Trending

"Mobile for Good Europe Awards": Βραβεία 200.000 ευρώ από τη Vodafone για εφαρμογές

Το Ίδρυμα του Ομίλου Vodafone διοργανώνει για πρώτη φορά, τα “Mobile for Good Europe Awards” που στόχο έχουν την ανάπτυξη εφαρμογών για Smartphones με λειτουργικό iOS και Android. Προϋπόθεση των εφαρμογών για να συμμετέχουν στο “Mobile for Good Europe Awards” είναι να συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και να συνεισφέρουν στη βιώσιμη ανάπτυξη της κοινωνίας.

Μέσω των “Mobile for Good Awards” θα βραβευτούν οι καλύτερες εφαρμογές με συνολικό έπαθλο 200.000 €, το οποίο θα μοιραστεί στους νικητές τεσσάρων κατηγοριών: υγεία, προσβασιμότητα, εκπαίδευση και υπηρεσίες προς τους πολίτες. Συγκεκριμένα, οι εφαρμογές θα πρέπει να ικανοποιούν τα παρακάτω κριτήρια ανά κατηγορία:


  • Υγεία: καινοτόμες εφαρμογές με αντικείμενο όπως η παρακολούθηση ασθενών σε πραγματικό χρόνο, καθώς και η συλλογή/αποστολή δεδομένων που αφορούν στην υγεία
  • Προσβασιμότητα: εφαρμογές που στόχο θα έχουν τη βελτίωση της ζωής των ηλικιωμένων και των ατόμων με αναπηρία
  • Εκπαίδευση: εφαρμογές που θα αποτελούν απλά και αποτελεσματικά εργαλεία διδασκαλίας
  • Υπηρεσίες προς τους πολίτες: για τη συγκεκριμένη κατηγορία δεν απαιτείται η ανάπτυξη εφαρμογών. Θα αναζητηθούν και θα αξιολογηθούν ιδέες για το πώς οι δημόσιοι φορείς, σε κυβερνητικό/εθνικό καθώς και σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, μπορούν να αξιοποιήσουν την τεχνολογία της κινητής επικοινωνίας για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες τους.

Για κάθε μια από τις 4 κατηγορίες θα αναδειχτούν 3 νικητές. Ο πρώτος νικητής κάθε κατηγορίας θα λάβει 30.000€, ο δεύτερος 15.000€ και ο τρίτος 5.000€.

Οι developers μπορούν να συμμετέχουν στο διαγωνισμό υποβάλλοντας την υποψηφιότητα τους έως και τις 15 Οκτωβρίου 2013 μέσα από την ιστοσελίδα http://www.mobileforgoodeuropeawards.com/, ενώ η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί στις 5 Δεκεμβρίου 2013 στις Βρυξέλλες.

Τα βραβεία αποτελούν ουσιαστικά την επέκταση των “Smart Accessibility Awards” που είχαν πραγματοποιηθεί το 2011 και το 2012 και σε άλλες κατηγορίες με στόχο την ανάπτυξη εφαρμογών για τη βελτίωση της ζωής ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρία. Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό, την υποβολή συμμετοχών, αλλά και πληροφορίες για τους νικητές των “Smart Accessibility Awards” 2011 και 2012, είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα http://www.mobileforgoodeuropeawards.com/.

Τα “Mobile for Good Awards” στηρίζονται και συνδιοργανώνονται από το Ευρωπαϊκό δίκτυο 165 οργανώσεων από και για άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών και το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία το οποίο εκπροσωπεί 80 εκατομμύρια Ευρωπαίους με αναπηρία.
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη