Trending

Βιβλιοπωλεία Φλωράς: κέρδισαν υπόθεση 500.000 ευρώ ενάντια στο καρτέλ ξενόγλωσσου βιβλίου

Μια διαφορετιική υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας με τα γνωστά βιβλιοπωλεία Φλωράς να κερδίζουν υπόθεση κατά της Επιτροπής Ανταγωνισμού με το Εφετείο να τους επιδικάζει αποζημίωση 350.000 ευρώ ως ηθική βλάβη, έντοκα από το 2008. Το ποσό ξεπερνά σήμερα τις 500.000 ευρώ.

Δείτε εδώ αναλυτικά την ανακοίνωση των Βιβλιοπωλείων Φλωράς:
"Ύστερα από πολυετείς δικαστικούς αγώνες τα ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ ΦΛΩΡΑΣ δικαιώθηκαν με μια πρωτοφανή για τα ελληνικά νομικά χρονικά απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών.

Στις 26/6/2013 το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, με την απόφαση 2903/2013, έκανε δεκτή την έφεση της ΜΑΡΙΑ ΦΛΩΡΑ ΕΠΕ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ ΦΛΩΡΑΣ κατά της πρωτόδικης απόφασης 19851/2010 και υποχρεώνει την Επιτροπή Ανταγωνισμού να καταβάλει στα ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ ΦΛΩΡΑΣ το ποσό των 350.000€ ως ηθική βλάβη, έντοκα από το 2008. Η αποζημίωση φθάνει σήμερα σχεδόν στις 500.000€.

Η απόφαση έχει τεράστια σημασία για πολλούς λόγους.

είναι η μεγαλύτερη αποζημίωση που έχει καταδικαστεί το ελληνικό δημόσιο να καταβάλει επειδή καθυστέρησε να πράξει το καθήκον του
ανοίγει τον δρόμο σε όλες τις εταιρείες που προσέφυγαν στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και των οποίων η καταγγελία αραχνιάζει σε ένα συρτάρι για 4-5-6-7 χρόνια, να προσφύγουν κατά της Επιτροπής Ανταγωνισμού ζητώντας την αποκατάσταση της ζημιάς τους
αναγκάζει την Επιτροπή Ανταγωνισμού να εξετάζει άμεσα τις καταγγελίες και να τιμωρεί ταχύτερα τα καρτέλ. Σε αντίθεση με ότι κάνει συστηματικά εδώ και χρόνια.
δικαιώνει τα ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ ΦΛΩΡΑΣ που φωνάζουν από το 2001 ότι το καρτέλ του ξενόγλωσσου βιβλίου κατακλέβει τους έλληνες μαθητές και καταστρέφει τους ανταγωνιστές του, χωρίς να το κυνηγάει η Επιτροπή Ανταγωνισμού, καλύπτοντάς το εσκεμμένα
δικαιώνει τα ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ ΦΛΩΡΑΣ για όλες τις διώξεις που σήμερα υφιστάμεθα. Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών αποφάσισε ότι η αιτία της καταστροφής της εταιρείας, εκτός από την παράνομη δράση του καρτέλ του ξενόγλωσσου βιβλίου, είναι η ίδια η Επιτροπή Ανταγωνισμού που με την αδικαιολόγητη καθυστέρησή της το προστάτευε, ενώ είχε όλα τα στοιχεία στην διάθεσή της.
ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ

Ύστερα από πολυετή διαμάχη ανάμεσα στα ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ ΦΛΩΡΑΣ και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, ύστερα από εκατοντάδες έγγραφα που κατατέθηκαν στο Δικαστήριο, ύστερα από υπομνήματα εκατοντάδων σελίδων το Διοικητικό Εφετείο απέρριψε όλα τα επιχειρήματα της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Απέρριψε την ψεύτικη δικαιολογία της ότι είχε 300-400 υποθέσεις σε εκκρεμότητα που την καθυστερούσαν.
Απέρριψε τα ψεύτικα επιχειρήματα της ότι επειδή ήταν μπλεγμένοι αλλοδαποί εκδότες στην υπόθεση καρτέλ ξενόγλωσσου βιβλίου καθυστέρησε ο έλεγχος της.
Απέρριψε τα ψεύτικα επιχειρήματα της ότι λόγω του σκανδάλου του πρώην γενικού διευθυντή Αδαμόπουλου καθυστέρησε η εξέταση της καταγγελίας
Απέρριψε τα ψεύτικα επιχειρήματα της ότι η υπόθεση ήταν πολύπλοκη και δυσκολεύτηκε να την εξετάσει
Το δικαστήριο δέχτηκε, συντρίβοντας τα επιχειρήματα της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού είχε στην διάθεσή της από το 2001 και το 2002 όλα τα κρίσιμα στοιχεία και δεν τα αξιοποίησε, προς όφελος του καρτέλ και εις βάρος των μαθητών αγγλικών και των ανταγωνιστών του καρτέλ
Το δικαστήριο δέχτηκε ότι τα ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ ΦΛΩΡΑΣ βοήθησαν στα μέγιστα το έργο της Επιτροπής Ανταγωνισμού και θεωρεί ότι την μείζονα ευθύνη για την καθυστέρηση την έχει αποκλειστικά η ίδια.
Από τους 76 μήνες που διηρκησε η εξέταση της καταγγελίας των ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΩΝ ΦΛΩΡΑΣ θεωρεί το Δικαστήριο ότι οι 34 μήνες, τρία χρόνια δηλαδή, ήταν αδικαιολόγητη καθυστέρηση.
ΠΑΡΟΥΣΊΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/7/2013, ΣΤΙΣ 14:00, ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ» ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΑΡΤ.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑΦΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

ΓΙΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ ΦΛΩΡΑΣ

ΦΛΩΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ"
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη