι η επίθεση του συστήματος σε βάρος μας που έγινε μόνο και μόνο γιατί αντιστεκόμαστε με λύσσα στα συμφέροντα και στα μνημόνια τους και γιατί ποτέ δεν μας έβαλαν στο τσεπάκι τους (και που κανονικά η επίθεση τους αυτή έπρεπε να μας ενώνει και να μας δυναμώνει).

Ο κύριος λόγος της διάλυσης τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ   προέρχεται από :



Την αδιαφορία για το συνδικάτο
Την έλλειψη ταξικής συνείδησης.
Το χωρίς όρια και αρχές με σχεδόν καθημερινές ανακοινώσεις μίσους, αλληλοφάγωμα μας.
Τις απαξιωτικές φράσεις του ενός Συλλόγου ενάντια στον άλλον ή ενάντια στην ΓΕΝΟΠ
Την δημόσια λοιδορία και διαπόμπευση της Ομοσπονδίας για λάθη, αδυναμίες ή παραλήψεις που μπορεί να έχει κάνει από τα ίδια της τα Μέλη!!
     και από

Το γεγονός ότι οι περισσότεροι σύλλογοι όχι μόνο αρνήθηκαν να αυξήσουν την συνδρομή τους στην ΓΕΝΟΠ μη σεβόμενοι τις αποφάσεις τόσο του Δ.Σ όσο και του Συνεδρίου για αύξηση της συνδρομής από 0,53€ σε 2,00 € (παρότι ήξεραν ότι η ΓΕΝΟΠ από το τέλος του 2010 δεν έχει πλέον κανένα άλλο πόρο παρά μόνο της συνδρομές των μελών της), αλλά επιπροσθέτως από το ότι από τότε που σταμάτησε η αυτόματη παρακράτηση της συνδρομής που έδινε ο κάθε σύλλογος μέσω της ΔΟΛ που και αυτό(η αυτόματη παρακράτηση) ήταν ενταγμένο στο χτύπημα της Ομοσπονδίας σχεδόν όλοι οι σύλλογοι έπαψαν να αποδίδουν έστω και αυτή την μικρή συνδρομή !!!


Συνάδελφοι,

   Είναι δυνατόν εμείς οι συνδικαλιστές να μην συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις στις πορείες, στα συλλαλητήρια ;

   Είναι δυνατόν να κινητοποιούμαστε (και πάλι όχι όλοι, παρά μόνο έναν τμήμα) μόνο όταν κάποιο μέτρο μας αφορά άμεσα; Λες και δεν αντιλαμβανόμαστε ότι θα έρθει και η σειρά μας; Λες και τα όποια μέτρα δεν θα επηρεάσουν και εμάς; Η αλληλεγγύη μας για τους άλλους κλάδους εργαζομένων πως πρέπει να εκφράζεται μόνο με δακρύβρεχτα δελτία τύπου ;

Πώς να υπάρξει ΓΕΝΟΠ όταν εμείς οι ίδιοι (οι συνδικαλιστές) «βαριόμαστε» να κουνηθούμε ;

Πώς να υπάρξει ΓΕΝΟΠ όταν από τους εκατοντάδες συνδικαλιστές στην Αθήνα στις συγκεντρώσεις δίνουμε το παρών μόνο καμιά εικοσαριά ;





Αλλά πέρα από αυτό, το ότι δηλαδή δεν συμμετέχουμε ενεργά,



Είναι δυνατόν να υπάρξει συνοχή και ενότητα όταν καθημερινά (λες και δεν υπάρχουν όργανα) δημόσια βγάζουμε ο ένας τα μάτια του άλλου;

Έχει καμιά σχέση με εποικοδομητική αντιπαράθεση και διατύπωση διαφωνιών μέσα σε πλαίσια αλληλοσεβασμού, αυτό που κάνουμε εμείς;



Συνάδελφοι,

σε όλα τα σωματεία και τις Ομοσπονδίες υπάρχουν προβλήματα και διαφωνίες Όμως αυτό που γίνεται εδώ σε εμάς δεν έχει προηγούμενο.



Ακόμα και αν η Ομοσπονδία έχει κάνει λάθη ή έχει αδυναμίες στη δράση της είναι δυνατόν οι σύλλογοι μέλη της, δηλαδή τα παιδιά της να τρέχουν να τα αναδείξουν για να την διαπομπεύουν;



Σε τι βοηθά να λοιδορείς και να απαξιώνεις την ίδια σου τη «μάνα»;

Ποιος εμπόδισε ποιον να βάλει το οποιοδήποτε θέμα στα όργανα;

Ποιος έχει την απόλυτη πλειοψηφία στη ΓΕΝΟΠ για να κάνει ότι γουστάρει;

Υπήρξε ποτέ αυτή η δυνατότητα σε κάποιον Πρόεδρο ώστε να μην έχει νόημα να περιμένει κάποιος σύλλογος ή στέλεχος σωματείου να βάλει το οποιοδήποτε θέμα στα όργανα (στο Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ) γιατί ξέρει ότι ο πρόεδρος έχει την πλειοψηφία να το «πνίξει» ;



Όμως πέρα από αυτό πέρα από το μίσος που διακατέχει πάρα πολλούς από εμάς και με το οποίο κινούμαστε ο ένας ενάντια στον άλλο χωρίς να σεβόμαστε τίποτα, φιλίες, οικογένειες, διαδρομές…

Είναι δυνατόν (όποιος και να είναι λόγος) οι σύλλογοι να μην πληρώνουμε τη συνδρομή μας;

Πως θα ζήσει αυτό το συνδικάτο;

Πως θα υπάρξει;

Πως θα λειτουργήσει;



Πιστεύω συνάδελφοι ότι οι υπάλληλοι που εργάζονται στα γραφεία των σωματείων σας πληρώνονται κάθε μήνα. Οι υπάλληλοι της ΓΕΝΟΠ είναι απλήρωτοι εδώ και 3 μήνες. Ήρθε η ώρα να φύγουν με άδεια και δεν έχουμε να τους δώσουμε ένα € !!!

Αλήθεια δεν πρέπει να πληρωθούν ;

Τι πρέπει να κάνουμε ;

Να τους απολύσουμε ;



Συνάδελφοι των Συλλόγων μελών της Ομοσπονδίας,

Να δεχτώ στις αρχές όταν αυξήσαμε τη συνδρομή της Ομοσπονδίας από 0,53 σε 2,35€ ότι δεν θέλατε να πληρώσετε την προσαυξημένη συνδρομή γιατί δεν είχαμε κουβεντιάσει πρώτα μαζί σας όπως λέγατε κάποιοι.

Να δεχτώ επίσης αυτό που κάποιοι άλλοι χρησιμοποιήσατε ως δεύτερο άλλοθι για να μην πληρώσετε την προσαυξημένη συνδρομή ότι την απόφαση της αύξησης της συνδρομής (παρότι ήταν νομιμότατη) δεν την πήραμε με απόφαση συνεδρίου αλλά Δ.Σ.

Να τα δεχτώ όλα αυτά.



Όμως εδώ και 10 μήνες που η αύξηση της συνδρομής έχει γίνει με απόφαση συνεδρίου ,που όπως λέτε όλοι τις αποφάσεις συνεδρίων τις θεωρείτε ευαγγέλιο, γιατί και πάλι δεν πληρώνετε;

Πως θα ζήσει η Ομοσπονδία;

Πως θα λειτουργήσει;

Πως θα πληρωθούν οι υπάλληλοι;

Πως θα βγάλουμε μια αφίσα;

Πως θα πληρώσουμε ένα δικηγόρο;

Πως θα συνεχίσουμε τις αγωγές που έχουμε καταθέσει για το ασφαλιστικό μας;





Συνάδελφοι,

Για να λάβετε μέρος στο συνέδριο κάποιοι σύλλογοι που χρωστούσατε υπογράψατε επιταγές ότι μέχρι τις 15 Δεκέμβρη θα ξοφλήσετε ότι χρωστούσατε.

Γιατί δεν το κάνατε;

Γιατί δεν σέβεστε τις υπογραφές σας;

Εκλέξατε μέλη στο Δ.Σ. της ομοσπονδίας που κάθε μήνα καλύπτονται κανονικότατα με συνδικαλιστική άδεια … την συνδρομή σας γιατί δεν την αποδίδετε;

Τα χρέη σας γιατί δεν τα εξοφλείτε;



Συνάδελφοι,

Είναι ή δεν είναι απόφαση συνεδρίου να αποδίδει κάθε σύλλογος 2 € ανά μέλος;

Η άρνηση καταβολής που παραπέμπει;

Δεν αντιλαμβάνεστε τι κάνετε;

Μπορεί να υπάρξει Ομοσπονδία χωρίς οικονομικά;

Είναι ή δεν είναι καταστατική υποχρέωση η καταβολή της συνδρομής;

Τι άλλο πρέπει να κάνει η Ομοσπονδία για να πληρώσετε τη συνδρομή σας;



Συνάδελφοι,

Στη ΓΕΝΟΠ κανένας σύλλογος δεν μπήκε με το ζόρι

Όλοι οι σύλλογοι έγιναν μέλη με αίτησή τους, οικειοθελώς!

Γιατί τώρα λοιπόν αυτή η συμπεριφορά;

Ποιος είναι ο λόγος;

Σας φταίει ο Πρόεδρος;

Τα έχετε με τον Πρόεδρο και δεν πληρώνετε;

Μακάρι να ήταν αυτός ο λόγος. Για κάποια πρόσωπα είμαι σίγουρος ότι είναι και αυτός.

Δυστυχώς όμως απ’ ότι φαίνεται για τους πιο πολλούς ο λόγος που δεν πληρώνουν ξεπερνά την όποια αντίθεση στο πρόσωπο του προέδρου.

Είναι ακόμα πιο σοβαρός και έχει να κάνει με το ότι ΟΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ έλλειμμα ταξικής συνείδησης και αισθημάτων αλληλεγγύης προς τους άλλους εργαζόμενους (γι αυτό και δεν συμμετέχουμε πουθενά) ΕΤΣΙ ΥΠΑΡΧΕΙ και έλλειμμα ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ. Αυτός είναι ο λόγος που δεν πληρώνουν οι σύλλογοι και αυτό είναι το τραγικό γιατί αυτό δύσκολα ξεπερνιέται.



Όμως ας υποθέσουμε ότι εγώ κάνω λάθος και ότι οι περισσότεροι που δεν πληρώνετε, δεν είναι γιατί δεν έχετε κουλτούρα Ομοσπονδίας αλλά, γιατί διαφωνείτε με την πολιτικό συνδικαλιστική γραμμή που ως πρόεδρος προωθώ, υπηρετώ ( πείτε το όπως θέλετε) και που είναι η ενασχόληση με την κοινωνία και όχι με τα προβλήματα των εργαζόμενων όπως με κατηγορείτε κάποιοι λέγοντας ότι «δεν θα σώσουμε εμείς τον κόσμο» ή ότι θέλω να υποκαταστήσω την ΓΣΕΕ.

Ακόμα και έτσι να είναι,

Είναι δυνατόν να μην πληρώνετε την συνδρομή σας που είναι καταστατική υποχρέωση γιατί μπορεί να διαφωνείτε με την πολιτικό συνδικαλιστική γραμμή και στάση της ομοσπονδίας ή

γιατί ο πρόεδρος δεν είναι της αρεσκείας σας;

Ή γιατί δεν είναι όπως τον θέλετε;

Ή γιατί δεν σας κάνει τα χατίρια;

Ή γιατί μπορεί να σας αδίκησε,

ή να μην σας ακούει ή επειδή δεν τον γουστάρετε;

Δεν συμπεριφέρονται έτσι τα σωματεία στην Ομοσπονδία τους συνάδελφοι, επειδή δεν τους αρέσει ο Πρόεδρος ή επειδή διαφωνούν με την πολιτική γραμμή που προωθεί.

Ζητάνε έκτακτα συνέδρια.

Καταθέτουν μομφές.

Αλλάζουν τα πρόσωπα.

Ζητάνε αλλαγή πολιτικής, αλλαγή στρατηγικής.

Δεν κάνουν εμπάργκο πληρωμής, ούτε καταδιώκουν τη μάνα τους.



Τι πιστεύετε συνάδελφοι ότι μόνο εσείς ( οι σύλλογοι σας) έχετε ανάγκες και ότι η ομοσπονδία δεν έχει έξοδα;

Δεν ξέρετε ποια είναι τα έξοδα της Ομοσπονδίας κάθε μήνα;

Το ξέρετε.

Το έχουμε πει πολλές, πάρα πολλές φορές και στα Δ.Σ. και το Συνέδριο και στις επιστολές αγωνίας και έκκλησης που σας είχαμε αποστείλει ξανά και ξανά.

Όμως επειδή μπορεί να το ξεχάσατε να σας το ξαναθυμίσω.

Στην καλύτερη των περιπτώσεων χωρίς να υπολογίσουμε, μια σειρά άλλες ανάγκες για να μπορεί να λειτουργήσει η Ομοσπονδία χρειάζεται κάθε μήνα τουλάχιστον 42.000 (στο τέλος της ανακοίνωσης υπάρχει πλήρης ανάλυση)

Με βάση αυτές τις ανάγκες το ύψος της συνδρομής μας κανονικά θα έπρεπε να είναι 2,5€.

Όμως παρά ταύτα (και ενώ αυτό είναι λάθος) επειδή πολλοί από εσάς διαμαρτυρόσασταν ότι αν αυξήσετε τη συνδρομή των μελών σας (ώστε να δώσετε την προσαύξηση στη ΓΕΝΟΠ) θα σας φύγουν τα μέλη αφήσαμε τη συνδρομή σε μικρότερο ύψος από αυτό που κανονικά απαιτείται. Αλλά και πάλι παρά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις ούτε αυτό αποδίδετε.

Όμως πέρα από αυτό (πέρα από το ότι ούτε αυτό το μικρότερο ύψος συνδρομής που αποφασίσαμε στο συνέδριο δεν αποδίδετε) είναι λόγος να επικαλείστε για να μην πάει η συνδρομή στο ύψος που αναγκαστικά απαιτείται, ότι θα σας φύγουν τα μέλη;

Να φύγουν όλοι συνάδελφοι

Αν τους κρατάμε μέλη με το να μην τους αυξάνουμε τη συνδρομή 2-3 ή 5 € να φύγουν όλοι.

Έτσι θα τους κρατήσουμε κοντά μας;

Η δράση και το να είμαστε κοντά τους, κρατά τους εργαζόμενους στα σωματεία και όχι οι εκπτώσεις στη συνδρομή.





Συνάδελφοι,

Από ότι φαίνεται για τους περισσότερους που δεν πληρώνετε (εκτός από τους λίγους που έχουν άλλα κίνητρα) μεγαλύτερη αξία έχει μην τυχόν χάσετε τα μέλη σας παρά το αν πεθάνει η ΓΕΝΟΠ.

Είναι ολοφάνερο ότι δεν υπάρχει κουλτούρα Ομοσπονδίας.



Όμως αναρωτιέμαι τότε τι θέλετε και παραμένετε στην Ομοσπονδία;

Ειλικρινά δεν είναι προτιμότερο να πείτε ότι αποχωρούμε;



Εγώ δεν σπρώχνω κανέναν να κάνει κάτι τέτοιο

Απεναντίας θέλω μια μεγάλη ομοσπονδία.

Μεγάλη και δυνατή χωρίς αποκλεισμούς.

Για αυτό άλλωστε και στο τελευταίο συνέδριο μαζί με την πλειοψηφία των σύνεδρων ψήφισα την εγγραφή όλων των σωματείων χωρίς αποκλεισμούς.

Όμως πως θα υπάρξει Ομοσπονδία αν σκοτωνόμαστε μεταξύ μας και αν δεν πληρώνετε την συνδρομή σας;

Επειδή όπως έγραψα πιο πάνω μπορεί να κάνω λάθος (μακάρι) και ο λόγος που δεν πληρώνετε να μην είναι γιατί διαφωνείτε με την συγκρουσιακή γραμμή της Ομοσπονδίας αλλά με το ότι είμαι εγώ ο Πρόεδρος (που αυτό κάποιους τους ενοχλεί) με την ελπίδα ότι μπορεί να αλλάξουν στάση απέναντι στην Ομοσπονδία σας λέω ότι για μια σειρά λόγους όπως έχω προαναγγείλει άλλωστε αλλά και σεβόμενος την απόφαση των συνάδελφων να με εκλέξουν στο ΔΣ, της ΔΕΗ ως εκπρόσωπο τους, τις επόμενες ημέρες θα αποχωρήσω από τη θέση του Προέδρου της Ομοσπονδίας.



Εύχομαι αποχωρώντας (όσοι το κάνετε) να πάψετε να μαχαιρώνετε ο ένας τον άλλο και κυρίως τη ΓΕΝΟΠ.

Εύχομαι να πάψετε να απαξιώνετε το νέο πρόεδρο και το θεσμό.



Συνάδελφοι,

Καμία μάχη δεν μπορεί να δοθεί και να κερδηθεί χωρίς ενότητα και συνοχή.

Κανένας πρόεδρος δεν μπορεί να σταθεί χωρίς στοιχειώδη στήριξη και σεβασμό.

Είναι άλλο πράγμα να κάνει κάποιος κριτική και στον Πρόεδρο και στον οποιοδήποτε (το ίδιο ισχύει και για την κριτική που μπορεί να κάνει ο πρόεδρος προς τους άλλους) και εντελώς άλλο οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί και τα χτυπήματα κάτω από τη μέση.



Συνάδελφοι, συνδικαλιστές

Όποιος κι αν αναλάβει πρόεδρος αν τα λάθη του και τις αδυναμίες του, δεν τα κουβεντιάζετε στα όργανα αλλά δημόσια και μάλιστα εντελώς απαξιωτικά θα τον μειώσετε, θα τον αποδυναμώσετε και θα τον ακυρώσετε.

Όπως όλοι, είναι σίγουρο ότι και εγώ έχω κάνει τα δικά μου λάθη.

Είναι δυνατόν όμως αυτά να μην τίθενται στα όργανα και κατευθείαν να αξιοποιούνται όχι για βελτίωση και διόρθωση αλλά για φθορά και απαξίωση;

Σε τι βοηθούν οι γεμάτες μίσος πικρόχολες ανακοινώσεις του ενός ενάντια στον άλλον;

Είναι πολιτική κριτική αυτό;

Δεν απαξιώνεται έτσι και το πρόσωπο και ο θεσμός;

Δεν απαξιωνομαστε έτσι όλοι;

Μπορεί να σταθεί ένας πρόεδρος αλλά και οποιοσδήποτε από εμάς όταν κάποιοι άλλοι τον αποδυναμώνουν, και δεν κάνουν τίποτα άλλο καθημερινά από το να ψάχνουν εναγωνίως να δουν τι δεν έκανε καλά μέσα στην ημέρα ή που ολιγώρησε όχι για να του επισημάνουν τα λάθη του και να διορθωθεί αλλά για να του το τρίψουν στην μούρη ;





Συνάδελφοι,

Όσα γράφω δεν τα γράφω για να κάνω μάθημα σε κανένα ούτε για να διαμαρτυρηθώ.

Τα γράφω από αγωνία για το μέλλον της Ομοσπονδίας αλλά και της ΔΕΗ και των συναδέλφων μας.

Μια ευκαιρία υπάρχει ακόμα.

Αν θέλουμε να υπάρχει ΓΕΝΟΠ, αύριο το πρωί ας σταματήσουμε τον εμφύλιο, ας στηρίξουμε την Ομοσπονδία μας και ας διαχειριστούμε τις διαφωνίες μας όσο μεγάλες και αν είναι στα όργανα και εν πάση περιπτώσει με σεβασμό ο ένας στο πρόσωπο του άλλου.

Ας αποδείξουμε ότι ο εχθρός δεν είναι στις γραμμές μας.

Αν αυτό δεν το κάνουμε ναι όντως είναι προτιμότερο είναι πιο έντιμο, είναι πιο ειλικρινές να πούμε ανοιχτά «εμείς δεν θέλουμε να υπάρχει ΓΕΝΟΠ», θέλουμε μόνο πρωτοβάθμια σωματεία.





Συνάδελφοι,

Δεν μπορεί ο πρόεδρος αλλά και ο καθένας μας κάθε μέρα να βρίσκεται αντιμέτωπος με απαξιωτικές ανακοινώσεις και να χάνουμε το χρόνο μας να απαντάμε ο ένας στον άλλο αντί να ασχοληθούμε όλοι με τα προβλήματα.
Δεν μπορεί νεότερες συνθέσεις στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας να μην σέβονται και να μην αναγνωρίζουν δημοκρατικά ειλημμένες αποφάσεις παλαιότερων Δ.Σ. αφήνοντας ακάλυπτα τα μέλη του συμβουλίου.
Δεν μπορεί ο Ταμίας, ο Πρόεδρος ο Γραμματέας να παρακαλάνε σαν ζητιάνοι να δώσετε τη συνδρομή.
Δεν μπορεί να γίνονται συγκεντρώσεις πορείες συλλαλητήρια και να απουσιάζουμε.


ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΤΕΛΙΚΑ




Β) ΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΤΙ ΕΔΩΣΑΝ.

1) Από τον Απρίλιο του 2011 που με απόφαση του Δ.Σ.αυξήσαμε τη συνδρομή στα 2,35€ μέχρι τον Ιούνη του 2012 οι σύλλογοι έπρεπε να δώσουν 628.997 € και έδωσαν 321.408€ . Διαφορά 307.589.

Με λίγα λόγια ενώ η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ χρειαζόταν και χρειάζεται τουλάχιστον 42.000€ μηνιαίως, το έσοδο της επί 15 μήνες ήταν 21.427€.

2) Από τον Ιούλη του 2012 μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2012 που μετά από διαφωνίες μειώσαμε την συνδρομή από 2,35 € σε 2€, οι σύλλογοι έπρεπε να δώσουν 103.150€ και έδωσαν 28.438 . Διαφορά 74.712€.

Με λίγα λόγια ενώ η ΓΕΝΟΠ χρειαζόταν και χρειάζεται τουλάχιστον 42.000€ μηνιαίως το έσοδο της αυτό το διάστημα έπεσε ακόμα πιο πολύ. Ήταν 9.479€ !!

3) Από τον Οκτώβρη του 2012, που έγινε το συνέδριο όπου και επικυρώθηκε η αύξηση της συνδρομής στα 2 € ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ και όλοι πιστέψαμε ότι από εδώ και πέρα όλοι οι σύλλογοι αυτό θα το σεβαστούν, μέχρι τον Μάη του 2012 οι σύλλογοι έπρεπε να δώσουν 234.832 € και έδωσαν 47.602 €. Διαφορά 187.000 €. Μηνιαίο έσοδο 5.950!!

Με λίγα λόγια με ελάχιστες εξαιρέσεις οι πιο πολλοί σύλλογοι δεν σέβονται τίποτα.

Τι συνέδρια και ξεσυνέδρια…

Τίποτα απολύτως…


Τέλος θυμίζω ότι οι συναλλαγματικές που υπέγραψαν κάποιοι σύλλογοι για να λάβουν μέρος στο συνέδριο και υποτίθεται θα εξοφλούσαν μέχρι το Δεκέμβρη του 2012 , ακόμα περιμένουν.

Όμως έτσι συνάδελφοι με τέτοια συμπεριφορά και απαξίωση , Ομοσπονδία δεν μπορεί να υπάρξει."
Θέλετε γρήγορο και υγιεινό αδυνάτισμα; Κάντε κλικ εδώ
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη