Trending

Κλείνει για πάντα το Μέγαρο Μουσικής;

Έντονες είναι οι φήμες που αναπτύσσονται τον τελευταίο καιρό για την τύχη του Μεγάρου Μουσικής.

Οι δανειακές του υποχρεώσεις έχουν πάψει να εξυπηρετούνται και η αγωνία των εργαζομένων μη βρεθούν στο δρόμο εντείνεται.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανόν το Μέγαρο Μουσικής να περάσει στο Υπουργείο Οικονομικών και αυτό με τη σειρά του να το μεταβιβάσει στο ΤΑΙΠΕΔ.

Τα δάνεια που είχε λάβει το Μέγαρο, 245 εκατομμύρια ευρώ συνολικά, είχαν δοθεί για την κατασκευή των εγκαταστάσεων με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Καθώς όμως δεν αποπληρώνονται έγινε παρακράτηση της ετήσιας επιχορήγησης (4 εκατομμύρια ευρώ) και δέσμευση των τραπεζικών του λογαριασμών. Το αποτέλεσμα είναι να μην μπορούν να πληρωθούν οι καλλιτέχνες και οι εργαζόμενοι να πληρώνονται "έναντι" για μήνες.

Σύμφωνα με επιστολή τω εργαζομένων του Μεγάρου "Η εσφαλμένη σύνδεση του λειτουργικού κόστους του Μεγάρου με τα δάνεια για την ανέγερση του Διεθνούς Συνεδριακού Κέντρου έχουν ως αποτέλεσμα το Μέγαρο να αντιμετωπίζεται σαν ένας κακόπιστος οφειλέτης, τη στιγμή που σύμφωνα με τον ιδρυτικό νόμο του Οργανισμού τα δάνεια αυτά βαρύνουν το ελληνικό δημόσιο-εγγυητή".
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη