Trending

Jumbo: ξεπέρασε σε τζίρο τα 500 εκατομμύρια ευρώ

Παρελθόν… αποτελεί για τον Όμιλο JUMBO, τη μεγαλύτερη εταιρεία λιανικού εμπορίου παιχνιδιών, ειδών bebe, παιδικού βιβλιοχαρτοπωλείου και συναφών προϊόντων στην Ελλάδα, το ρεκόρ τζίρου των 500 εκατομμυρίων Ευρώ.

Στην προσπάθειά του να κρατά διαρκώς ενήμερους τους μετόχους-συνεταίρους του, ο Όμιλος καταστημάτων JUMBO ανακοινώνει ότι, για την οικονομική χρήση που έληξε στις 30 Ιουνίου 2013, οι πωλήσεις ανήλθαν σε 502,2εκατ. Ευρώ έναντι 494,3εκατ. Ευρώ την περσινή χρήση. Αυτό σημαίνει ότι παρά τη δύσκολη ελληνική και διεθνή οικονομική συγκυρία ο κύκλος εργασιών σημείωσε αύξηση +1,60% και ήταν μέσα στο πλαίσιο των στόχων που είχε αρχικά ανακοινώσει η διοίκηση για ετήσια αύξηση των πωλήσεων μεταξύ 0% και 2%.

Στην Ελληνική αγορά, οι μήνες Μάιος και Ιούνιος κατέγραψαν τα πρώτα σημάδια σταθεροποίησης στην πραγματική οικονομία και αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα καταστήματα Jumbo στην χώρα να κλείσουν την χρονιά με μικρή μείωση στον τζίρο τους. Η κυπριακή αγορά προφανώς επηρεάστηκε δυσμενώς από τις αποφάσεις της 26η Μαρτίου 2013 γι’ αυτό τα καταστήματα στην Κύπρο κατέγραψαν μείωση των πωλήσεων της τάξης του 1,14% σε ετήσια βάση. Όσον αφορά τα καταστήματα της Βουλγαρίας σημείωσαν διψήφια αύξηση πωλήσεων.

Κατά την διάρκεια της οικονομικής χρήσης Ιούλιος 2012 - Ιούνιος 2013, ο Όμιλος λειτούργησε 4 νέα καταστήματα εκ των οποίων 3 στην Ελλάδα και 1 στη Βουλγαρία. Σήμερα το δίκτυο καταστημάτων Jumbo αριθμεί 62 καταστήματα όπου 51 βρίσκονται στην Ελλάδα, 3 στην Κύπρο και 8 στη Βουλγαρία. Επιπλέον, ξεκίνησε και τη λειτουργία ηλεκτρονικού καταστήματος www.e-jumbo.gr στην Ελλάδα.

Όσον αφορά τις προβλέψεις και τις εκτιμήσεις της διοίκησης για τη νέα οικονομική χρήση, Ιούλιος 2013 - Ιούνιος 2014, ο Όμιλος θα συνεχίσει την επέκτασή του με άνοιγμα καταστημάτων σε αγορές που ήδη δραστηριοποιείται καθώς και στην νέα αγορά της Ρουμανίας.

Κατά την τρέχουσα χρήση αναμένεται να λειτουργήσει στην Ελλάδα το ιδιόκτητο κατάστημα στις Σέρρες (9.000 τετραγωνικών μέτρων), το μισθωμένο κατάστημα στον Άγιο Ελευθέριο (11.000 τ.μ.) καθώς και ένα ακόμα ιδιόκτητο κατάστημα στην Βόρεια Ελλάδα (9.000 τ.μ.). Στην Κύπρο, αναμένεται να ξεκινήσει την λειτουργία του το νέο μισθωμένο κατάστημα JUMBO στην Πάφο της Κύπρου (10.000 τ.μ.).

Το άνοιγμα του Ομίλου JUMBO στην αγορά της Ρουμανίας συνεπάγεται ότι θα ξεκινήσουν τη  λειτουργία τους  δύο μισθωμένα υπερκαταστήματα, ένα στο Βουκουρέστι (14.000 τ.μ.) και ένα στην Τιμισοάρα (13.000 τ.μ.).

Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό για τη νέα οικονομική χρήση 2013-2014, ο στόχος που έθεσε η διοίκηση είναι η αύξηση των πωλήσεων μεταξύ 2% και 4%. Τα καθαρά κέρδη εκτιμάται ότι θα κυμανθούν στα 70 έως 75 εκατ. Ευρώ. Αναμένεται μείωση στο μεικτό περιθώριο κέρδους κατά μιάμιση ποσοστιαία μονάδα, αύξηση του φόρου εισοδήματος για τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα ενώ σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση σχετικά με την ολική ή μερική μετατροπή σε μετοχές της Τράπεζας Κύπρου του 22% των καταθέσεων της θυγατρικής κατά την 26/03/2013 στην Τράπεζα Κύπρου.
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη