Trending

Συνελήφθη γνωστός εφοπλιστής για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και υπεξαίρεση

Με τις κατηγορίες του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και υπεξαίρεσης κατηγορείται ο γνωστός εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης ο οποίος και συνελήφθη σήμερα από τις Αρχές.

Η κύρια κατηγορία αφορά δάνεια τα οποία δόθηκαν από τη FBBank, ιδιοκτησίας του Β. Ρέστη, τα οποία φέρεται να κατέληξαν σε μέλη της οικογένειάς του. Η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελία εργαζόμενου στην FBBank. Σημειώνεται ότι πλέον η FBBank έχει μεταβιβαστεί στην Εθνική Τράπεζα.

Ο Βίκτωρ Ρέστης οδηγήθηκε στον ανακριτή και ζήτησε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή. 

Μάλιστα εξέδωσε και ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής:
"Χαιρετίζει την προσπάθεια των δικαστικών Αρχών να διερευνήσουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ γύρω από το δάνειο των 5,8 εκατ., ευρώ και κυρίως που κατέληξαν τα χρήματα. Άλλωστε η διοίκηση της FBB της οποίας πρόεδρος ήταν ο κ. Βίκτωρ Ρέστης είχε -το Σεπτέμβριο του 2012- κινήσει τις νομικές διαδικασίες στην ελληνική Δικαιοσύνη καταγγέλλοντας έκνομες ενέργειες συγκεκριμένων προσώπων που ζημίωσαν την περιουσία της τράπεζας.

Μέσω των ενδεικτικών μέσων που είχαν κατατεθεί και θα αναλυθούν παρακάτω είχε καταγγελθεί και ο ρόλος πρώην συνεργάτη του Ομίλου ο οποίος σήμερα βρίσκεται υπόδικος για μία σειρά από υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται και αφορούν υπεξαιρέσεις ιδιαίτερα σημαντικών ποσών ακόμη και σε βάρος του Δημοσίου.

Επιπλέον, ο Βίκτωρ Ρέστης δηλώνει διατεθειμένος στην όποια διευκόλυνση των Αρχών προκειμένου να ανοίξουν ΟΛΟΙ τραπεζικοί λογαριασμοί για να αποδειχθεί που κατέληξαν τα χρήματα και ποιοι πραγματικά ωφελήθηκαν από τις μεθόδους που ακολούθησαν."
Θέλετε να κάψετε το λίπος αποτελεσματικά και υγιεινά; Κάντε κλικ εδώ
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη