Trending

Τράπεζες: κλείνουν 500 καταστήματα, αποχωρούν 5.000 υπάλληλοι

Σαρωτικές αλλαγές ετοιμάζονται στις Τράπεζες στην Ελλάδα μετά την περίοδο ανακεφαλαιοποίησής τους. Συγκεκριμένα κα ως αποτέλεσμα των εξαγορών και συγχωνεύσεων ετοιμάζονται να μειώσουν το προσωπικό τους κατά 5.000 άτομα αρχικά, κλείνοντας και 500 καταστήματα.

Είναι δεδομένο ότι από τις εξαγορές των τραπεζών και τη συνολική μείωσή τους σε αριθμό, οι τράπεζες δεν χρειάζονται τόσα καταστήματα καθώς σε αρκετές περιοχές υπάρχουν διπλοκαλύψεις.

Από το Σεπτέμβριο λοιπόν μπαίνει μαχαίρι στα καταστήματα αλλά και στον αριθμό των υπαλλήλων κατά 5.000 άτομα καθώς αυτό θα είναι απόρροια της μείωσης των καταστημάτων αλλά και της μείωσης του αριθμού εργαζομένων στα κεντρικά γραφεία/υπηρεσίες.

Απώτερος στόχος η συνολική μείωση των εργαζόμενωνν στον τραπεζικό κλάδο από 56.000 άτομα που είναι τώρα σε 20%-30% λιγότερο μέσα σε μία διετία.

Τα προγράμματα εθελουσίας εξόδου και τα λεγόμενα "sabbatical" που αφορούν αποχώρηση για 2-3 χρόνια με το 50%-60% του μισθού και τη δυνατότητα επιστροφής στη συνέχεια θα έχουν το επόμενο χρονικό διάστημα την τιμητική τους.
Χάστε βάρος αποτελεσματικά και υγιεινά: Κάντε κλικ εδώ
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη