Trending

Ξεκινούν οι προσλήψεις στη ΝΕΡΙΤ - Άμεσα 500

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη σήμερα ο Υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής διευκρίνησε ότι ξεκινούν μέσα στις επόμενες ημέρες προσλήψεις.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά "αυτή τη στιγμή μπορούμε να προσλάβουμε 500, γιατί δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα κτίρια της Αγίας Παρασκευής, μόνο της Κατεχάκη. Εκεί δεν χωράνε 2.000, αλλά οι αιτήσεις θα ισχύουν και για την επέκταση, για τους άλλους 1.500. Μόλις μπορέσουμε να μεταφερθούμε στις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής, την ίδια στιγμή θα γίνει προκήρυξη και για τις άλλες 1.500 θέσεις.

Κυρίως θα είναι εργαζόμενοι της πρώην ΕΡΤ, ακριβώς γιατί χρειαζόμαστε άμεσα να χρησιμοποιήσουμε τα μηχανήματα με τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ". Οι αιτήσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά απευθυνόμενες προς το υπουργείο Οικονομικών.

Η επιλογή θα γίνεται από επιτροπή που θα προέρχεται κυρίως από στελέχη της ΕΡΤ τα οποία όπως ανέφερε θα χρησιμοποιήσουν κάποια κοινωνικά κριτήρια.

Επίσης σχετικά με το πρόγραμμα ανέφερε ότι "θα ικανοποιεί τις βασικές ανάγκες που είναι ασφαλώς δελτίο ειδήσεων, κάποιες ενημερωτικές εκπομπές, και από κει και πέρα ταινίες και άλλα», ενώ σχετικά με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο σημείωσε πως ο στόχος είναι να αυτονομηθεί η δημόσια τηλεόραση από την κυβέρνηση. «Σε πρώτη φάση υπάρχει μια μεταβατική περίοδος, ακριβώς γιατί δεν γίνεται με την ΕΡΤ εν λειτουργία, αλλά με την ΕΡΤ που έχει πάψει να λειτουργεί. Άρα χρειάζεται ένα μεταβατικό σχήμα το οποίο θα διορίσει το πρώτο Εποπτικό Συμβούλιο που θα αποφασίσει για όλα. Και η μεγάλη πρόκληση βεβαίως είναι αυτό το Εποπτικό Συμβούλιο (ΕΣ) να έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία. Αυτό είναι βασικό στοιχείο για την υλοποίηση του νόμου".

Όσον αφορά τις αποζημιώσεις ανέφερε ότι δίνονται "Πλήρεις αποζημιώσεις με βάση την εργατική νομοθεσία. Έχει περάσει στο πολυνομοσχέδιο, έχει τελειώσει αυτό. Αν κάποιοι εργαζόμενοι έχουν αντίρρηση στο να υπογράψουν τις δίμηνες συμβάσεις, μπορούν να προσφύγουν σε όποιο νομικό μέτρο θεωρούν πρόσφορο. Αυτό δεν με αφορά εμένα".
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη