Trending

Δωδώνη: κανείς παραγωγός δεν θα χάσει - δεν χρωστάμε στο ΙΚΑ και Δημόσιο

Ανακοίνωση της Γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη για τις σχέσεις της με τους παραγωγούς-συνεργάτες της και όχι μόνο:

"εξ’ αρχής δηλώσαμε και δεσμευτήκαμε ότι κανείς παραγωγός – συνεργάτης μας δεν πρόκειται να χάσει ούτε ένα ευρώ.
Εξηγήσαμε με σαφήνεια και καθαρότητα ότι οι καθυστερήσεις πληρωμών προς τους εισκομιστές γάλακτος οφείλονται αποκλειστικά στην έλλειψη ρευστότητας εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της καθυστέρησης στην αποπληρωμή των υποχρεώσεων πελατών μας προς τη ΔΩΔΩΝΗ.
Ως Διοίκηση καταβάλλουμε επίσης κάθε προσπάθεια ώστε να αρθούν και τα εμπόδια που υπάρχουν από τα πιστωτικά ιδρύματα, προκειμένου να καταβάλλουμε τα οφειλόμενα προς τους παραγωγούς μας.
Υπενθυμίζουμε ότι η ΔΩΔΩΝΗ πληρώνει πολύ ενωρίτερα από άλλες γαλακτοβιομηχανίες και με την υψηλότερη τιμή, οι πολύμηνες καθυστερήσεις για τις οποίες μας εγκαλούν αφορούν, τους δύο μήνες για το γάλα Απριλίου και τον ένα μήνα για το γάλα του Μαϊου.    
Κατανοούμε απόλυτα και σεβόμαστε τα προβλήματα των κτηνοτρόφων, πρέπει να κατανοήσουν όμως όλοι το οικονομικό περιβάλλον το οποίο βιώνουμε.
Πλέον η ΔΩΔΩΝΗ δεν έχει μια ΑΤΕ, όπως συνέβαινε στο παρελθόν, η οποία χρηματοδοτούσε την επιχείρηση και έτσι μπορούσε να εξοφλεί κάθε μήνα τις υποχρεώσεις της.
Επίσης επαναλαμβάνουμε ότι τηρούμε απαρέγκλιτα όλες τις δεσμεύσεις που αναλάβαμε τόσο ως προς την τιμή όσο και ως προς τη ζώνη γάλακτος που είναι η υψηλότερη στην Ελλάδα.
Με συγκεκριμένες στρατηγικές προχωράμε στην ανάπτυξη της εταιρίας με στόχο τα διεθνώς φημισμένα μας προϊόντα να συνεχίσουν να κυριαρχούν εντός και εκτός Ελλάδος.
Η ΔΩΔΩΝΗ είναι μια δυναμική εταιρία.
Πρόσφατα ενταχθήκαμε στον οδηγό της STAT BANK και έχουμε συμπεριληφθεί στη λίστα Diamonds of the Greek Economy 2013 που αφορά στις υγιείς δυνάμεις της ελληνικής οικονομίας.
Η ΔΩΔΩΝΗ δεν χρωστά στο δημόσιο ούτε στο ΙΚΑ και καταβάλλει κανονικά τη μισθοδοσία των υπαλλήλων της.
Στη σημερινή περίοδο της ύφεσης στην ελληνική αγορά ανοίξαμε τους ορίζοντες της εταιρίας και διευρύναμε τη διεθνή μας παρουσία.
Οι εξαγωγές μας παρουσιάζουν αξιοζήλευτη άνοδο και ήδη έχουμε μπει σε  ακόμη τρεις χώρες, ενώ βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις για την μεγάλη αγορά της Ρωσίας, σε μια προσπάθεια μας να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που παρουσιάζει ο κλάδος των γαλακτοκομικών συνολικά στην Ελλάδα.
Σε αυτό τον δύσκολο αγώνα έχουμε την απόλυτη βεβαιότητα ότι η ΔΩΔΩΝΗ θα εξακολουθήσει να κρατά τα σκήπτρα.
Σε ότι αφορά τη σημερινή κινητοποίηση των κτηνοτρόφων στις εγκαταστάσεις της ΔΩΔΩΝΗΣ έχουμε να δηλώσουμε ότι με την πρόκληση καταστροφών, την βίαιη είσοδο στον αύλειο χώρο και την  παρακώλυση της παραγωγικής διαδικασίας δεν επιλύονται τα προβλήματα.
Από την πλευρά μας προτάθηκε συνάντηση με αντιπροσωπεία των παραγωγών, την οποία αρνήθηκαν ζητώντας επίμονα να μιλήσει σε όλους εκπρόσωπος της εταιρίας.
Στους συγκεντρωμένους μίλησε ο Γενικός Διευθυντής της εταιρίας κ. Δημήτρης Κάφαλης που εξήγησε τους λόγους των καθυστερήσεων ενώ ανακοίνωσε και την ανάληψη πρωτοβουλίας εκ μέρους της ΔΩΔΩΝΗ στο θέμα των ζωοτροφών.
Τέλος καλούμε όλους εκείνους που επιθυμούν την πραγματική ανάπτυξή της εταιρίας να συνταχθούν μαζί μας στο πνεύμα της προσωπικής επιστολής που ο Πρόεδρος του Δ.Σ κ. Michaell O’ Neill απέστειλε στους παραγωγούς μας:
«Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές είμαστε μαζί, και να είστε βέβαιοι ότι το ενδιαφέρον μας είναι αμείωτο και συνεχές, όπως και η εκτίμησή μας προς όλους σας."

Ακολουθεί η επιστολή του Προέδρου της εταιρίας προς τους παραγωγούς:

"Iωάννινα Ιούλιος 2013
Αγαπητοί συνεργάτες
Τις τελευταίες ημέρες έχει ανοίξει μια συζήτηση σχετικά με τις πληρωμές του γάλακτος στη ΔΩΔΩΝΗ.
Απευθύνομαι σε σας για να διευκρινίσω με απόλυτη σαφήνεια ορισμένα βασικά σημεία.
Πρώτα απ' όλα σας διαβεβαιώνω ότι κανείς παραγωγός - συνεργάτης μας δεν πρόκειται να χάσει ούτε ένα ευρώ.
Η Strategic Initiatives(S.I) Foods έχει δεσμευθεί από την αρχή για την πλήρη ανάπτυξη της ΔΩΔΩΝΗ, με στόχο την ηγετική της θέση στην ελληνική και διεθνή αγορά.
Αυτό θα γίνει με την αύξηση του όγκου παραγωγής και ζήτησης άρα με την προμήθεια επιπλέον ποσοτήτων γάλακτος.
Όλοι γνωρίζετε πως η ΔΩΔΩΝΗ, όπως και άλλες εταιρίες στην Ελλάδα, είναι αντιμέτωπες με το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης ρευστότητας, που είναι απόρροια της οικονομικής κρίσης και που έχει ως συνέπεια τα τραπεζικά ιδρύματα να περιορίζουν ασφυκτικά τις πιστώσεις και να θέτουν σκληρούς όρους στις διαπραγματεύσεις.
Παράλληλα έχει επιμηκυνθεί κατά πολύ και το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο οι πελάτες μας ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους απέναντι μας. 
Επιπλέον σας είναι γνωστό ότι στην αγορά οι τιμές λιανικής στη φέτα εξακολουθούν να είναι χαμηλές.
Αυτό συμβαίνει διότι οι ανταγωνιστές μας έχοντας μεγάλα αποθεματικά κάνουν ότι είναι δυνατόν προκειμένου να τα ρευστοποιήσουν σε οποιαδήποτε τιμή.
Εμείς δεν πρόκειται να μπούμε σε μια τέτοια λογική. 
Παράλληλα γνωρίζετε ότι η ΔΩΔΩΝΗ δίνει την υψηλότερη τιμή στο γάλα σε όλη την Ελλάδα και ως εκ τούτου δεν μπορεί να ακολουθήσει την ίδια πολιτική με εκείνους που παίρνουν γάλα από άλλες περιοχές της χώρας ή κάνουν εισαγωγές σε πολύ χαμηλότερες τιμές.
Σήμερα η ΔΩΔΩΝΗ ακόμη και υπό αυτές τις συνθήκες της αγοράς και της οικονομίας πληρώνει τους παραγωγούς πολύ νωρίτερα από τις άλλες βιομηχανίες του κλάδου και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό, έτσι ώστε αυτό να διατηρηθεί.
Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές είμαστε μαζί, και να είστε βέβαιοι ότι το ενδιαφέρον μας είναι αμείωτο και συνεχές, όπως και η εκτίμησή μας προς όλους σας. 

Ο Πρόεδρος 

Michaell A. O' Neill"
Κάψτε το λίπος και αδυνατείστε υγιεινά. Πως; Κάντε κλικ εδώ
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη